סופח לחות, כשמו כן הוא- מכשיר אשר מוציא את אדי המים מן האוויר. סופחי הלחות משווקים בארץ גם תחת שמות נוספים כמו קולטי לחות, יבשן ומייבש לחות. כמו כן הם מיוצרים במגוון דגמים. אז כיצד נדע לבחור את המתאים ביותר לצרכים שלנו?
ראשית, דעו שככל שנפח החדר גדול יותר כמובן שיש צורך בסופח גדול יותר ובזרימת אוויר כבוה יותר (הנקרא בשם מק”ש). דבר שני, במקרים רבים בהם החלל גדול במיוחד, רצוי להציב שני סופחים קטנים מרוחקים אחד מן השני, במקום סופח אחד גדול. ודבר חשוב נוסף הוא שבכל חלל גידול מלבד לנורות לד מתאימים- ככל שהסופח יהיה עם הספק ומק”ש גבוהים יותר, הביצועים ישתפרו בהתאם. השלב הבא בבחירת הסופח לחות המתאים ביותר לצרכים שלנו הוא בדיקה של מחיר הסופח אצל מספק מפיצים ויבואנים שונים, מהסיבה שכאשר משווים בין מחירים חשוב מאוד לבדוק כי אכן מדובר בסופח לחות עם יכולת ספיחה זהה, או כמעט זהה, ונתוני זרימת אוויר זהים, או כמעט זהים- מק”ש יהיה זהה או כמעט זהה.
כמו כן, יש לבדוק הוא בדיקת איכות הרכיבים מהם הסופח לחות מורכב, ידוע כי כל מכשיר חשמלי מורכב מחלקים פנימיים שקובעים את האיכות וטיב המוצר ולכן גם בסופח הלחות חשוב לשאול על איכות החלקים הפנימיים החשובים כגון החיישן, הקומפרסור או המאוורר. השלב הנוסף הקשור יותר לאסתטיקה של הסופח- יש לבדוק שיהיה אסתטי במראה, נקי ומתאים למקום שבו הוא ימוקם.
נורות לד – השלב הבא ואף החשוב שיש לבדוק הוא את עוצמת הרעש של הסופח לחות. חשוב לוודא כי עוצמת הרעש אשר נוצרת מפעולת הסופח לא תהיה חזקה מדי ותהפוך למטרד עבורנו. כלומר בתוך סופח הלחות פועלים מדחס ומאוורר- כלומר מדובר בשני רכיבים מכניים המייצרים רמת רעש מסוימת עקב תזוזה של החלקים שבתוכם, כמו כן עצמת הרעש משתנה בין היצרנים והדגמים שונים. לכן חשוב לבדוק בנתוני היצרן את עוצמת הרעש שהמכשיר יוצר, ואף מומלץ לשמוע את המכשיר בזמן העבודה שלו.
המאמר בחסות חדשות bignews