המיזם הזוכה בתחרות “כרישי אמי”ת” הוא זה של תלמידות מדרשת אמי”ת מודיעין שהמציאו צמיד חכם לתינוק המתריע על מצוקה באפליקציה בסלולר של ההורים.
הכרישות של אמית הן ארבע בנות כיתה ח’ במדרשת אמית מודיעין, נויה ויסטוך, דריה הנדלר, עדי רוזביץ ונטע ניב. הן התמודדו מול 92 קבוצות יזמים מכלל תלמידי רשת אמית, עלו לגמר וזכו במקום הראשון ובהשקעה של 10,000 ש”ח בפיתוח המוצר שלהן – ToddlerProtector, מתנת חברת Yschool שנתנה את חסותה לתחרות.
בעקבות הפגיעות בתינוקות במסגרות החינוך לגיל הרך ובעקבות תופעת שכחת הילדים הקטנים במכוניות החליטו היזמיות הצעירות למצוא פתרון שיאפשר להורים להיות רגועים כשהילד אינו עימם ועל כן הן תכננו צמיד חכם לתינוק האוסף מדדים חיוניים העלולים להעיד על מצוקה פיזית או נפשית כגון דופק, לחץ דם, רמות חמצן ועוד, ובמידה וקיימת חריגה מהותית הוא שולח התראה לנייד של ההורים בזמן אמת. האפליקציה מאפשרת להורים לצפות בדוחות ולראות אם התופעה חוזרת על עצמה מתי ובאיזו תדירות . האמצעי מאפשר התראה בזמן אמת, איסוף, שמירה וניתוח הנתונים והוא אף בטיחותי לתינוק.
הכרישים ששפטו בתחרות היו היזם עו”ד יעקב מיכלין מנכ”ל חברת ביוליין, אבא לתלמידי אמית ובוגר אמית, יעל ארד, אשת עסקים וזוכת המדליה האולימפית הראשונה לישראל. אשת העסקים חנה רדו, פרופ’ עודד שוסיוב ומנכ”ל YSCHOOL, דניאל נחמיאס.
השר יזהר שי, שר המדע והטכנולוגיה שפתח את ארוע הגמר בירך את המשתתפים ואת רשת אמית על היוזמה וקרא לתלמידות ללכת ללמוד מקצועות חדשנות, הי טק, מדע ויזמות. “אנו זקוקים ליותר נשים ביזמות, החלומות שלכן חשובים בואו והגשימו אותן – תחלמו כמה שיותר רחוק.” הוא בירך את ראשי אמית ואת יוזמי התחרות ואמר כי “הגיבורים האמיתיים שלי הם אנשי החינוך”.
נטע ניב, תלמידת כיתה ח’ שזכתה מספרת על התחרות: “חשבנו על רעיונות רבים ובחרנו בסוף צמיד לפעוטות הפועל במטרה למנוע התעללות בגני הילדים ולמנוע שכחה ברכב. בנינו לעצמנו מוצר חדש והחלטנו בזומים כמעט יומיומיים מה עושים עכשיו, מה הצמיד ימדוד, איך הוא יראה ומה יהיו הנתונים באפליקציה”.
רכזת מגמת המחשבים, שגית כהן, שליוותה את הבנות בכל שלבי התחרות, בתגובה לזכייה: “הבנות השקיעו מעבר לשעות הלימודים ומאמציהן נשאו פרי. מתוך מגוון רעיונות, השופטים בחרו ביוזמה של toddler protector שמטרתה נוגעת ללב כולנו: שמירה על הילדים היקרים לנו מכל. הזכייה היא גאווה גדולה עבורנו. אנו במדרשת אמית מודיעין מאמינים כי השקעה בדור העתיד מובילים להישגים וחדשנות בתחום הטכנולוגי, מהווים תרומה אדירה לצמיחה הכלכלית של מדינת ישראל”.
ליאת וגשל, מנהלת מדרשת אמית מודיעין: “אנו גאים מאוד בתלמידותינו היקרות, שמקיימות באופן מרשים את חזון המדרשה “נולדת להשפיע!”. אנו מחנכים את בנותינו להיות חוקרות, חושבות, יוצרות ומשפיעות. בת בכל גיל יכולה לחלום הכי רחוק שאפשר ולהפוך חזון למעשה. אנו מאחלים לתלמידותנו שתמשכנה לגדול ולהשפיע”.
ד”ר אמנון אלדר מנכ”ל אמית אמר כי היוזמה לתחרות התאימה לתלמידים שלא יכלו להגיע לבתי הספר בזמן הקורונה “אנחנו מבינים את הערך המוסף בכיוון תלמידים ליזמות ולכן הקמנו את האקדמיה ליזמות ברשת. בית הספר חייב להיות רלבנטי למאה ה-21 ותחרות כזו מגלה שיש בכיתות יזמים צעירים מצוינים שיכולים להתקדם ולהוציא לפועל את הרעיונות המבריקים שלהם. תפקידו של בית הספר הוא לכוון ולהנחות אותם”.
עו”ד יעקב מיכלין יזם את התחרות אמר כי השופטים הופתעו לראות, רמה גבוהה של יוזמה ויצירתיות בהכנת הרעיון ובהצגתו, לצד אסרטיביות והגשה משכנעת. “קשה היה להאמין כי מדבר בתלמידים צעירים בכיתות ז’ ח’ “
הזוכות המאושרות היו נרגשות וביקשו רק להודות למנטורית שעבדה איתן, המנטורית שקד בן שושן הן הבטיחו לקדם את הרעיון עד שיצא לפועל.