הכנת פיצה לא חייבת לקחת מספר שעות, בזמן שבני המשפחה רעבים ומחכים לארוחה מהירה וטעימה ניתן להכין במהירות פיצה מהירה. ניתן להיתקל באינטרנט בהרבה מתכונים שלוקחים שעות או ימים להתפחות והמתנות ארוכות של הבצק שלא לצורך. אך, הכנת פיצה לא חייבת להיות כה ארוכה, למעשה היא יכולה להיות מהירה במיוחד אם משתמשים במתכון המתאים. הכנו במיוחד עבורכם מתכון מהיר מאוד וטעים לפיצה ביתית עם תוספות מעולות שיוצא ממש כמו בפיצרייה מקצועית. ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו זיתים ירוקים, פטריות, בצל, אננס או בצל פרוס.
מתכון מהיר לפיצה
הרכיבים שנדרשים כדי להכין את הפיצה הם: חצי שקית קמח, 2 כפיות שמרים, כפית סוכר, 2 כפיות שמן זית, 1.5 כוסות מים וכפית מלח. בזמן שאתם מכינים את הבצק נסו להרגיש אותו בעזרת היד ותוודאו שהוא רך ונוח לעבודה. במידה והבצק לא נוח לעבודה הוסיפו מעט מים והמשיכו ללוש אותו עד שהוא יסתדר. חשוב לשים לב שבצק הפיצה אכן נוח לעבודה מכיוון שבהמשך המתכון תצטרכו למרוח מעליו רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שאתם אוהבים.
מתחילים להכין את הבצק:
שמים במיקסר קמח, שמרים, סוכר, מים ולשים במשך 5 דקות. בסיום הלישה מוסיפים שמן וממשיכים ללוש למשך 5 דקות נוספות. לאחר מכן, מוסיפים לבצק מלח ולשים במשך 3 דקות נוספות על מנת שהבצק יהיה גמיש ונוח לעבודה. השלב הבא במתכון הוא לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק במשך חצי שעה. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים בגודלם ומרדדים בעזרת מערוך או בעזרת הידיים כל כדור לצורת פיצה.
הכנת רוטב הפיצה:
ניתן להכין את רוטב הפיצה בזמן שהבצק תופח, מכיוון שגם ככה יש לכם זמן פנוי. ניתן להשתמש ברוטב פיצה קנוי, אבל לדעתנו רוטב פיצה ביתי טעים יותר ועשוי ממרכיבים בריאים ואיכותיים יותר שאינם מכילים חומרים משמרים. בכל אופן, הכנת רוטב עגבניות לפיצה מהירה מאוד ולוקחת פחות מחמש דקות הכנה. המתכון לרוטב פיצה כולל חבילת רסק עגבניות, כפית מלח, כפית אורגנו יבש, כפית בזיליקום יבש, חצי כפית סוכר, חצי כפית שמן זית, 3 כפות מים. כדי להכין את הרוטב שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב באמצעות כף. לאחר שהבצק סיים לתפוח, ניתן למרוח את הרוטב לאורך הפיצה. לאחר מריחת הרוטב, מוסיפים פתיתי גבינת מוצרלה.
מוסיפים תוספות שאוהבים
השלב הכי מהנה בהכנת הפיצה הוא השלב שבו שמים את התוספות האהובות עליכם ביותר. פזרו את כל התוספות שאתם אוהבים מעל הפיצה בנדיבות ואפו את הפיצה במשך 20 דקות או עד שהפיצה מעט מזהיבה. לאחר מכן חתכו את הפיצה למשולשים באמצעות חותכן והגישו לבני המשפחה.
כיום ניתן להכין פיצה בקלות ובמהירות ללא צורך במצרכים מיוחדים או כישורי בישול מתקדמים. כל מה שצריך הוא בצק נוח לעבודה וזמן פנוי. באתר שלנו “מתכונית” תוכלו למצוא הרבה מתכונים קלים ופשוטים להכנה. לעוד מתכונים אתם מוזמנים לבקר באתר “מתכונית” וליהנות ממגוון רחב של מתכונים מהירים וקלים.