חידון מורשת וידיעת הארץ העירוני ע”ש גיבור ישראל, תא”ל נתי גולן, נערך זו השנה הרביעית ביום הגבורה הלאומי, י”א באדר.
החידון הפומבי מהווה שיאו של תהליך חקר ולמידה אותו עוברים המתמודדים תלמידי כיתה י’ מבתי הספר בעיר, שלומדים על מורשתו של תא”ל נתי גולן ז”ל, תושב העיר, שקיבל את עיטור הגבורה על לחימתו וגבורתו במלחמת ששת הימים, העיטור הגבוה ביותר שניתן בצה”ל.
התלמידים המתמודדים בחידון משלבים תהליך חינוכי ערכי של למידה חווייתית. בכל שנה נבחר נושא מרכזי לחידון, וזאת בנוסף ללמידה על נתי ועל העיר ומורשתה. השנה התמקד החידון בנושא 70 שנה לקום מדינה.
16 המתמודדים מבתי הספר השונים בעיר, שעלו לחידון הפומבי, נשאלו שאלות מורכבות והפגינו ידע רב הן בשלבים הראשוניים של החידון והן בשאלות המכובדים של ראש העיר, חיים ביבס ושל סגנו ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי. בשאלת משפחת גולן, בחר בנו, ניר גולן, לספר על קורות אביו כאב וכלוחם, שאהב את המדינה ונקשר לרמת הגולן ואף שינה את שמו לגולן, כשם חבל ארץ זה.
בראש חבר השופטים, כיבד בנוכחותו, האלוף במיל יצחק (חקי) הראל, שהיה פקודו וחברו של נתי שנים רבות. יתר השופטים היו מ”מ ראש העיר, תא”ל במיל’ שלמה פסי, שהינו חבר המשפחה ועבד עם נתי גולן בפרויקט טנק “המרכבה”, ריקי גולן, ביתו של נתי, (רס”ן בצה”ל) וסגנית ראש מינהל החינוך, מירי חוגרי, האחראית על קידום תחום מורשת בעיר ועל מרחב המצוינות הקרוי על שמו של נתי גולן. בחבר השופטים ישב גם יועץ התוכן אלון גינצברג, שהכין וליווה את המתמודדים.
בחידון הפומבי. בין הצופים המרותקים נכחו גם ראש העיר, חיים ביבס, סגניו מויש לוי, המחזיק בתיק החינוך ואילן בן סעדון, חבר המועצה שמעון גואטה, המחזיק בתיק המורשת, מנכ”ל העירייה, יורם כרמון, ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, מנהל אגף תרבות ואירועים, אלון שמידט, משפחת גולן לשלושת דורותיה: גילה, אלמנתו של נתי, ילדיהם והנכדים, מכרים ומוקירי זכרו של נתי, מנהלים, צוותי בתי ספר ותלמידים.
החידון הסתיים במעמד חגיגי של חלוקת תעודות וספרים לכלל המתמודדים ולארבעת הזוכים במקומות הראשונים: מקום ראשון – נעם מאורי מאמי”ת בנים, מקום 2- איתי אנטין מעירוני א’ למדעים ואומנויות ואת המקום השלישי חלקו שני זוכים, נעמה צחי מאולפנת אורות מודיעין, בנ”ע ויונתן פינקלשטיין מעירוני א’ למדעים ואומנויות.
בסיום החידון בירך ראש העיר, חיים ביבס, את המתמודדים והזוכים ואמר להם כי הם מהווים גאווה גדולה לעיר ולתושביה. עוד אמר כי: “אנו גאים בנוער שלנו, שמפגין ידע, סקרנות ואהבה למורשת ואין לי ספק שתהליך הלמידה שעברו, השפיע רבות על חיבורם לארץ ולסיפורה החשוב והמשמעותי וגם לחייהם בהווה. חידון זה, שהפך כבר למסורת בעיר, מוכיח לבני הנוער כי אי אפשר לדבר על “דור העתיד” מבלי לדבר על “דור העבר”, בו מזכירים את נתי גולן וגיבורים נוספים שבזכותם אנו חיים כאן וחשוב שיתחנכו על מורשת זו על מנת להעניק משמעות אמיתית עבור בני הנוער הגדלים במדינה.”