אחד הדברים המאתגרים ברילוקיישן הוא האריזות לקראת והפריקות אחר כך. אספנו עבורכם 4 טיפים שעוסקים בדבר אחד – תכנון אריזות
רילוקיישן זו החלטה משנת חיים. ההזדמנות לחיות חיים מלאים בארץ אחרת, לקחת הפסקה מהמוכר והידוע ויציאה להרפתקאה מאפשרים להסתכל על החיים מזוויות חדשות. לצד ההתרגשות והאתגר, יש הרבה מאוד בירוקרטיה שצריך לטפל בה כחלק בלתי נפרד מהמהלך. בנוסף לכל אלו, יש גם את נושא האריזות. כאן האנשים נחלקים לשניים – יש את מי שמתלהבים לארוז את החפצים והחיים לתוך ארגזים ומזוודות, ואחרים שבשלב הזה שוקלים מחדש את כל נושא הרילוקיישן.
תכנון אריזות הוא הפיתרון לכל אלו. כאשר אתם מתכננים את האריזות, אפשר להמשיך ולשמור על שגרת חיים בבית כמעט עד הרגע האחרון וכן לפרוק את הארגזים ביעד החדש ביתר קלות. הנה 4 טיפים שהופכים כל תכנון אריזות לכייף גדול:
- סימונים ברורים – יש ארגזים שכוללים כלי מטבח, אחרים ספרים, ארגזים אחרים מכילים בגדי ילדים או בגדים של ההורים, יש ארגזים שיכולים להישאר סגורים בשלב הראשון ויש אחרים שהסידור שלהם במקום דחופה יותר. כל סוג כזה של ארגזים צריך להיות מסומן באופן ברור בצבע שונה. הדביקו מדבקות בצבעים שונים בהתאם לחלוקה במקום בולט על הארגז. בנוסף, כתבו על גבי כל אחד מהארגזים מה הוא מכיל, בכתב ברור, גדול וקריא. כמובן שאם הארגז מכיל חפצים שבירים או יקרי ערך, חשוב מאוד לסמן אותו באופן שיבלוט לעין עבור המובילים. הסימונים הברורים והכתיבה על גבי הארגזים יסייעו לכם לעשות סדר בחשיבותם של החפצים כאשר תגיעו למדינת היעד.
- ניפוי – תכנון אריזות כולל בתוכו גם תכנון של מה לא אורזים, כלומר מה משאירים מאחור. יתכן שתחליטו לזרוק חלק מהדברים, לתרום אותם, לערוך “מכירת חצר” או אפילו לאחסן את החפצים במחסן לטווח ארוך. כך או אחרת, חשוב מאוד לערוך את הסינון הראשוני לפני שמתחילים לארוז ולאורך כל הדרך לשאול את עצמכם האם אתם באמת זקוקים לאותו חפץ או שניתן להשאירו מאחור.
- זמן – אחת הפונקציות המרכזיות שנוגעות לתכנון אריזות נכון היא הזמן שנדרש לצורך העניין. אם תשאירו את הכל לרגע האחרון, סביר להניח שתיזכרו את החוויה כסיוט מלחיץ ומתסכל. מצד שני, אם תכינו לוח זמנים מראש, תחלקו תפקידים בין בני הבית, תארזו כל יום קצת ותשאירו לסוף ממש מעט חפצים, החוויה תהיה אחרת לחלוטין.
בשורה התחתונה, תכנון אריזות נכון הוא הדרך הנכונה ביותר לעבור את השלב הזה באווירה טובה ועם הרבה אופטימיות באוויר. כאשר תגיעו למדינת היעד, פרקו קודם את הארגזים החשובים, ככה שתוכלו להרגיש בבית כמה שיותר מהר. את יתר הארגזים תפרקו בהמשך, אחרי שיתפנו לכם זמן ואנרגיה לעניין. נסיעה טובה!