במהלך חודש טבת, עסק בית הספר “נתיב זבולון” ביוצרים ישראליים שונים. כך למשל, שכבת כיתות ג’ עסקה ביוצר ע.הלל ובית הספר תכנן דרכים חווייתיות ללימוד יצירותיו הקלאסיות שיעודדו את התלמידים לחקור ולהיחשף אליהן.
ב”נתיב זבולון” מעודדים את לימוד העברית דרך היכרות עם מובילי התרבות של העם היהודי ותקומת ארצנו. במהלך הפעילות בחודש האחרון, המורה לעברית, דפנה מורדוך, ביקשה מהילדים להביא יצירה, סיפור או שיר והתקיימה בכיתה “צעדת ע. הלל” כאשר כל ילד הקריא בתורו את היצירה שבחר והסביר למה בחר בה, למה התחבר ביצירה ומה אהב בה.
לאחר מכן, נתלו כל היצירות במבואת בית הספר והילדים מילאו תעודת זהות על היוצר לאחר תהליך של חקירה ועבודה משותפת בו נחשפו לביוגרפיה שלו וליצירותיו המפורסמות.
במהלך החקר והלימוד, ענו התלמידים על שאלות ספרותיות כמו למשל, מהם הנושאים שחוזרים ביצירותיו. בקרוב, יתחילו התלמידים ללמוד על המשורר הלאומי, חיים נחמן ביאליק.
הלל עומר (1926-1990) היה סופר ומשורר ונודע בשם העט ע. הלל. הוא נולד בקיבוץ משמר העמק ונקרא הלל עוגני. אביו, מוזיקאי במקצועו, עִברת את שם המשפחה לעוגני, ותחת שם זה פרסם הלל עוגני את שיריו הראשונים בעיתון “משמר” בשנת 1944. בהמלצת אברהם שלונסקי אימץ את שם העט “ע. הלל”. החל מפרסום שיריו בחוברת “ילקוט הרעים” ב-1945, ושינה את שם משפחתו ל”עומר”. בשנת 1947 פורסמו לראשונה שיריו לילדים ב”דבר לילדים”