חוגגים פורים…
מצוקת המקום בבתי הכנסת בעיר לא מנעה מההמונים לחגוג את פורים כהלכתו. הקהילות השונות חגגו במסיבות הן לילדים והן למבוגרים. למרות הצפיפות התקיימו כל תחרויות התחפושות כסדרן והבוגרים חגגו לעצמם בערב שושן פורים.
קהילות מודיעין על כל בתי הכנסת, חגגה את פורים ברוב עם ובמסיבות לילדים ולהורים.
את קריאת המגילה החלו בשעה 19.30 לערך בכל בתי הכנסת, לאחר שבבוקר הקראה פרשיית עמלק המסורתית. קריאת המגילה ארכה כשעה וחצי וההורים התקשו כהרגלם לגרום לשקט בעזרת הנשים בשל קולותיהם של הילדים והתינוקות. מצוקת המקום הקשה של המתפללים ניכרה היטב בבתי כנסת רבים אשר בהם אין מקום להתפלל בשבת, קל וחומר בימי חג ומועד.
בקהילות השונות חגגו אחרי קריאת המגילה את חג הפורים במסיבות, קוסמים ומפעילים.
קהילות מתחם בוכמן התאגדו לאחר קריאות המגילה וחגגו ברוב עם את החג בישיבה התיכונית.
חברי בתי הכנסת "אחדות מודיעין בוכמן"- יוצאי "אודיה", מתפללי "אדיר במרום", "תבור" ומנייני הישיבה עצמה- כולם התאגדו וחגגו עם ילדיהם לקולות מוסיקה ותחרות תחפושות.
בשל בעיות לוגיסטיות ותחושה של מתפללי בתי הכנסת מחוץ לישיבה כי שילמו עבור כיבוד כאשר בפועל לא קיבלו אותו- ביקשו כמה מתפללים להחזיר את כספם חזרה. מארגני המסיבה טרחו להחזיר לכמה מהם את כספם. גבאי בית הכנסת אחדות מודיעין החליטו להחזיר למתפללים שלהם את כספם על הכיבוד חזרה בשל תקלה זו.
לצד צהלות השמחה של מתפללי בתי הכנסת השונים התארגנו תלמידי ישיבת ההסדר למסיבה משלהם, לאחר סעודת מלווה מלכה שערכו בישיבה. התלמידים רקדו על השולחנות, ושירתם נשמעה עד לאולם החגיגה של ילדי הקהילות השונות. ניכר היה כי שמחת תלמידי ההסדר אמיתי ויוצאת מהלב. הרב שינוולד- ראש הישיבה, ניהל את תלמידיו כהרגלו בחיבה וכריזמה.
לא קשה לראות עד כמה חיונית פעילותה של הישיבה נוכח אווירת השמחה שהכניסו לאורחי הישיבה. ברור כי אווירה רוחנית וטובה שכזו אמורה להשפיע על תלמידי הישיבה התיכונית ולהתמזג באווירה הלימודית.
כאמור, המבוגרים לא הסתפקו בחגיגות לילדיהם בלבד. כך למשל בקהילת "אדיר" חגגו המבוגרים במסיבה לחוד בערב שושן פורים בבית הכנסת אודיה. כך עשו גם מתפללי קהילות אחרות. יש לציין לשבח את ניסיונותיהם של קהילות רבות לשוות לחברי בית הכנסת שלהם "קהילתיות" וליצור אחדות וחיי קהילה תוססים לצד תפילות השבת והחג. אולם, כאמור, אין המשחה שלמה כל עוד מצוקת המקום בבתי הכנסת כה גדולה. מתפללי גן תבור היו צריכים לנדב את הגן שלהם למתפללי אדיר ולעבור הם עצמם למבנה השני של הגן. בקריאת "זכור" לא היה מקום ועל כן נאלצו לקרוא את הפרשה בשנית.
יש לקוות שמישהו מפרנסי העיר יבין כי הציבור הדתי, המונה כ- 30% מתושבי העיר, זקוק אחת ולתמיד לסידורי תפילה נאותים. ועוד ידובר בכך באתר זה.
ובכל מקרה- חג פורים עבר בניחותא וללא אירועים יוצאי דופן.
אין מקום לשבת- יש מקום בלב…
השארת תגובה