חברת Traeger Grills האמריקאית ממשיכה לכבוש את השוק בארץ ובעולם בתחום הגרילים החשמליים ומעשנות הבשר, והשימוש בשבבי עץ לעישון רק הולך וגדל.
כדי לקבל הערכה נכונה לגבי היתרונות, חשוב להבין איך הכל עובד? אז אם אתם חדשים בעולם מעשנות הפלטס, או אם אתם חושבים בעצמיכם לרכוש מעשנת בשר- הגעתם למקום הנכון! ננסה לענות על כמה שאלות חשובות.
מה היא מעשנת הבשר של Traeger Grills? מדובר בגריל שפועל גם כמעשנת בשר המבעיר שבבי עץ. אתם רק צריכים להדליק את המכשיר ולכוון את הטמפרטורה הרצוייה על ידי פיקוד דיגיטלי משוכלל עם מסך LCD (ניתן לשלוט בו גם באפליקציה דרך הפלאפון). השבבים מוזנים לתוך תא הבעירה באופן אוטומטי, כך שמצד אחד הטמפרטורה המבוקשת נשמרת באופן אחיד, ומצד שני העשן המיוצר הוא עשן כחול דליל, שנותן טעם מושלם לאוכל.
איך מיוצרים שבבי העץ של חברת טרייגר?
שבבי העץ של Traeger Grills מיוצרים מ 100% עץ טבעי, ללא דבק , חומרים מאחדים, חומרים מלאכותיים וכו’. החומר היחיד שנמצא פה בשימוש הוא שמן הסויה שמשתמשים בו לשימון המכונות. שיטת הייצור של השבבים כוללת גריסה של העץ וייבוש שלו. את הנסורת הדקה המיובשת שמים בתוך מכונת צנטריפוגה שיש בה חורים. המכונה מסתובבת מהר מאוד, והנסורת נדחסת לתוך החורים, וכך מתקבלים שבבים בצורה אחידה, וברמת דחיסות אחידה.
האחידות הזאת, אשר אינה מושגת כאשר משתמשים בכפיסי עץ של חברות אחרות, מאפשרת כמות ספציפית של עץ ושל לחות הנמצאת בתוך השבבים, ולכן גם אחידות של בעירה. כאשר כמות העץ והלחות אחידים זה מאפשר לאלגוריתם של הטרייגר לחשב את כמות השבבים הנצרכים באופן מדוייק כדי ליצור אש בגודל המתאים לפי הטמפרטורה הרצוייה. לכן השבבים שלנו, המיוצרים על ידי הנוסחה הייחודית של טרייגר גריל, מאפשרים בעירה של אש עצים איכותית המעניקה יחס של 1:5 בעירה לעשן, ואת הטעם העשיר בזכות העשן הכחול הדליל. כך תוכלו לקבל תוצאות מצוינות באופן עיקבי, ולדעת שאפשר לסמוך על הטרייגר שיעשה את כל העבודה בשבילכם.
למה מעשנת פלטס?
ישנם עוד חברות המייצרות שבבי עץ, אך לא כולם מיוצריים מ 100% עץ טיבעי, ולפעמים יש תוספות שונות לעץ כמו דבק או כימיקלים. צריך לדאוג תמיד להשתמש בשבבים המיוצרים עבור מזון, ולא עבור חימום למשל. בנוסף, חברות אחרות אינם דואגים לכך שהשבבים שלהם יהיו מיוצרים בצורה אחידה, ולכן הם אינם תוצאות אחידות.
עישון או בישול בגריל של טרייגר הוא הרבה יותר פשוט מאשר במעשנת פחמים או אפילו גריל גז, והאפשרויות רבות יותר. בטרייגר ניתן לעשן בשר בטמפרטורה נמוכה ואחידה במשך שעות רבות (מה שאי אפשר לעשות בגיל גז), ולעומת זאת ניתן גם לצרוב בשר בטמפרטורה גבוהה. בזכות המאוורר הפועל כל הזמן ומסחרר את האוויר, העשן מגיע לכל חלקי המעשנת ועוטף את הבשר באמבטיית עשן החודרת עמוק לתוך הבשר ומעשירה אותו בטעם מיוחד.
בנוסף- שימוש במעשנת פלטס זה פחות עבודה. פשוט מכוונים את הטמפרטורה הרצויה וזהו. הפיקוד המרכזי דואג לכל השאר, ואין צורך לעמוד על המשמר. הוא מעביר שבבים לתא הבעירה ועושה את כל העבודה בשבילכם. ברור שמעשנת המופעלת על שבבי עץ יותר קלה לשימוש בהשוואה לשימוש במעשנת עץ או פחמים, שם צריך לבדוק כל הזמן שהטמפרטורה אינה משתנה והבשר אינו נשרף.
חברת Traeger Grills מייצרים שבבי עץ לעישון מזני עץ שונים חלקם בניחות ובטעם חזק וחלקם מעודנים, אנו מזמינים אתכם לבקר באתר הרשמי שלנו בכתובת: https://www.traegergrills.co.il/. כמו כן ניתן להגיע לאולם התצוגה שלנו בכתובת: רחוב יד חרוצים 6, נתניה, וניתן גם ליצור עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84.
כדאי להכנס לאתר טרייגר (קישור לדף שבבי עץ) כדי לראות את הזנים השונים ולקבל הסבר על ההבדלים בניהם.