תביעת גירושין של אחד מבני הזוג כנגד בן הזוג השני כאשר בן הזוג השני מבקש שלום בית עשויה להידחות בנימוק שאין עילת גירושין. אולי הדבר נשמע לכם מוזר למה צריך סיבה מיוחדת, אך כך הדבר נוהג בבתי הדין הרבניים, ולצורך כך ייחדנו את המאמר הנוכחי.
תביעת גירושין ללא עילת גירושין
אישה המגיעה לבית הדין ומבקשת להתגרש רק בגלל שנגמר לה אהבה או בגלל שהיא מצאה גבר חדש אינם מקנים לאישה את הזכות להתגרש.
בכדי שהאישה תוכל לחייב את הבעל להתגרש, עליה להציג עילה טובה להתגרש, כגון שמדובר בגירושין בעקבות בגידה של הבעל, או שיש אלימות כלכלית בגירושין.
כמו כן בעל שמבקש להתגרש ללא שהוא מציג כל עילה או נימוק של אישה מורדת, או אישה סוררת, עשוי להיתקל בכך שתביעת הגירושין תידחה.
מה עושים שתביעת הגירושין נדחית
ככל ותביעת הגירושין שלכם נדחתה, בית הדין עשוי להציע פשרה לבעל לשלם פיצוי כספי גבוה לאישה בנוסף על זכאותה לקבל את דמי הכתובה כל זה במטרה לנסות ולשכנע אותה להתגרש.
ככל והבעל יסכים להצעת הפשרה של בית הדין והאישה תמשיך בסירובה, בית הדין עשוי לקבל את תביעת הגירושין שהגיש הבעל.
אם אתם מבקשים לחסוך ממכם עוגמת נפש שתביעת הגירושין שלכם נדחית, מומלץ שתפנו אל טוען רבני לגירושין בכדי שהוא ייתן לכם את הייעוץ כבר בראשית הדרך.
בקשה לגירושין שמתקבלת
ככל והצגתם עילת גירושין מוצדקת, בית הדין הרבני יחייב את בני הזוג להתגרש, כאשר ככל ואחד מבני הזוג יבחר שלא לציית להחלטת בית הדין הוא ייהפך למעשה לסרבן גט.
כנגד סרבנות גט ניתן לפעול במספר סנקציות כגון הטלת עיקול, צו עיכוב יציאה מהארץ, ובמקרה חריג גם מאסר.
תביעת גירושין בהסכמה
תביעת גירושין בהסכמה הינה הפתרון הטוב והזול ביותר בו שני בני הזוג מגיעים להסכמה על כך שהם מבקשים להתגרש.
לרוב הסכמת בני הזוג לא תהיה רק על תביעת הגירושין אלא היא תכלול נושאים נוספים כגון חלוקת רכוש בגירושין.
במקרה זה אין כל צורך להציג בפני בית הדין עילת גירושין ודי בכך ששני בני הזוג מבקשים להתגרש בהסכמה, ובית הדין הרבני יוודא שאכן בני הזוג רוצים להתגרש.
ככל ואכן שני בני הזוג מסכימים מרצונם החופשי להתגרש, בית הדין ישאל את האישה האם היא מוותרת על כתובתה או שהיא שומרת לעצמה את הזכות להגיש תביעה לאחר הגירושין, עם סיום הבירור יערוך בית הדין הרבני לבני הזוג טקס גירושין.