אומנם גריל פחמים אינו “חכם” כמו גריל גז, אך יש לו איכויות שלא ניתן לקחת ממנו, כגון הארומה המשגעת. אי לכך בין אם נמצאים לקראת חג, שבת, מסיבה, או עוד ארוחה עם החברים והמשפחה – תמיד טוב להצטייד במתכון מבטיח, ועל כן אם גם אתם אוהבים את טעם הבשר הייחודי לגריל פחמים, אתם מוזמנים ליהנות משלושה מתכונים מבטיחים, משולבים בטיפים חשובים:
סטייק
אין לדבר על גריל פחמים מבלי לדבר על סטייק איכותי במידת עשייה מדיום. נתחיל, ראשית יש להשקיע בפחמים איכותיים, לאחר שהגחלים מוכנים יש להניח לפי בחירה עלים מעץ לימון או ענפי רוזמרין ישירות על גבי הגחלים. פעולה פשוטה אשר מבטיחה שדרוג של המנה, ולו בשל הארומה הייחודית. את הבשר יש להכין לצלייה כאשר הוא נמצא בטמפרטורה של החדר, ואם יש צורך בהפשרה, ניתן לנצל את ההזדמנות ולהשרות את הנתח במשרה מועדף.
כמו כן, אם מדובר בבשר טלה, מומלץ לתבלו בנדיבות בפלפל שחור לפחות כשעתיים לפני המעבר למנגל. לאחר שהנתח הועלה לאש יש להניח לו, ולהימנע ממצב בו תיפגע הצריבה והבשר עצמו יקרע. אם כן מתי יש להפוך לצד שני? רק לאחר שהצד העליון מתחיל להגיר נוזלים, ורק לאחר שגם הצד השני “מזיע” ניתן להוריד לצלחת, הנתח הגיע למידת העשייה הרצויה – מדיום.
נתח שלם
אם מבקשים להעלות על הגריל נתח שלם, יש לבחור בשפיץ שייטל, בסטייק הקלאסי או בשפיץ צ’ך אשר יושן כהלכה. לאחר העלאה למנגל יש לסגור את הבשר מכל הכיוונים, כחמש דקות בטמפרטורה גבוהה מכל צד. לאחר מכן יש להגביה את הרשת מהגחלים וכל עשר דקות לסובב במעט את הנתח, כאשר יש לקחת בחשבון שהמשחק יארך בערך כשעה, תלוי בעובי של הנתח ובמידת העשייה המועדפת.
מי שמבקש לעשות עבודה מושלמת ללא ניסיון וטעימה, מוזמן להצטייד במד חום ייעודי ובאמצעות דקירה במרכז הנתח לשאוף להגיע לטמפרטורה שנעה בין 60-65 מעלות – עבור מידת עשייה מדיום, כאשר אין לעבור א ה70 מעלות (מתייחס למידת עשייה וול דאן). לאחר שמגיעים לרמת העשייה הרצויה מורידים מהאש, מחכים כעשר דקות, חותכים פרוסות דקות, לוקחים עם הידיים ומעבירים בצלוחית שמכילה פלפל ומלח גס.
שיפודי פרגיות
אין כמו פרגית על גריל פחמים מקצועי. פרגית נחשבת לחלק מאוד עסיסי וניתן לשדך לה מגוון תיבולים – ממתוק וחמוץ ועד חריף. כאן נבחר להתמקד במרינדה שאהובה על ילדים ומבוגרים כאחד: יש לערבב 4 כפיות סילאן, 1.4 כוסות רוטב צ’ילי מתוק, 3 כפיות סויה, שתי כפיות מיץ לימון, ג’ינג’ר טרי (ככפית) ושני שיני שום קצוצות. את הפרגיות יש להשרות במרינדה לפחות כשעתיים (אם לא כל הלילה), כאשר לפני הצלייה יש לנגב קלות את הנתחים. הליך הצלייה הנו קצר – כשלוש דקות מכל צד, ולבסוף נציין שמומלץ למרוח את הנתחים גם בזמן הצלייה – בתיאבון!