תפקידו של סוכן הביטוח
סוכן הביטוח מטפל בכמה נושאים עיקריים. ראשית, כדי שיוכל להמשיך ולהתקיים ברמה העסקית והכלכלית הוא צריך לשווק פוליסות ביטוח ללקוחותיו הקיימים וללקוחות פוטנציאליים חדשים, וכן הוא מטפל בפתיחת תיקי הביטוח, בנושאי חיתום ובמנהלות פרוצדורליות יותר. סוכן ביטוח בכיר או מי שבוחר להקים עסק עצמאי משלו עשוי להיחשף גם למרכיבים מתקדמים יותר בעולם הביטוח. למשל, סוכן עצמאי יכול למכור מגוון רחב יותר פוליסות ביטוחיות וכן לעסוק בפונקציות שונות הקשורות לניהול העסק העצמאי שלו כמו גיוס לקוחות, שיווק ומכירות, ניהול משרד ואדמיניסטרציה, ניהול פיננסי של העסק וכמובן התנהלות שוטפת מול חברות הביטוח.
היתרון היחסי של הסוכן
ככל שתחום הביטוח הולך ומתרחב, וככל שישראלים רבים יותר מבינים עד כמה הם זקוקים לכיסויים הביטוחיים, כך נעשית עבודתו של סוכן הביטוח למשמעותית יותר, והדרישה לשירותיו עולה. סוכני ביטוח מקצועיים, שקיבלו השכלה מתאימה, הכשרה טובה, ידע רלוונטי וניסיון, הם סוכני ביטוח שיכולים אם כן להשתלב היטב בשוק העבודה, להתפתח כשכירים ולפתוח עסקים עצמאיים משלהם. אפשר להבין מדוע רבים בוחרים להיכנס לתחום המבוקש הזה, שבו הצורך קיים והשוק רחב מאוד. אם אתם רוצים להשתלב בעצמכם כסוכני ביטוח אתם בהחלט יכולים לעשות זאת עם לימודי תואר מתאים והשכלה רלוונטית בתחומים כמו כלכלה וחשבונאות או מנהל עסקים, למשל. ככל שתעשירו את הידע ואת מאגר תעודות ההשכלה שלכם כך תוכלו להבטיח לעצמכם גם לא מעט עבודה ביום שאחרי.
אחריות מקצועית
רגע לפני שאתם נרשמים בעצמכם ללימודים מתאימים יש עוד נושא אחד חשוב שכדאי לקחת בחשבון, והוא האחריות המקצועית של סוכן הביטוח. מלבד תהליך ארוך עד לקבלת רישיון סוכן ביטוח (מידע כאן) ולצד הביקוש הרב ונתח השוק הלא מבוטל שאליו אפשר להגיע, סוכן ביטוח חשוף גם לתביעות של לקוחות, בעיקר בגין רשלנות ותחת פקודת הנזיקין. אם כן, הסדרת ביטוח הולם היא הכרחית, אבל בעיקר – הגינות מקצועית ויושר, שהם כמובן כללי המפתח לכל בעל עסק ואיש מקצוע, ועל אחת כמה וכמה למי שעוסק בתחום רגיש כל כך, כמו תחום הביטוח.