הדרך לעבור את תקופת ההריון בהצלחה היא לבצע בדיקות ומעקב, להקפיד על תזונה נכונה ולשלב פעילות גופנית בשגרה. הנה המדריך שיעזור לך
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2017 היו בישראל כ-181 אלף לידות, לעומת כ-178 אלף בשנת 2016 ו-176 אלף בשנת 2014. לשם השוואה, ב-1996 נרשמו בישראל כ-121 אלף לידות ובשנת 2000 כ-136 אלף. הנתונים מראים בבירור שמדי שנה יש יותר לידות והריונות מוצלחים והעתיד צפוי להיות אפילו אופטימי יותר.
עם זאת, אין להתפלא על כך שנשים בהריון מרגישות המון לחץ וחרדה. זה קורה בגלל שורה ארוכה של שינויים ביולוגיים ומשותף גם לאימהות טריות וגם למי שכבר יש לה ילדים. למזלנו, יש כמה דברים שאפשר לעשות בשביל לעבור את התקופה הרגישה של הריון ולידה בשלווה.
בדיקות ומעקב
מעקב סביר אחר ההריון מאפשר זיהוי מוקדם של בעיות, מעלה את הסיכוי לטיפול מוצלח בהן ובעיקר מעניק תחושת ביטחון. המעקב אחר נשים בהריון מתבצע בקופות החולים ובמקרים של הריון בסיכון ייתכנו שינויים בהיקף הבדיקות המומלצות על ידי הרופא.
רצוי להגיע עם בן או בת הזוג למפגש הראשון עם הרופא לקראת ההריון ובמהלכו. את המפגש הזה ניתן לנצל כדי לשמוע על בדיקות המוצעות לפי שבוע ההריון ועל מועד הבדיקה, מטרתה ואופן המימון. רוב הבדיקות מבוצעות באופן שגרתי לכל אישה הרה ובכל הריון ואת חלקן ניתן לבצע במסגרת של רפואה פרטית.
תזונה נכונה
עוד דרך לעבור את תקופת ההריון בצורה טובה יותר היא לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. נשים הרות צריכות לשלב מדי יום בין כל קבוצות המזון ובהן דגנים מלאים, ירקות, פירות, מזונות עשירים בחלבונים ומזונות עשירים בשומן.
עליהן לאכול 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים כדי להימנע מתחושת עומס, להתאים את כמויות המזון לצרכים האישיים, לגובה, למשקל ולמצב הבריאותי ולהמעיט בצריכת מוצרים המכילים קפאין. עוד כדאי להמעיט באכילת ממתקים וחטיפים ולצמצם למינימום את השימוש במלח וממתיקים מלאכותיים.
פעילות גופנית
כל אישה בהריון צריכה לשלב פעילות גופנית בשגרה. הפעילות עוזרת לשמור על משקל גוף תקין ומקלה על הלידה בחיזוק שרירי האגן. רצוי לעסוק בפעילות גופנית לכל אורך ההריון במשך 3 פעמים בשבוע, 30 דקות בכל פעם. עם זאת, חשוב כמובן להתאים את סוג הפעילות למצב הבריאותי, להריון ולכושר ולא לחרוג מתוך סרגל מאמצים שמאושר על ידי הרופא המלווה.
יש פעילויות גופניות מתונות שמומלצות בכל שלבי ההריון ובהן הליכה, שחייה ופעילות אירובית. מנגד, פעילויות אינטנסיבית יותר יכולות להתאים רק לשלבי הביניים של ההריון ולטרימסטר השני. בעת הפעילות חשוב תמיד להיות קשובים לגוף, להימנע מכל סיכון לפגיעה או נפילה ולא להשתמש בסאונה, ג’קוזי חם ואמבטיות חמות.