העולם שלנו הולך ומתמלא במכשירים חכמים – טלוויזיה חכמה, מזגן מחובר לאפליקציה, מכונת קפה, מקרר ועוד. כל אלה מחוברים לאינטרנט ועל כן גם נכללים בקבוצה הנקראת IOT – internet of things. החיבור לאינטרנט מביא איתו הרבה דברים טובים, אבל גם סכנות.
אז על אילו סכנות מדובר בדיוק ומה אפשר לעשות?
למה וממה צריך להגן על מכשירי IOT?
התקני IOT מסוגים שונים נמצאים כיום בכל מקום. החיבור לאינטרנט הופך את החיים נוחים יותר ולכן, כיום אפשר לחבר לאינטרנט כמעט כל מכשיר חשמלי שיש בבית ובמשרד.
בעתיד נראה יותר ערים חכמות, מכוניות חכמות וגם בתים חכמים, שמטרתם הרשמית היא להקל עלינו ולעזור לנו אבל בפועל, עושים גם שימוש בטכנולוגיה כדי לאסוף עלינו מידע אישי, אשר לרוב משמש לצרכים מסחריים.
לכן, שילוב IOT בחיים, אולי עושה את החיים יותר קלים ויותר נוחים, אבל גם – חושף אותנו לסכנות סייבר מסוגים שונים:
- חדירה לרשת הביתית או המשרדית דרך מכשיר IOT שאינו מוגן היטב כדי לגנוב מידע
- חדירה לצורך כופר
- חדירה לצורך גרימת נזקים
כפי שהסביר בעבר נתי דוידי, יזם בתחום הסייבר (Vdoo), חשוב להבין כי מכשירי IOT בלתי מוגנים חשופים לסכנה, אך חושפים את הרשת כולה ואת המכשירים המחוברים אליה, פשוט כי הם מחוברים אליה.
אבל זה כמובן מצב שאפשר לתקן, או לפחות לשפר. אז מה אפשר לעשות?
טיפים להגנה על מכשירי IOT
אפשר למצוא היום פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לאבטחת מידע וסייבר עבור מכשירי IOT, אבל אם אתם פשוט רוצים לשמור על המערכת הביתית, על ידי אימוץ כמה הרגלים מועילים, גם זה יכול לעבוד:
- בחרו מוצרים עם יכולת הגנת סייבר טובה. אשר להתבסס עם מוניטין היצרן, על המלצות משתמשים וגם את מדיניות הגנת הסייבר והפרטיות של היצרן.
- הקפידו ליישם את הנחיות היצרן לגבי הגדרות אבטחה.
- שנו את סיסמת ברירת המחדל שהמוצר מגיע איתה.
- מומלץ לחסום אפשרות שליטה מרחוק
- הפעילו עדכוני אבטחה אוטומטיים כדי לוודא שהמכשיר שלכם מוגן גם מול התקפות מעודכנות בשיטות חדשות.
- הגנו על מכשירים המאחסנים מידע רגיש על ידי הפעלת רשת אינטרנט נוספת, אליה מתחברים רק מכשירי IOT. כך, אם תתרחש התקפה, היא לא תוכל לפגוע במערכת המחשוב.
- מומלץ להתקין תוכנת אנטי וירוס על מכשירי IOT לפני חיבורם לרשת.
- מומלץ לבטל מנגנונים אוטומטיים המאפשרים שינוי הגדרות תצורה, כמו UPNP למשל.
לסיכום
שימוש במכשירי IOT הולך וגובר, חושף את הרשתות ואת יתר המכשירים שלכם להתקפות סייבר, בעיקר בגלל שמכשירים אלה לא תמיד מאובטחים כראוי. כדי להגן על המכשירים ועל הרשת שלכם, כדאי לנקוט בחלק מהצעדים המופיעים למעלה, או בכולם. כל תוכלו להבטיח שהמערכת הביתית, או המשרדית שלכם, תישאר בטוחה באופן פשוט וקל ליישום.