נהוג לחשוב כי אכילה לילית קשורה להשמנה, אולם, לא תמיד זה נכון. ארוחת ערב תגרום לנו להשמין רק אם נאכל אותה בזמן הלא נכון והיא תכיל את המזונות הלא נכונים. מה שגורם להשמנה איננו אכילה בלילה, אלא היעדר גירעון קלורי.
חשוב לדעת כי לא פעם כאשר הולכים לישון על בטן מלאה, חלק מהמזון לא יספיק לעבור את הקיבה עד הבוקר וזאת בשל העובדה שבמהלך הלילה תפקוד מערכת העיכול נמוך. האוכל יישאר בקיבה בתוך נוזל חומצי ובסופו של דבר יגרום לשיבוש הורמונלי, שבו תהיה עליה בהורמון הגרלין שהוא הורמון הרעב וכן ירידה ברמות הלפטין שהוא הורמון השובע, כך שנקום בבוקר רעבים. מה שעלול לגרום בצורה עקיפה לאכילה עודפת ולעלייה במשקל. בנוסף, אכילה לפני השינה עלולה לגרום לאי נוחות ולהפרעות בזמן השינה.
אם אתם תוהים מתי כדאי לאכול ארוחת ערב, אשר כדאי לאכול אותה לפחות שעתיים לפני שהולכים לישון וכן, כדאי שהיא תכיל מזונות שמתעכלים מהר.
רעיונות לארוחת ערב בריאה משביעה
הנה כמה רעיונות לארוחת ערב שיכולה להיות גם בריאה, גם טעימה וגם משביעה: שווארמה מפטריות יער על לאפה. מדובר על שווארמה שמכינים מפטריות קצוצות ושמן זית, ניתן לבחור בלאפה מקמח מלא. רעיון נוסף לארוחת ערב בריאה ומשביעה היא סלט פסטה עם עוף ותירס. עוד ארוחת ערב בריאה, משביעה וטעימה יכולה להיות פסטה זוקיני קיצית ורעננה עם נענע וליים. כל המתכונים הללו יכולים להעניק לכם אפשרות להנות מארוחת ערב קלה ובריאה המכילה את כל הערכים התזונתיים הטובים והחיוניים עבור הגוף, שבד בבד תשביע אתכם.
רעיונות לארוחת ערב יעילה מבחינה תזונתית
הנה כמה מתכונים לארוחת ערב יעילה מבחינה תזונתית:
1. טורטייה מקסיקנית במילוי פטריות: בכדי להכין את המתכון המדובר יש להכין מראש 6-8 טורטיות, 3 כפות של שמן, בצל חצוי ופרוס, חבילה של מיקס פטריות אקזוטי חתוכות, כפית גדושה של פפריקה חריפה, 15 עגבניות שרי חצויות, פלפל אחד חריף פרוס דק, בצל אדום פרוס דק, חצי צרור כוסברה קצוץ, 2 שיני שום פרוסות, אבוקדו וקצת מלח.
כיצד מכינים?
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ופטריות. כאשר התערובת מתרככת מוסיפים את התבלינים. מכינים סלט מהירקות ומחממים את הטורטיות. לאחר מכן מרכיבים את המנה. כל טורטייה מניחים כף אחת או 2 מהפטריות ומעל הכף מניחים סלט ופרוסת אבוקדו.
2. מתכון נוסף הוא לביבות פטריות שי טאקי. בכדי להכין את המתכון המדובר יש צורך במצרכים הבאים: 250 גרם של פטריות שיטקה, 2 בצלצלי שאלוט, 2 ס”מ של כורכום טרי, 3 שיני שום, 2 תפוחי אדמה בינוניים, כף של סחוג, כפית שטוחה של כמון, מלח, פלפל שחור, ביצה, 3 כפות של פירורי לחם. בכדי להכין את הרוטב יש צורך במיכל יוגורט, 2 שיני שום, 3 גבעולים של נענע קצוצים ומלח.
כיצד מכינים?
יש לקצוץ את הפטריות דק במעבד מזון ולאחר מכן להעביר לקערה. לאחר מכן קוצצים את הבצל במעבד מזון ומוסיפים לו כורכום ושום. את התערובת מעבירים לפטריות. גם את תפוחי האדמה קוצצים דק ומעבירים לקערה. מערבבים עם פרורי לחם וביצה, מעצבים קציצות ומטגנים במחבת מכל צד עד שהקציצות מזהיבות.
את רוטב היוגורט מכינים מכל החומרים לרוטב ומגישים ליד הקציצות.
3. עוד מתכון הוא לביבות תריס מתוק וריקוטה. בכדי להכין יש צורך במצרכים: 2 קלחים של תירס מתוק נקיים, מיכל של גבינת ריקוטה, רבע כוס חלב, מלח ופלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, 2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ, רבע כוס של גבינת קשקבל מגורדת, 5 כפות של קמח רגיל וביצה.
כיצד מכינים?
יש להפריד את גריני התירס, להעביר את הגרעינים לקערה ולהוסיף גבינת ריקוטה, ביצה, תבלינים, בצל ירוק, חלב, גבינת קשקבל וקמח ולערבב. מהתערובת יוצרים קציצות ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות.
4. מתכון נוסף הוא מתכון לדג ים בתרד, עגבניות ושורש כורכום. יש להכין 4 נתחים של דג ים, מלח גס ופלפל שחור גרוס גס, חצי כוס שיני שום קלופות, שורש כורכום טרי מגורד, רבע כוס מים, חצי ק”ג תרד טרי, 3 כפות שמן זית, כף ממרח גינגר שום, חצי כפית זרעי כמון, 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים, 2 כפיות של שורש כורכום טרי מגורד, חצי כפית של פתיתי צ’ילי, כפית מלח, 3 עגבניות קלופות ומגורדות או טחונות וכפית של לימון.
כיצד מכינים?
ראשית כל מכינים את התרד, שוטפים היטב, מנקים ומעבירים לקערה. יש להכין את רוטב העגבניות עם העגבניות, הכורכום, המלח, הצילי, זרעי הכמון, הכוסברה והגינגר בסיר. לאחר שהרוטב מצטמצם יש להוסיף את עלי התרד. לאחר מכן מכסים את הדג ברוטב ומאדים אותו 10 דקות.