פרויקט הדיור החדש לציבור הדתי במושב ירושלים מקבל תאוצה.
חברת "מקורות שליטה" הצליחה לשווק עד כה 32 יחידות מתוך 70 הבתים שבפרוייקט החדש של "נופי יהודה" במושב תרום. הבתים, בעלי שטח בנוי של עד 200 מ"ר, ייבנו על מגרשים של 570- 680 מ"ר, ועלותם תחל, על פי הערכה, החל מכמיליון שקלים לבית. מרבית הדגמים יתבססו על קומה אחת, ובנייתם תותאם לציבור הדתי כשעל התכנון של השכונה החדשה הופקד האדריכל אילון מירומי.
לדברי יצחק קסנר, מנהל הפרוייקט מטעם חברת מקורות שליטה התושבים מגיעים מקרב אוכלוסיה עירונית שמחפשת איכות כפרית בקירבת הערים הגדולות, אך לא באיזור הספר או מעבר לקו הירוק.
קסנר "הקירבה למרכז בהחלט מושכת, לא מדובר במקום נידח. מדובר בקהילה איכותית, חבר'ה עם "דרייב", זהו מושב עם מצע איכותי של אוכלוסיה, נוף, מעורבות קהילתית של הרוכשים ושל תושבי המקום, והיקף ההשקעות של החברה המנהלת בפרויקט".
יו"ר חברת מקורות שליטה, רוני בן יהודה אומר כי : "מושב תרום הוא האזור היחיד החשוף בלב יער הנשיא ונתוני הנוף של הפרויקט מדהימים בצורה עוצרת נשימה".
לדברי בן יהודה, במהלך הבנייה יושם דגש מיוחד על חיי הקהילה של תושבי הפרויקט. המחלקה הביצועית של החברה תפעל להתאמת הפעילות לאופי הקהילה שתתגורר במקום.
בהתאם לכך יוקצה תקציב יעודי להקמת מבני ציבור הולמים לאוכלוסיה זו. בנוסף אמור להיבנות מגרש משחקים, בניית מגרש החלקה ייחודי לגלגליות ותכנון שבילי הליכה. בן יהודה מבטיח שתושבי הפרויקט יוכלו ליהנות משירותי החינוך שמציע המושב (פעוטון וגן ילדים), מבתי הספר התורנים והממלכתיים ובישיבות תיכוניות ואולפנות באזור. כמו כן, מתנועת בני עקיבא נמסר לחברת 'מקורות – שליטה' כי פתיחת סניף מחודש במושב תרום תתאפשר לאחר אכלוס "נופי יהודה".
מושב תרום, הממוקם בלב יער הנשיא, נוסד ב-1950 על ידי עולים דתיים מתימן.
כיום מונה המושב 84 משפחות, 64 משקים חקלאים ו-20 בתים מקצועיים – כולם בעלי צביון דתי. המושב כולל בין היתר מרפאה, בית כנסת, מקווה, צרכניה, מתקני ספורט, ספריה כללית ובית תרבות. מושב תרום יזם ההרחבה הנוכחית במטרה להרחיב את אוכלוסייתו ולהפיח רוח צעירה ורעננה , ולא מתוך אילוץ כלכלי.
מדובר במושב חקלאי ללא חובות. סביבת המושב ידועה כאזור טיולים, ביניהם "דרך הפסלים" החוצה את יער הנשיא. לאורך "דרך הפסלים" הוצבו יצירות שחלקן המדגישות את השתלבותן בנוף ואחרות את עברו של האזור. כך למשל מתאר פסל אחד את גבורתו של שמשון, ואילו במקום אחר עוצבו שיני סלע כמסרק, כמסרקה של דלילה הפלשתית, שחרצה את דינו של שמשון. "הפרויקט נועד לשרת את רצונות הקהילה הדתית לגור ביחד – כאשר הוא מנצל את היתרונות הכפריים של הסביבה הטבעית הייחודית, כמו גם את הקרבה למוקדים עירוניים רבים", אומר בן יהודה.