על מנת שעסק יוכל לפעול בישראל, על בעליו לעמוד בתנאים, כללים, תקנות ותקנים אשר נדרשים על ידי הרשות המקומית והרשויות רלוונטיות נוספות. את הרישיונות העסק מנפיקה הרשות המקומית אשר בשטח אחריותה נמצא העסק בהתאם לצו רישוי עסקים. בכל הנוגע לעסקי המזון, התקנות מחמירות עוד יותר משום שהמזון שאנו צורכים יצביע על הבריאות שלנו, וכאשר אין פיקוח ובקרה על איכות המזון הנמכר, דבר עלול להביא לתחלואה ואף מוות ולכן רישיון זה נחשב לאחד מהמחמירים בתחום רישוי העסקים. ישנם עסקים רבים אשר צריכים רישיון עסק מזון על מנת לפעול, כמו מסעדות ובתי קפה, חברות קייטרינג, מעדניות ואטליזים, עסקי אירוח, מרכולים וסופרמרקטים, ואפילו אולמות אירועים, אשר מגישים לאורחיהם מזון שצריך להיות מפוקח על ידי משרד הבריאות.
לעמוד בתקנים המובילים בתחום
לאחר שקיבלנו את רישיון עסק המזון, עלינו לעמוד בתקני איכות מחמירים אשר למעשה מתווים את דרכי הפעולה והבטיחות של העובדים בתחום המזון לכל אורך שרשרת הייצור והאספקה. כך למשל, תקן iso 22000 יכלול הנחיות מתחילת הטיפול בחומרי הגלם הראשוניים, הנחיות אודות דרכי האחסון והייצור, כמו גם ההפצה וההגשה ללקוחות. בסופו של יום, צרכנים רבים תרים אחר תווי תקן גבוהים המעידים על איכות במוצרים אותם הם רוכשים, מה שמעניק לתקנים מסוג זה חשיבות עסקית משמעותית וסיבה להשקעה בעמידה באותם תווי תקן. תו תקן iso 22000 למשל, יוענק לחברות ועסקים לאחר שעברו הסמכה ובדיקה על ידי גורם חיצוני מצד שלישי, אשר יבחן את העמידה בנהלים וההנחיות עליהם מצביע התקן.
לשמור על נהלי משרד הבריאות
כידוע, ישראל נחשבת למדינה חמה במיוחד אשר הקיץ בה נמשך זמן רב והטמפרטורות הממוצעות גבוהות במיוחד, מה שמשפיע באופן משמעותי על תחום המזון – סביבה חמה היא כר פורה להתרבות חיידקים וטפילים במזון, ולכן משרד הבריאות יקפיד במיוחד על תנאי האחסון של מזון בישראל החמה על מנת לשמור על בטיחות מזון. ישנם מאכלים וחומרי גלם אשר ידרשו סביבה קפואה מתחת ל-0 מעלות, או לחילופין סביבה מקוררת של כמה מעלות בודדות על מנת לשמור אותם בצורה טובה ולמנוע התרבות חיידקים. אחת החברות המובילות בתחום הבטיחות במזון, אשר מלווה עסקים עד לקבלת רישוי עסק מזון ואף מסייעת להם לעמוד בתנאי תווי תקן מחמירים כמו תו iso 22000, היא חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות בטיחות מזון. לפרטים נוספים חייגו למספר 0549555900.