תואר ראשון ליד הבית – תכנית לימודים חדשה במרכז הרב תחומי מציעה תואר ראשון במדעי החברה והרוח עם דגש בחינוך. ובבית ספר “יחד” ציינו את יום ירושלים בסימן אחדות וחיבור בחברה הישראלית דרך הוקרת הוראת הערבית.
המרכז הרב-תחומי משיק בימים אלה תכנית לימודים חדשה, המציעה תואר ראשון מובנה במדעי החברה והרוח עם דגש בחינוך. הלימודים יתקיימו במסגרת מסלולי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה אשר לה יש סניף במרכז הרב תחומי. משך הלימודים לתואר זה צפויים להיות כשלוש עד שלוש שנים וחצי, תלוי בהכרה בלימודים הקודמים. בסיום התואר, ניתן יהיה להשלימו לתעודת הוראה.
הלימודים יחלו בסמסטר סתיו 2019, 14.10, ויתקיימו בימי ראשון משעה 16:00 ומידי פעם, גם בימי שישי בבוקר. בין הקורסים, אשר יילמדו במסגרת התואר, פסיכולוגיה בחינוך, סדנת הדרכה בלמידה, פילוסופיה של החינוך, מבוא לפואטיקה של ספרות ילדים, סוגיות בחינוך מיוחד, מבוא לאנתרופולוגיה וליקויי למידה.
כיום לומדים במרכז הרב-תחומי כ-200 סטודנטים תושבי העיר, לתואר ראשון של מדעי החברה והרוח עם דיפלומה בשלטון מקומי הנמשך שלוש שנים.
כנס מידע על תכנית הלימודים החדשה יתקיים ביום רביעי 30.5, בשעה 17:00 במרכז הרב תחומי, רחוב עמק דותן 49.
מוקירים את השפה הערבית ביום ירושלים
בית הספר העל יסודי “יחד”, ציין ביום שישי 4.5 את יום ירושלים מזווית ייחודית, דרך השפה הערבית, כסמל לחיבור ואחדות בחברה הישראלית. האירוע נסב סביב השתתפותו המכובדת של יוחנן אליחי, בלשן, נזיר צרפתי בן 92, אזרח ישראל שהקדיש יותר מ-50 שנה לחקר השפה הערבית הפלסטינית המדוברת. אליחי הוא מחברם של ספרים ומילונים בתחום זה ובשנת 2008 הוענק לו תואר כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה כאות הוקרה על עבודתו רבת השנים בחקר השפה הערבית המדוברת והוראתה. עוד הגיעו לכנס, עשרות מרצים ופרופסורים בכירים מהחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית, תלמידי מגמת הערבית, ההורים ומורי בית הספר.
במסגרת הכנס הרצה פרופ’ מאיר בר אשר, על תרומתו של יוחנן אליחי ללימוד הערבית והוראתה ותרומתו לחברה הישראלית כציוני שהקדיש את חייו לחברה הישראלית והערבית יחד. הרצה בכנס גם אביעד בן יצחק, תושב העיר, מומחה לחקר היסטוריה משפחתית ועצי יוחסין. בהרצאתו דיבר על מרגל אלמוני במצרים, על השפה הערבית, ושושלות יוחסין של מדינות ערב.
בסיום הכנס חולקו תעודות הצטיינות לתלמידי מגמת הערבית בכיתות י’-יב’.
שגיב אלבז, מנהל בית הספר העל יסודי יחד: “השפה הערבית הינה גשר לדו קיום ולניפוץ חומות בין מוסלמים, נוצרים ויהודים. כבית ספר המשלב הגדול בארץ והדוגל בסובלנות ופלורליזם, אנו רואים חשיבות גדולה במגמת הערבית המצוינת שלנו. אירוע מכובד זה הוא נקודת ציון המכנסת לתוכה מבכירי חוקרי ואוהבי השפה בארץ”.