"לאחר חג הפסח שהיה מלא בארוחות עשירות בקלוריות, בו כמעט כולנו עלינו קצת במשקל מגיע אלינו לטובה יום העצמאות. למזלנו, את החג הזה אנו חוגגים עם ארוחה אחת בלבד, שעם מעט תשומת לב נוכל להפוך אותה למזינה וללא עליה נוספת במשקל." כך טוענים פרנסי קופת החולים "מכבי". נו, טוב- לא להשמין מזה נשמע הזוי…אך לפחות נשתדל לאחר קריאצ הטיפים החשובים שנקרא ונפנים…
סוגי בשר:
מומלץ לקנות בשר טרי בחנות או באטליז מוכרים ומורשים (ניתן לבקש לראות את רישיון העסק). בשר טרי עדיף על מוצרי בשר קפואים ומעובדים כמו נקניקיות, קבבים והמבורגרים שהינם בדרך כלל בתוספת שומן, מלח וחומרים משמרים. סוגי הבשר המומלצים הם סטייק פרגית, שווארמה הודו, עוף (ללא עור), ונתחי בקר רזים כגון סטייק סינטה. בשרים אלו דלים בשומן ועשירים בברזל ובויטמין B12. ניתן להשרות את הבשרים הטריים ברטבים שונים למשך לילה שלם במקרר כדי להעשיר את טעמם ולהביא לריכוך הבשר.
סוגי סלטים: מומלץ להכין סלטים מירקות טריים במקום הסלטים הקנויים שהם עשירים בשומן, מלח וחומרים משמרים. כשאנו צורכים ירקות טריים אנו נהנים מהויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים שיש בהם. אפשר להכין סלטים שונים: כרוב, חסה, עגבניות ומלפפונים, שומר, פלפלים צבעוניים, פטריות טריות ועוד. ניתן לתבל את הסלטים ברטבים עשירים בעשבי תיבול טריים, מיץ מפירות הדר ומעט שמן זית.
ארוחת החג:
רצוי שלא תגיעו רעבים מאוד לארוחה. – מלאו את הצלחת שלכם פעם אחת בלבד. – השתמשו בצלחת ככלי הקיבול של האוכל ולא בפיתות. נסו להסתפק בחצי פיתה בלבד. – שתו מים או משקאות דיאט, המשקאות הממותקים מכילים סוכר רב וקלוריות. ניתן בקלות לסחוט כמה לימונים ולהכין לימונדה או לימונענע טבעית. – צאו להליכה קלה בערב לאחר ארוחת החג.
קלוריות במאכלים שונים:
– בסטייק (קטן) יש כ- 350 קלוריות – בשני שיפודים של פרגית יש כ- 220 קלוריות – ב-4 כנפיים של עוף יש כ- 350 קלוריות – ב-4 כפות גדושות של חומוס יש כ- 300 קלוריות – בכף אחת של חצילים במיונז יש כ- 100 קלוריות – בפיתה אחת יש כ- 300 קלוריות – בפחית אחת של קולה יש כ- 130 קלוריות – בפלח (קטן) של אבטיח יש כ- 60 קלוריות הטיפים
* הכותבת הינה דיאטנית קופת חולים "מכבי".