במאמר שלפניכם תוכלו לקבל מידע וללמוד על רכיב ה- מיקרו בקר, רכיב זעיר שיכול לשאת על גבו מערכת ממוחשבת באופן בלעדי.
על רכיב ה- מיקרו בקר
מיקרו בקר, הנקרא גם בקר זעיר, הוא רכיב אלקטרוני יחיד מתוכנת המכיל בתוכו מערכת מחשב שלמה. הוא עשוי מסיליקון לרוב, ומכיל בתוכו את המעבד ושאר רכיבי המחשב הנוספים. על מנת שיפעל, נדרש רק תדר שעון ומתח מקור חיצוניים.
ההבדל בין מערכת מחשב רגילה לבין מיקרו בקר הוא שהביצועים של מערכת מחשב רגילה הם חזקים יותר לרוב, אך המיקרו בקר 8051 יוצא דופן לעומת שאר הבקרים.
המיקרו – בקר 8051 הוא הבקר הראשון שהכיל שיטת תפעול שאפשרה גישה למאה עשרים ושמונה סיביות. הוא גמיש בעיצוב מערכות ופשוט יחסית לתפעול, מה שהופך אותו לפופולרי כל כך.
השימושים של מיקרו בקר 8051 והיסטוריית הייצור והפיתוח שלו
השימוש העיקרי בו הוא שליטה על המכונה או על המכשיר באמצעות תוכנה קבועה. יש לו גרסאות שונות שנמצאות בשימוש במכשירים רבים, ביניהם מקררים, מנועי רכב, מכונות כביסה, רמזורים וכמעט בכל מוצר אלקטרוני. זהו הבקר הנפוץ ביותר בעולם.
הבקר יוצר לראשונה בתחילת שנות השמונים על ידי התאגיד האמריקאי “אינטל”, שהוקם בשנת 1968 ונחשב לאחד התאגידים המובילים בעולם בתחום הייצור והתכנון של מעגלים משולבים ומיקרו – מעבדים. התאגיד מייצר גם מערכות שבבים ללוחות אם, כרטיסי רשת, מוצרי תוכנה והתקנים נוספים אחרים. הוא בעל פרויקטים מחקר מתקדמים בתחום התכנות.
מאז העיצוב המקורי של התאגיד, חברות רבות נוספות ייצרו גרסאות ודגמים משלהן לבקר, וכיום חלק מהגרסאות מאפשרות תכנות חיצוני, צריבה חד פעמית ושימושים נוספים המותאמים לצרכים הקיימים בשטח.
בתחילה הוא פותח עבור שימוש במערכות משובצות, אך לאחר מכן החלו להשתמש בו גם בעבור יישומי בקרה תעשייתיים. כאשר אנשים הבינו את קלות ונוחות התפעול והשימוש בו, הוא הלך וצבר תאוצה אצל גופים פרטיים ותעשייתיים גם יחד, ומאז שנת 1988 נמכרו מעל לשני מיליון בקרים כאלה.
כל בקר כזה מכיל יחידת עיבוד מרכזית CPU, זיכרון ROM בגודל KB4, זיכרון RAM בגודל 256 בתים, ארבעה פורמטים, שש פסיקות, שני מונים ותקשורת טורית. יש לו נפח זיכרון רחב המאפשר גישה לטווח רחב יחסית של כתובות.
מידע נוסף על מיקרו בקר
בשל היותו נפוץ כל כך, נכתבו עליו ספרים רבים, המיועדים לחובבנים ומקצוענים גם יחד, בהם נכתב רבות אודות תכוניותיו, המהפך שהוא הביא לעולם הממוחשב ועוד. כמו כן, ניתן למצוא שלל מקורות מידע והסברים על התפעול והשימוש בו, כמו גם תוכנות שיתופיות ודוגמות קוד.
אחד היתרונות הבולטים שלו לעומת בקרים אחרים הוא שהוא אינו דורש כתיבה מחדש או שינוי של התוכנה במקרה של השתנות גודל הפרויקט, אלא רק החלפה של הבקר לבקר מתקדם יותר מאותו הסוג.
לאחרונה השיקה חברת “דאלאס” בקר חדש מסוג זה, שמגיע לשיאים חדשים של מהירויות עיבוד, גם בהשוואה לבקרים אחרים. רוב הבקרים החדשים מכילים אפשרויות מתקדמות וחדשות שאינן קיימות בבקרים אחרים, ביניהן פסיקה בלעדית עבור קו התקשורת ל – pc ופסיקה בלעדית לממיר הaqd.