כל התובענות של בתי הספר גורמת להרבה מאוד תלמידים לפתח אנטגוניזם אל המסגרת הזו. הם פשוט לא אוהבים להגיע לבית הספר אבל חייבים. מכיוון שכך הם באמת מגיעים בגלל לחץ של הורים וכו’ אבל הם לא ממש קשובים ולומדים. גם הרעיון של 40 תלמידים בכיתה לא ממש עושה להם חשק ללמוד ואם אתה למשל בן אדם איטי או שקשה לו להתרכז, הוא ימצא את עצמו מהר מאוד מפגר אחרי החומר, יתקשה לעמוד במבחנים וכשיגיעו הבגרויות הם ממש יהיו בצרות, ובדיוק בגלל זה נולדו מסגרות של השלמת בגרויות.
בגרות בבית ספר- יש שחווים קשיים!
יש בני נוער שמה שמעניין אותם בתקופה של הבגרויות זה דווקא לבלות. האמת יש בזה משהו די טבעי. הם בני נוער צעירים הם רוצים לחיות, לנצל את החיים אבל בית הספר דורש מהם לעמוד במבחנים ובגלל זה הם צריכים לוותר על כל מיני בילויים ולהשקיע, וזה לא מתאים לכל אחד. לא כל אחד מוכן לוותר ויש כאלה שיודעים שבגלל שהם לא משקיעים הם לא יגיעו לבגרויות או שיעשו רק כמה יחידות בודדות ובכל זאת בוחרים לבלות במקום לעשות את הבגרויות. הם חושבים טוב אני אעשה את זה אחר כך ובהרבה מקרים זה נכון, הם עושים את זה אחר כך. השלמת בגרויות נראית להם הרבה יותר מאשר השקעה בבית הספר.
גיל ההתבגרות וקשיי למידה!
מלבד העובדה שבגיל ההתבגרות מה שמעסיק את בני הנוער זה בטח לא לימודים, אלא חיי חברה ותחביבים, יש כאלה שיותר משקיעים למשל בחוגים שהם אוהבים מאשר בבית הספר. אם אתה נער שאוהב לנגן על גיטרה אתה תשקיע בלימודי נגינה יותר מאשר בלימודים בבית הספר, כי זה מה שמעניין אותך. הנטייה של כל נער או נערה היא להשקיע במה שהוא אוהב ורוב בני הנוער אם תשאלו אותם, בית ספר הוא סוג של “עינוי” או משימה מעצבנת עבורם ולכן הם לא משקיעים בבגרויות ומכסימום עושים איזה 3 יחידות בכל מקצוע ולא יותר מזה. הם יודעים שהם תמיד יוכלו לעשות השלמת בגרויות.
השלמת בגרויות כי צריך אוניברסיטה!
אחרי הצבא בדרך כלל והטיול הגדול פתאום יש איזו תובנה אחרת על החיים בני הנוער האלה רוצים להגיע למשהו, ללמוד ואז הם תקועים עם ה-3 יחידות שלהם שלא מספיקות להם אפילו ללימודי פילוסופיה. אז מה עושים? פונים למוסד לימודים מקצועי ורציני שעושה השלמת בגרויות. בגיל כזה התלמידים כבר יותר קשובים, מבינים ויש להם שאיפות ורצון ללמוד והם עושים השלמת בגרויות ברצון רב ואפילו מביאים ציונים מעולים.
המאמר באדיבות האתר “בגרות ופסיכומטרי בקליק“.