העצרת התקיימה תחת הכותרת “שווים. לא פחות!” והשתתפו בה עשרות מחזיקי תיק השירותים החברתיים מרשויות המקומיות ברחבי הארץ. מטרת העצרת לדרוש להעלאת שכרם של המטפלים והמדריכים באנשים עם מוגבלות. בין הדוברים הבולטים היו: המשנה לראש עיריית מודיעין עמיעד טאוב, מנכ”לית איל”ן אורית אילון פרידמן, מנכ”לית אקים סיגלית פרץ יהלומי מנכ”ל אלו”ט דדי עטאס, יו”ר שק”ל קלרה פלדמן, יו”ר אמ”א לילך רון לוי והורים לילדים מיוחדים מכל הארץ.
27,500 אנשים עם מוגבלויות (שירותי תעסוקה לכ-12,000 בוגרים עם מוגבלות, מערך דיור לכ-18,000 אנשים והארכות היום והמועדוניות בבתיה”ס ובגני הילדים לכ-7,500 ילדים ונערים עם מוגבלות) צפויים להישאר ללא מענה בספטמבר הקרוב, עם פתיחת שנת הלימודים הקרובה, בה צפויה להתחיל שביתה הדרגתית של 35 ארגונים המפעילים מרכזים מענים ותעסוקה לאנשים עם מוגבלויות.
חרף הרפורמה שעברה לאחרונה להעלאת שכרן של סייעות לכ-8,000 ש”ח שכרם של המטפלים במערכות השירותים החברתיים נותר על כ-30 ש”ח לשעה, דבר שהותיר את כל מסגרות הרווחה ללא כוח אדם.
עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר מודיעין ומחזיק תיק השירותים החברתיים, אשר יזם וארגן את העצרת: “הדרישות שלנו לא צריכות להסתכם בהשוואה שגם אליה מתנגדים באוצר וברווחה אלא להוביל להגדלה של התקציבים, זה הבסיס לחברה שוויונית ומכילה. לכל המסגרות. לכל ילד ותושב מגיעה הזכות לממש את יכולותיו. לכל אחד יכולות ואזורי הצלחה אנחנו צריכים לאפשר לכל אחד לעוף הכי גבוה שהוא רוצה ויכול בקצב שלו.
אף בר דעת לא ילך לעבוד בשכר מינימום של 30.61 שח לשעה בטיפול באנשים עם מוגבלויות, בהחלפת חיתולים, הזנה בפגים או התמודדות עם בוגרי בתפקודים נמוכים כאשר הוא יכול לקבל 8,000 ש”ח כסייע בגן או בית ספר.
הדבר כבר מוביל כיום לקריסת כל מסגרות הרווחה, להעדר נכונות של עמותות להפעיל מסגרות של הארכת יום ומרכזים וזו רק ההתחלה.
כל הנורות האדומות של קריסת מערכות השירותים החברתיים מהבהבות באור אדום בוהק ומי שיישאר אדיש למצוקה של האוכלוסיות המוחלשות בחברה ייזכר לדראון עולם בתולדות המדינה. אנחנו חזקים, יש לנו שותפים חזקים ואנחנו נאבק כמה שצריך.”
סיגל פרץ יהלומי, מנכ”לית אקים עלתה לדבר יחד עם אורית אילון פרידמן, מנכ”לית איל”ן ודדי עטאס, מנכ”ל אלו”ט ואמרה:”כשלוש שנים נמשך משבר כוח האדם ובחודשים האחרונים המצב הגיע לכדי סכנה של ממש.האנשים במסגרות הדיור והתעסוקה נמצאים בסיכון בשל העדר צוותים”.
קלרה פלדמן, יו”ר עמותת שק”ל אמרה: ”לאנשים עם מוגבלויות אותם חלומות כמו לכולנו לממש את הפוטנציאל שלהם להשתלב. בחברה ובעיקר לחיות את החיים בצורה נורמטיבית בקהילה.על מנת לממש את הזכויות הבסיסיות האלה חייבים עובדים מיומנים ומסורים שעושים את עבודתם באהבה ובנאמנות, ללא שכר הוגן שמאפשר לקבל תמורה הוגנת לא יהיו עובדים וכל התקוה שהענקנו לאנשים תקרוס”.
אלון טביב מנחה האירוע אמר: ”לצערנו יש כאלה שכרגע לא מבינים את חשיבותם ותרומתם למשק הישראלי , ואני אומר שגם הם חלק ממנוע הצמיחה הישראלי , הם גאווה ישראלית וזה נכון לכל גווני האוכלוסיה , לכל המגזרים, חוצה דעות ונמצא בקונצנזוס של מדינת ישראל. לא לפגוע ולהחליש את אוכלוסיית הצרכים המיוחדים”.
מירי אליתים אמא ממודיעין הוסיפה:אני אמא לבן בן 27 עם מש”ה שגר בדיור חוץ ביתי. אנחנו בהתשה מתמדת. ילדינו ואחינו לא יהיו בחצר האחורית של מדינת ישראל. אנחנו חיים כאן בזכות ולא בחסד.היום התאספנו כאן כדי לזעוק בשם האנושיות ובשם ילדינו ומדם לבנו עד מתי. זו בושה וחרפה שנלחמים על שכר עובדי המסגרות”.
את האירוע הנחה אלון טביב והופיעו בו בהתנדבות הזמרת נועה שפיץ ממודיעין והילדה אורין לייקוב המתמודדת עם שיתוק מוחין. העצרת הסתיימה בשירת התקווה.