תלמידי שכבת י”ב מחזור ח’ בתיכון ‘יחד’, יצאו לפני כשבוע לארבעה ימי מכינה ייחודיים שעסקו בחברה הישראלית. ארבעת ימי המכינה נבנו, פותחו והונחו על ידי תשעה תלמידי השכבה, שהתנדבו להוביל את המכינה ועמלו עליה במשך חודש וחצי.
מסלול המכינה היה דרומה ופנימה אל תוך סוגיות שמעסיקות את החברה הישראלית ומאיימות לשסע אותה מבפנים. התלמידים נפגשו עם מגוון רחב של דמויות מעוררות השראה שהמשותף לכולן היה השאיפה לפעול למען תיקון המצב בחברה הישראלית.
בין הדמויות עימן נפגשו – רחלי פרנקל, תושבת נוף אילון, אשר שכלה לפני שלוש שנים את בנה בפיגוע החטיפה והרצח של שלושת הנערים. היא סיפרה לתלמידים על התקווה למציאת הבנים ועל תחושת האחדות אותה הרגישו בעוצמות לא צפויות מיהודים מרחבי הארץ והעולם. המשפחות ביקשו להמשיך ולפעול למען אחדות זו ויזמו בשיתוף עם עירית ירושלים את “יום האחדות” במסגרתו הם מקדמים ומעריכים פרויקטים המעודדים ערכים הקוראים לאחדות. נעם דרייפוס, מראשי הגרעין התורני בלוד ופאטן אל זינאתי-מנהלת המתנ”ס בשכונת רמת אשכול בעיר, שכונה בה יש רוב של כ-60% תושבים ערביים, לצד אוכלוסייה יהודית חלשה.
אוֹרי בנקי, אביה של שירה שנרצחה לפני שנתיים בזמן שהשתתפה במצעד הגאווה ואוֹרי שכטר, תושב ראש צורים בגוש עציון העוסק “בזמנו הפנוי” בעשיית חסדים קטנים על אם הדרך. אליעז כהן שפועל לעשיית שלום בין שכנים ומקיים מפגשי נוער ומבוגרים של מתנחלים ופלשתינאים ואון ריפמן, יליד קיבוץ רביבים ובנו של שמוליק ריפמן ז”ל שהיה יו”ר המועצה האזורית עשרות שנים. און סיפר ראשית ההתיישבות בנגב ועל האתגר עמו מתמודדים חקלאי האזור.
התלמידים קיבלו כוח והשראה כשהגיעו ליישוב מרחבעם, שם פגשו את פקד שיפרה בוכריס, לוחמת במג”ב רמת נגב שאירחה בלב חם ופתוח בביתה וסיפרה על הבחירה שלה כבחורה דתיה לשרת במג”ב ולהתקדם בסולם הדרגות.
בסיום המסע, התארחו התלמידים בירוחם אצל שמונה משפחות חמות ולמדו אודות המושג “עיירת פיתוח”, על אתגריו וההיסטוריה שלו.