הנתונים מלמדים שלמעלה משמונים אחוז מהישראלים מחזיקים ביטוחים משלימים של קופת חולים ולמעלה מ-40 אחוז מהישראלים מחזיקים ביטוח בריאות פרטי לצד ביטוח של קופת חולים. גם אם אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שחלק מהישראלים מקבלים ביטוח כזה ממקום העבודה, עדיין מדובר על מספרים עצומים, מה שמלמד על הכוח של ביטוחי בריאות פרטיים וכן על תחושת חוסר האמון שחשים ישראלים כלפי הביטוחים של קופת חולים.
כפי שאנחנו יודעים כל חברת ביטוח מספקת ביטוח בריאות, ביטוח זה מאפשר לנו ליהנות מסדרה ארוכה של טיפולים ובדיקות שאינם נמצאים בסל הבריאות, תורים אצל רופאים פרטיים, קיצור תורים לניתוח וטיפולים, ועוד שורה של הטבות ייחודיות אשר אפשר ליהנות מהם ברפואה הפרטית ולא הציבורית. פוליסה שכזו עולה מאות שקלים בחודש, כמובן בהתאמה לסוג הפוליסה שרוכשים, על פי הצעות השונות של החברות.
כעת עולה כיצד משווים בין ביטוח בריאות של חברה אחת לבין ביטוח בריאות של חברה אחרת. כאן אנחנו יכולים להציב בפנינו שתי אפשרויות. הראשונה, לעבוד עם סוכן ביטוח שיעשה בשבילנו את ההשוואה. האופציה השנייה, לעשות בעצמנו את ההשוואה.
האופציה הראשונה היא יותר נוחה, אך יש בה מספר בעיות, ראשית, אנחנו לא באמת יודעים מה בדיוק סוכן הביטוח יבדוק והאם התוצאות שהוא יקבל היכן הן אופטימאליות עבורנו, שנית, מן הסתם, הוא גובה את העמלה, מה שאומר שהפוליסה יכולה להיות יקרה מזו שאנחנו יכולים לשלם עליה, אם נרכוש אותה בעצמנו.
האפשרות השנייה, דורשת מאיתנו עבודת מחקר, לעיתים גם מפגשים עם סוכני ביטוח של כל חברה, זה דורש מאיתנו ללמוד את החומר היטב, אך ייתכן מאוד שאנחנו נגלה דברים שבאופן כללי, רגיל אנחנו לא יודעים ולא שמים לב אליהם.
מה צריך לבדוק כשעושים השוואה בין פוליסות ביטוח בריאות
ההשוואה תתחיל תחילה במה אנחנו מקבלים מהחברה. כלומר, איזה סוג טיפולים, עד איזה סכום, באילו מצבים, עם אילו רופאים, מה קורה במקרים מסוכנים ונדירים, מדובר על סט רחב מאוד של דברים שיכולים להשפיע עלינו.
חשוב לזכור נקודה מהותית, הרבה פעמים אנשים לא מתייחסים לדברים מסוימים ברצינות מתוך הנחה שהם בריאים ולכן זה לא אומר לשנות להם. פוליסה של ביטוח בריאות אמורה לשרת אותנו כשאנחנו לא במצב בריאותי טוב, וכך אנחנו צריכים להסתכל על הנתונים ועל מה שאנחנו אמורים לקבל ממנה. אם נבחן אותה כך, נוכל להבין בדיוק את המשמעות של הדברים.
לאחר מכן, יש להסתכל על העלויות, כמה עולה הפוליסה והאם זה משתלם לנו. חשוב להדגיש, לכל פוליסה יש תקופת אשכרה של שנה, במהלכה אנחנו לא יכולים להשתמש בפוליסה, עלינו לקחת את זה בחשבון אם אנחנו רוצים לרכוש פוליסה, אז במשך שנה נשלם מבלי שנוכל להשתמש בה.