השנה, נערך החידון בסימן 20 שנה להקמת מודיעין- עבר, הווה ועתיד, וכחלק מתהליך הלמידה חוו התלמידים את ההיסטוריה דרך מסע באתרים של אז והיום, תוך למידה על רעיון הקמת עיר העתיד. 21 תלמידים מתשעה בתי ספר על יסודיים בעיר השתתפו במבחנים המוקדמים כאשר למעמד הגמר העפילו 16 משתתפים.
החידון התקיים במעמד ממלא מקום ראש העיר, שלמה פסי, מחזיקת תיק החינוך הילה בן אליעזר, ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, משפחת גולן, קצינים בכירים, מכריו של נתי גולן, מנהלים, צוותי חינוך, תלמידים ומכובדים נוספים.
את החידון הובילו ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך ומנהל אגף תרבות ואירועים, אלון שמידט. החידון כלל מספר שלבים שונים, אשר במהלכם נבחנו התלמידים בשאלות אינטראקטיביות הכוללות ידע על מורשת הארץ, על היסטוריית המדינה, על נתי גולן ועל מודיעין מכבים רעות. בראש חבר השופטים עמד סגן ראש העיר וממלא מקומו, תא”ל במיל, שלמה פסי, שעבד עם נתי גולן בפרויקט טנק המרכבה והינו חבר משפחה. לצדו בשיפוט היו האלוף במיל’ גרשון הכהן, חבר ופקוד לשעבר של נתי, בתו של נתי, ריקי גולן, שהינה אחת מחמשת ילדיו וקצינה בצה”ל, וסגנית ראש מינהל החינוך, מירי חוגרי, שמרכזת את תחום החינוך הבלתי פורמאלי ובתוכו קידום היעד של חיזוק המורשת ואחראית על מרחב המצוינות שנקרא על שמו של נתי גולן. בשולחן השופטים ישבה גם נורית כהן, שליוותה את התלמידים בהכנות לקראת החידון, ושימשה כיועצת הפדגוגית.
לחידון הגמר עלו 16 מתמודדים, שהפגינו ידע רב ומרשים, מה שהביא לתחרות צמודה לכל אורך שלבי החידון. לשלב הסופי עלו חמישה מתמודדים שקיבלו את שאלת ראש העיר, שאלת ראש מינהל החינוך ושאלת המשפחה. שאלות אלו היו מאתגרות ומורכבות, ואפשרו לבחור את שלושת הזוכים: מיכאל קטאשווילי מתיכון יחד ואיתי שרז מישיבת לפיד שזכו שניהם במקום הראשון ונאור אטיאס מתיכון מכבים רעות מו”ר שזכה במקום השני. כל המתמודדים קיבלו תעודות על השתתפותם והמקומות הראשונים אף זכו בפרסים כספיים – מתנת משפחת גולן.
במהלך החידון, נהנו גם הצופים מהפעלות ושאלות נושאות פרסים הקשורים למורשת ולידיעת הארץ. רגע מרגש במיוחד, חוו המשתתפים והצופים, כאשר ריקי, בתו של נתי גולן, הציגה את הקסדה שחבש נתי בעת הקרב במלחמת ששת הימים, בו נפצע בראשו מקליע. על פועלו בקרב זה זכה נתי לעיטור הגבורה.
מינהל החינוך העירוני ואגף תרבות ואירועים כבר החלו בהכנותיהם לחידון של השנה הבאה.
סגן ראש העיר וממלא מקומו, שלמה פסי: “חידון המורשת שיזמה העירייה זו פעילות חשובה לחיזוק החיבור וההבנה של הנוער להיסטוריה העתיקה וגם של העת החדשה של עם ישראל לארץ ישראל, ובמיוחד לאזור מודיעין. מטרת החידון להגביר את הזהות ואת הזיקה של כולנו לארץ ולצדקת קיום מדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי. העושר ההיסטורי מצד אחד, והלחימה וההקרבה שהיו במשך כל הדורות, מצד שני, צריכים לשמש מופת, הערכה והבנה של המהות והחשיבות של עצם קיום המדינה לעם היהודי. מגיעות ברכות למינהל החינוך ולאגף התרבות, למנהלי ומורי בתי הספר ובעיקר לתלמידים על ההשקעה, ההכנה והשתתפות בחידון, שהייתה ראויה לאירוע המוקדש לזכר נתי גולן ז”ל.”
חברת המועצה ומחזיקת תיק החינוך, עו”ד הילה בן אליעזר: “מערכת החינוך העירונית שמה דגש מיוחד על החיבור בין העתיד לעבר, בדיוק כשם שהעיר מודיעין, שנודעת כעיר העתיד, מצויה במקום בעל היסטוריה ענפה. אני רואה קשר בין הכרה והוקרה של העבר, ובכללו מורשתו של נתי גולן ז”ל ושל הזהות של התלמידים שלנו לבין החינוך לקידמה ופריצת דרך, המהווים נר לרגלנו. גם במהלך החידון עצמו ניכר היה החיבור בין העבר וההווה, כפי שבא לידי ביטוי בתוכן החידון, לבין האופי הקליל והצעיר עם מוזיקת רקע והומור שליוו אותו. נמשיך לעודד ולחזק את הזהות והכרת המורשת בקרב התלמידים, מתוך מחשבה על העתיד.”