בניגוד לאזורים אחרים בישראל, אין זמן שהוא הכי טוב לטיול בגליל העליון ובגולן. באביב האזור מכוסה בפרחי בר צבעוניים, הקיץ מביא עמו משפחות נופשות עם ילדים כמו גם מוסיקה ופסטיבלים קולינריים. אמנם, בקיץ הימים מאוד חמים, אבל הלחות הנמוכה הופכת את החום לנסבל. בסתיו, בזמן בציר הכרמים, אוהדי היין ייהנו מאוד מטיול באזור. ובחורף, כשיש יותר גשמים המשמעות היא שהנחלים והמים שוצפים וזורמים והשמים אפורים.
בעת טיול משפחתי בגליל העליון תוכלו לסייר באתרים הבאים:
א. טיול בצפת העתיקה יביא אתכם אל בתי הכנסת ההיסטוריים, שם תזכו להצצה נדירה אל בתי התפילה של יהודים מימים עברו ואל קברי צדיקים בבית הקברות העתיק בצפת.
ב. קיאקים בנהר הירדן יאפשרו לכם שיוט קריר במורד הנהר שיכול להיות הרפתקה נהדרת למשפחה. הקיאקים הם חוויה מיוחדת שמאפיינת טיול בחלקו הצפוני של הגליל.
ג. טיול ברחבי שמורת אגם החולה יחד עם צפייה במצגת רב חושית במרכז המבקרים “אופוריה” יפגישו אתכם עם אטרקציה ברמה עולמית בתחום הצפרות, בעיקר בעונות הנדידה. אגם החולה מספק מקלט לציפורים כאשר כ-500 מיליון מהן עפות מעל עמק החולה פעמיים בשנה בעונות הנדידה בין אירופה לאפריקה.
ד. טיול בחרמון, במפל הבניאס ובחורבות הצלבנים. בבניאס תמצאו מסלולי הליכה מדהימים, מפל ושרידים של מבנים הרודיאניים. הקופאית תיתן לכם חוברת ומפות שיסייעו לכם להחליט באיזה מסלול ללכת. מכאן, תוכלו לנסוע למרגלות החרמון, למבצר נמרוד מימי הביניים, שם מחכות לכם פינות סתר רבות יחד עם נוף עוצר נשימה ממרומי המגדל.
ה. גמלא הוא אתר שמנציח את גבורת היהודים בגמלא העתיקה, שעמדו מול המצור של הרומאים בימי המרד הגדול בשנת 67 לספירה. בעיר עתיקה זו נחשף בית כנסת שנחשב לקדום ביותר בגבולות ארץ ישראל. מלבד ההיסטוריה של גמלא, בשמורה גם מגוון של בתי גידול ושל מערכות אקולוגיות. מרפסת התצפית בגמלא צופה לעבר שרידיה של העיר העתיקה ובית הכנסת הקדום, ואם אתם מיטיבי לכת תוכלו לרדת למטה אל העיר העתיקה בשביל תלול למדי.
תכנון לוח הזמנים
טיול יום לרמת הגולן מטבריה הוא בר ביצוע, אבל יש משהו בצמחיה ובאוויר בהרי הגולן שיגרום לכם לרצות להתעכב ולשהות עוד קצת במקום. שריון של שלושה או ארבעה ימים הוא אידיאלי לטיולים באזור, כולל טעימות יין, טיולים בטבע, קיאקים, או סתם ליהנות מחדר עם נוף מדהים. הדרך הטובה ביותר לראות את האזור היא ברכב, למרות שיש אוטובוסים מקומיים שאיתם אפשר להגיע כמעט לכל מקום.
טיול ברכב
הגליל העליון והגולן נמצאים במרחק של כשעה וחצי נסיעה ברכב גם מעכו וגם מנהריה, נסיעה של שלוש שעות מתל אביב וארבע מירושלים.
יש מספר דרכים כדי להגיע לכאן. מטבריה והכינרת נוסעים דרך כביש 90 שעובר מדרום לצפון בין עמק החולה במזרח והרי נפתלי במערב. כביש 98 המשובש יותר, מצדו המזרחי של הכנרת, עובר דרך רמת הגולן להר החרמון. בחלקו העליון של כביש 98 אפשר לעבור לכביש 91 שמוביל מערבה אל הגליל העליון.
מחוף הים התיכון אפשר להגיע מכביש 85 מעכו ומחיפה אפשר לנסוע בכביש 75, לעבור לכביש 77, לפנות לכביש 90 בטבריה או לכביש 70 צפון אל עבר כביש 85 מזרח.
אם אתם מגיעים מתל אביב, סעו צפונה על כביש 4 או 2 לחדרה, ושם פנו לצפון מערב לכביש 65, וממנו צאו לכביש 85 מזרח.
הכתבה בשיתוף עם וילה גלילי – מלון בוטיק בגליל