איזה מזל שיש טכנולוגיה. בואו נחזור קצת בזמן, לימים בהם הטלפון היה עם חוגה, הכל התנהל בתיקיות מנייר והתקשורת הכתובה באמצעות מברקים או מכתבים שהביא הדוור. הטמפו היה איטי ובהתאם לכך גם סגנון העבודה.
העולם של היום תזזיתי יותר ודורש מכולם להיות מחוברים, נגישים ודינמיים, ממש כמו המכשירים שמלווים אותנו. אולי יש אנשים נוסטלגיים שמתרפקים על הזיכרונות, אבל כולם שולפים את הסמארטפון או הטאבלט, משתמשים במחשב, בסורק מסמכים, או במדפסת ולא ממש יודעים איך יוכלו להתנהל בלעדיהם.
אמנם כניסתה של הטכנולוגיה החכמה והאפליקציות שינו את ענף הציוד הטכני למשרדים, לעסקים ולשימוש הביתי, אך, למען האמת, ישנם מכשירים שממש לא נפגעו מכך ואחד מהם הוא הסורק. הסורק הוא אמצעי קלט אופטי אשר מסב מידע המצוי על נייר ל – DATA דיגיטלי. כיום אמנם הרבה מאוד סורקים מגיעים משולבים עם מדפסות אך עדיין ניתן למצוא שפע של מכשירים מגוונים לשימושים שונים.
כיום, השוק מונה שפע של דגמים ומותגים ועל מנת לבחור סורק מסמכים חשוב לבדוק כמה פרמטרים חשובים. ראשית, מומלץ להבין מה הצרכים, האם לשימוש ביתי, האם משרדי, האם מדובר במכשיר אשר ישמש בתדירות גבוהה או מידי פעם. האם מדובר על דפים בודדים או סריקה של כמויות גדולות, האם נדרשת סריקה של נייר בגדלים שונים A3/A4/A5/A6 ועוד. לכל צורך יש את הסורק המתאים שיעניק מענה מדויק ולא יהיה צורך להתפשר על איכות סריקה או על פשטות העבודה.
באופן עקרוני, ישנם מס’ סוגי של סורק מסמכים, יש את השולחני אשר מורכב ממשטח זכוכית עליו מונח הדף לסריקה וראש הסריקה עובר וסורק את המלל ומעבירו למחשב. היתרון בכך הוא שהמסמכים נשמרים בתקית “סרוקים” במחשב המגבה את הניירת לאחר שנעשה בה שימוש. על גבי משטח הסורק השולחני ניתן להניח דף בודד או להשתמש בפידר, להזנה מהירה ואוטומטית של מספר דפים וישנם מכשירים שניתן לסרוק בהם באופן דו צדדי. הסורק השולחני הוא המכשיר הנפוץ ביותר והוא משמש הן בבתים פרטיים והם במשרדים, אך בשל השפע הרב חשוב מאוד לבדוק את מהירות הסקירה ואת איכותה.
מלבד הסורק השולחני קיימים עוד מס’ סוגים של סורקים. סורק ידני, סורק בר-קוד, סורק כרטיסי ביקור וכד’ אלה סורקים ייעודיים לשימוש ספציפי וממוקד. הסורק הידני הנו סורק נייד קטן יותר מהסורק הרגיל, כדי לסרוק יש צורך להעבירו על המסמך שרוצים לסרוק, זה מתאים לסריקה מהירה וקצרה.. סורק כרטיסי הביקור מותאם לגודל כרטיסים והוא קולט את המידע של הכרטיס ומעבירו ישירות לספר הטלפונים או לאאוטלוק שבמחשב.
סורק אינו מכונה מורכבת, היא ידידותית ואמורה לפעול ללא תקלות מיוחדות, חשוב מאוד לבדוק את סוג הדיו המותקן בה, את צורת הזנת הדף והכיוון הרצוי ועוד ובכל מקרה, בין אם רוכשים סורק שולחני או נייד חשוב מאוד לוודא שהתוכנה ידידותית ובעלת ממשק קל להבנה ולתפעול. חשוב להבין את כל הפונקציות שיש לסורק וליהנות מכל היתרונות ולא רק מחלקם הקטן.