לקראת חג פסח המתקרב ערכה חברת התרופות "דקסון" יצרנית ומשווקת אומפרדקס Z באמצעות פאנלס, סקר בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה (1500 נשאלים) המעלה כי כ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלת מצרבת.
עוד עולה מהסקר כי מאכלי עדות מהווים מקור לצרבת. כ- 11% מעידים כי החריימה, בישול דג טוניסאי מסורתי, גורם לצרבת יותר מהגפילטע פיש הפולני, הגורם לצרבת ל- 3.4% , והקניידלך הצורב ל-3.4%.
מאכלי חג הפסח המסורתיים גורמים לצרבת. למעשה, 14% מהישראלים הסובלים מצרבת טוענים כי בפסח הם סובלים מצרבת יותר מאשר בכל ימות השנה.
בסקר נבדק מהו המאכל הצורב ביותר ונמצא כי עבור 19% המצות הינן המאכל הצורב ביותר, 17% העידו כי לביבות/לאטקס גורמות להן לצרבת, כ-11% ענו כי החזרת גורמת להן לצרבת ו-6.2% סובלים מצרבת בעקבות אכילת החרוסת המסורתית לחג הפסח.
מהסקר עולה כי שלא כמיטב המסורת, 39% מהישראלים נוהגים לאכול חמץ במהלך חג הפסח, 41% אינם קוראים את הגדת הפסח עד סופה בליל הסדר וכ-3% מהישראלים אינם מתכוונים להשתתף בארוחת ליל סדר פסח.
עבור הישראלים המתכננים לחגוג את ארוחת הסדר נבדק היכן יאכלו את ארוחת החג המסורתית ונמצא כי 30% מתכננים להיות אצל ההורים, 29% מארחים בבית, 21% יתארחו אצל קרובי משפחה, 2.5% יתארחו אצל הילדים ו- 2.5% יאכלו עם חברים. רק 2% יתארחו בבתי מלון בארץ ו-2.6% יטוסו לחו"ל. עוד נמצא כי כ-7% טרם החליטו היכן יחגגו את ארוחת סדר הפסח.
בסקר נשאל האם הישראלים מבשלים בבית או קונים אוכל מוכן ונמצא כי 77% מהישראלים מכינים את האוכל לבד בבית כמיטב המסורת, אך 21.5% קונים גם אוכל מוכן.