היכל התרבות העירוני במודיעין נמנה על 17 היכלי התרבות שעתרו לבג”ץ כנגד החלטת משרד התרבות להקצות כ-200 מלש”ח לשיקום עולם התרבות הישראלי, אולם קבע כי היכלי התרבות לא ייכללו בגופים הזכאים לסיוע • דליה אוסדון, מנכ”לית היכל התרבות בעיר: “התושבים שלנו ראויים ליהנות מתרבות ביום שאחרי הקורונה, אבל שר התרבות מעדיף להפלות אותנו ולדאוג למדינת תל אביב בלבד, במקום לכל המדינה”.
שבוע דרמטי עומד בפני היכלי התרבות ברחבי הארץ, הנלחמים בימים אלה על שוויון ועל זכותם לכספי סיוע מהמדינה, שיאפשרו להם לצלוח את משבר הקורונה ולהמשיך לדאוג עבור כולנו לתרבות נגישה ואיכותית.
“ההיכל סגור מאז תחילת משבר הקורונה בחודש מרץ, והדבר פוגע במעגלים רחבים של עובדים, ספקים ועוד. קיווינו לסיוע מהמדינה, כדי שנוכל לשוב ולפתוח בהמשך, אבל שר התרבות, חילי טרופר, בוחר להתעלם מזכותם של תושבי העיר לשוויון- גם בתחום התרבות, ובוחר להפנות את מרבית המשאבים למוסדות התרבות של ת”א”, אומרת דליה אוסדון, מנכ”לית היכל התרבות.
במסגרת סל הסיוע שהקצתה המדינה עבור עולם התרבות, יחולקו כ-200 מליון ₪, לגופי תרבות שונים. מבדיקה מעמיקה שערכו במטה המאבק של היכלי התרבות, עולה כי למעלה מ-80% מהסיוע לתחום אמנויות הבמה מועבר למוסדות התרבות בתל אביב בלבד. לעומתם, היכלי התרבות שעתרו לבג”ץ לא יקבלו סיוע כלל, כך על פי החלטת משרד התרבות.
בעתירתם, קובלים מנהלי היכלי התרבות על אי השוויון בחלוקת המשאבים המיועדים להתמודדות עם המשבר, ומזהירים מפני חוסר צדק משווע, שעלול לפגוע בתושבי הפריפריה. “היכלי התרבות עוסקים לאורך כל השנה ביצירת סל אירועי תרבות המותאם לציבור המקומי, ומטרתם לאפשר לכל אחד- מהגיל הרך ועד בני הגיל השלישי, ליהנות מתרבות איכותית ליד הבית. שר התרבות בוחר לפגוע בכולנו ולהעדיף את תל אביב על פנינו. אין להתנהלות כזו מקום במדינת ישראל של 2020, ולכן יצאנו למאבק בלתי מתפשר עד שנתקן את העוולה הזו”, מבהירים במטה המאבק של היכלי התרבות
את העתירה הגישו 17 היכלי תרבות ברחבי הארץ, והדיון הראשון בעתירה זו צפוי להיערך ביום ה’ (17.12). בהיכלי התרבות תולים תקווה כי ביהמ”ש יורה למדינה לשנות את התבחינים כך שהיכלי התרבות יוכלו ליהנות מסיוע שיאפשר לתושבים להמשיך ולצרוך תרבות מיד עם החזרה לשגרה.