ציונות במיטבה, מלח הארץ, נהדרים, פטריוטים. לא מעט ביטויים ושבחים מורעפים על בני ובנות הציונות הדתית בעקבות התייצבותם הנדירה למשימות צה”ל להגנה המדינה, בכל עת ובכל שעה. ועל כן, חשוב שנכיר ונציין את אלו שבמשך שנים מקריבים את חייהם להגנת המדינה, העם והארץ.
בפרויקט מיוחד, ריכזנו לפניכם את עשרת הקצינים הדתיים המבטיחים ביותר בצה”ל, שאולי בעתיד חלקם יצטרפו לפורום המטה הכללי. לפי שעה, קשה לדעת מי ביניהם יהיה הבא בתור (לאחר האלופים נווה, שטרן ומנדלבליט) להיכנס לפורום מטכ”ל, אך נראה שהם צפויים להביא גאווה מגזרית גם בעתיד.
תא”ל אופק בוכריס, מפקד המכללה לפיקוד ומטה
תא”ל בוכריס מתגורר במצפה נטופה, גדל קריית גת, ולמד במדרשיית נעם ובישיבת עטרת כהנים. בשירותו הצבאי גדל בוכריס בחטיבת גולני ומילא בה כמעט את כל התפקידים האפשריים, החל מלוחם, מפקד צוות, מ”פ, סגן מפקד גדוד, קצין אג”ם ומג”ד. במשך 28 שנות שירותו בצה”ל, הספיק בוכריס לשרת בלבנון ובג’נין, ואף היה שותף למבצע “צוק איתן”. בדרך, הוא שכל כמה מלוחמיו, וגם קיבל את צל”ש הרמטכ”ל בעקבות מבצע ללכידת מבוקשים בשכם.
צילום: דובר צה”ל, באדיבות ארכיון צה”ל
אל”מ (בקרוב תא”ל) עופר וינטר, לומד במכללה לפיקוד ומטה
אל”מ וינטר שימש עד לאחרונה כמפקד חטיבת גבעתי, ולומד כיום במכללה לפיקוד ומטה, עד שימונה לראש מטה פיקוד המרכז ויועלה לדרגת תת-אלוף. וינטר הנו בוגר הפנימייה הצבאית-תורנית לפיקוד “אור עציון” והמכינה קדם-צבאית “בני דוד” ביישוב עלי. וינטר התחיל את שירותו בסיירת מטכ”ל וביחידת מגל”ן, ובהמשך עבר לחטיבת גבעתי, בה שימש במגוון תפקידים, כולל מפקד החטיבה. במסגרת שירותו, וינטר ביקר ברצועת עזה עשרות פעמים: באינתיפאדה השנייה, במבצע “עופרת יצוקה” וגם במבצע “צוק איתן”, שעל חלקו שמענו רבות בתקופה האחרונה. כמו כן, וינטר מעוטר בצל”ש אלוף פיקוד הדרום ובפרס מפא”ת לחשיבה יוצרת על חלקו בהתמודדות עם מנהרות הלחימה ברצועת עזה.
קרדיט: צילום מסך מתוך ערוץ 2
תא”ל משה שנייד, קצין המודיעין הראשי
על תא”ל שנייד לא ניתן להכביר במילים. תא”ל שנייד שימש מבין מגוון תפקידיו כקצין המודיעין של פיקוד הצפון וכסגן ראש חטיבת המחקר, ולפני כחצי שנה הועלה לדרגת תת-אלוף והתמנה לתפקיד קצין המודיעין הראשי. בתפקיד זה, החליף שנייד את תא”ל אלי בן מאיר, בכיר סרוג נוסף.
תא”ל מרדכי כהנא, נכנס לתפקידו כקצין איסוף קרבי ראשי
אל”מ כהנא נולד וגדל בירושלים, למד בישיבת ירושלים לצעירים (ישל”צ) והתגייס לצה”ל כבייניש מן המניין במסלול הסדר. את שירותו החל כהנא בחטיבת גולני, בה מילא מגוון תפקידים, ביניהם מפקד סיירת גולני, מפקד יחידת אגוז בזמן מלחמת לבנון השנייה ומפקד גדוד 12. בהמשך, יצא כהנא מהחטיבה ושירת כמפקד החטיבה הדרומית בעזה במהלך מבצע “עופרת יצוקה”. בכלל, במהלך 26 שנות שירותו בצה”ל, הספיק כהנא לשרת ביהו”ש, בעזה ולבנון, וקשה לדעת מה יהיה היעד הבא. לפני ימים ספורים קיבל כהנא דרגות תא”ל והוא צפוי להתחיל את שירותו כקצין האיסוף הקרבי הראשי של צה”ל.
צילום: חגי אורן
תא”ל רחל טבת ויזל, יועצת הרמטכ”ל לענייני נשים
תא”ל ויזל היא הקצינה הדתיה הבכירה ביותר בתולדות צה”ל. ויזל גדלה והתחנכה בבית דתי בקריית אונו, למדה באולפנת צפירה ולאחר מכן בתיכון דתי בבני ברק. את תחילת שירותה עשתה כמורה חיילת, ולאחר שסיימה לימודי משפטים, חזרה לצה”ל כתובעת בפרקליטות הצבאית. במסגרת זאת, היא שרתה במגוון תפקידים, ביניהם כתובעת פיקוד מרכז, כסגנית נשיא בית הדין הצבאי ביפו, ונשיאת בתי הדין של חיל הים ופיקוד הצפון, ושל חיל האוויר ופיקוד המרכז. בשנים האחרונות היא משמש כיועצת הרמטכ”ל לענייני נשים, ומסתמן כי סיום תפקידה אינו נראה באופק.
צילום: באדיבות מצב הרוח
תא”ל אלי בן מאיר, ראש חטיבת המחקר באמ”ן
כיאה לאיש מודיעין, על תא”ל בן מאיר לא ניתן לפרט יותר מדי. תא”ל בן מאיר מילא מגוון תפקידי מודיעין, ביניהם קמ”ן חטיבה, קצין המודיעין של פיקוד הדרום, סגן ראש חטיבת המחקר ונספח לענייני מודיעין בארצות הברית. לפני כשנתיים מונה לתפקיד קצין המודיעין הראשי, ולפני כחצי שנה התמנה לראש חטיבת המחקר באמ”ן, אחד התפקידים המשפיעים ביותר בצה”ל.
אל”מ נוחי מנדל, סגן מפקד אוגדת עזה
טרם גיוסו לחטיבת גולני, למד מנדל למד בישיבת עטרת כהנים בירושלים. את דרכו הצבאית התחיל בסיירת גולני, בה שירת גם במפקד מחלקה וכמפקד פלוגה. בהמשך, הוא שירת בחטיבת הנח”ל, ביחידת מגלן, וגם פיקד על גדוד חרוב ועל חטיבת מילואים. עד לפני כשלוש שנים הוא פיקד על חטיבת הבקעה, ולאחר לימודים במב”ל, הוא מונה לפני כשנתיים לסגן מפקד אוגדת עזה, שהייתה פעילה מאד בשנתיים האחרונות, וביתר שאת במהלך מבצע “צוק איתן”.
קרדיט: צילום מסך מתוך ערוץ 2
אל”מ דוד זיני, קצין האג”ם של פיקוד מרכז
בצעירותו למד זיני בישיבה תיכונית בחספין ובישיבת שבי חברון, ועם גיוסו לצה”ל התנדב לסיירת מטכ”ל. בהמשך, הוא עבר לחטיבת גולני, שם שירת כמפקד מחלקה וכמפקד פלוגה בגדוד 12. בהמשך דרכו הצבאית, הוא הספיק להיות מפקד יחידת אגוז (אותה הוביל במבצע “עופרת יצוקה”), לפקד על חטיבת אלכסנדרוני ולפקד על בסיס האימונים מל”י. לפני כשנה הוא מונה לתפקיד קצין האג”ם של פיקוד המרכז, לא לפני שהספיק להחליף את מפקד חטיבת גולני לתקופה קצרה לאחר שנפצע במהלך “צוק איתן”. באחרונה, הוא מונה למפקד חטיבת הקומנדו החדשה שקמה בצה”ל, שתאגד תחתיה מספר יחידות.
אל”מ (בקרוב תא”ל) אליעזר טולדנו, בקרוב יתמנה לתפקיד המזכיר הצבאי של ראש הממשלה
בצעירותו, טולדנו היה חניך ומדריך בתנועת בני עקיבא, במקביל ללימודיו בקריית החינוך אורט קרית ביאליק. את שירותו החל בחטיבת בצנחנים, בה ביצע את כלל התפקידים האפשריים, עד להפיכתו למפקד החטיבה לפני כשנתיים. בדרך, הוא שירת כמפקד יחידת מגלן, כקצין האג”ם של אוגדת איו”ש וכמפקד חטיבת מילואים. במבצע “צוק איתן” קצרה חטיבת הצנחנים שבראשותו הישגים רבים וחשפה מצבורי אמל”ח ומנהרות. לפני מספר ימים הודיע דובר צה”ל כי טולדנו יועלה בקרוב לדרגת תת-אלוף ויתמנה למזכיר הצבאי של ראש הממשלה.
טולדנו במהלך ראיון לאילנה דיין. קרדיט: צילום מסך מתוך ערוץ 2
אל”מ עמית ימין, מפקד חטיבת עציון
ימין, תושב המושב הדתי כפר הרוא”ה, התחיל את שירותו הצבאי בחטיבת הצנחנים וביחידת מגלן. במהלך שירתו ביחידה, לקח חלק פעיל בלחימה בדרום לבנון וגם שימש כמפקד פלוגה ביחידה. בהמשך, שימש כסגן מפקד גדוד 101 של הצנחנים, כמפקד גדוד לביא, היה קצין אג”ם של אוגדת איו”ש, ולפני כשנתיים הועלה לדרגת אל”מ ומונה למפקד חטיבת עציון. לפני כשנה, עת מבצע “שובו אחים”, לקח ימין חלק משמעותי בפעילות צה”ל לאיתור שלושת הנערים, אשר נחטפו מהגזרה שעליה הוא אמון. רק באחרונה הוא הספיק להעיד כי “הפיגוע הזה מלווה אותו, והוא זוכר אותו כל הזמן”.
קרדיט: צילום מסך מתוך ערוץ 2