במצב בו מטופלים סובלים מחוסר עצם בלסת הם מופנים לניתוח הרמת סינוס טרם ביצוע השתלת שיניים. כיום, ניתן להבחין בין מספר שיטות של הרמת סינוס – הרמת סינוס פתוחה או הרמת סינוס סגורה. בכתבה הבאה נציג לפניכם את השיטות השונות.
מה ניתוח הרמת סינוס
בשנים האחרונות ניתן לראות כי השתלת שיניים נחשבת להליך אסתטי מבוקש בקרב מטופלים רבים אשר מוביל לשינוי אורח החיים שלהם. כיום ניתן לעבור את ההליך ביום אחד בלבד . עם זאת, ישנם מקרים בהם אין עצם בלסת על מנת לבצע את ההשתלה ובמקרה הזה יש לבצע ניתוח הרמת סינוס.
מדובר בהליך במסגרתו מומחה לשיקום הפה מחדיר אבקה של עצם טבעית או סינטטית מתחת לרקמה של חלל הסינוס במטרה לייצור מרקם עצם חדש על מנת לקבע אליו שתלים דנטליים.
מטרת הטיפול היא לייצור תוספת של עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה במקרים בהם יש צורך בביצוע שתלים דנטליים בחלקים האחוריים של הלסת העליונה. באזור זה יש חלל אוויר ובו החדרה של שתל דנטלי אל תוך חלל הסינוס בצורה לא טובה עשויה לייצור דלקות אשר יגרמו לכשלון השתל ולכן המטרה היא לעבות את כמות העצם באזור טרם ההחדרה של השתלים.
קיימות שתי דרכים לביצוע הרמת הסינוס
ניתן למנות מספר דרכים לביצוע הרמת סינוס- הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה. במסגרת הרמת סינוס פתוחה מומחה פה ולסת מבצע חתך בצידו החיצוני של הסלת ודרך החתך מורמת הרירית של חלל הסינוס ומתבצעת החדרה של אבקת העצם כאשר בסיום נסגר חלל הסינוס מתבצעת תפירה של החניכיים. מדובר בהליך החלמה ארוך אשר בסיומו נוצרת עצם טבעית במטרה להשתיל שתלים דנטליים. במסגרת ההליך ייתכונו תופעות לוואי כמו למשל נפיחות ושטפי דם חיצוניים.
הרמת סינוס סגורה מכונה גם בשם הרמת סינוס ללא ניתוח – במסגרת הליך זה מתבצעת קדיחה של 5 מ”מ דרך הלסת, במקום חיתוך בצד. דרך הקידוח נדחפת רירית הסינוס על ידי צינורית אשר בקצה שלה בלון מתנפח. לאחר שלב הסרת הבלון מתבצע השלב של החדרת גרגירי העצם הכתושה. בהליך זה ייתכנו תופעות לוואי פחותות, אך ייתכנו זיהומים.
מתי מבוצעת הרמת סינוס
ניתוח הרמת סינוס מבוצע כחצי שנה לפני השתלת השיניים בשל העובדה כי זה הזמן בו לוקח לעצם להתאחות. עם זאת, ההמלצה היא לבצע את ההליך בהתאם לזמן ההחלמה ואיחוי העצם.
מהו משך ההחלמה
לאחר ההחלמה ישנם כאבים למשך יום-יומיים ולרוב נעזרים במשככי כאבים, אנטיביוטיקה וגם טיפות אף בגלל סמיכות הסינוסים גם לאף. יש להגיע לאחר מספר ימים לביקור אצל רופא ולהסרת התפרים. תהליך הריפוי והאיחוי במלואו לוקח כחצי שנה עד שנה.
קיימות הנחיות שונות לאחר הניתוח
לאחר הניתוח קיימות הנחיות שונות. יש להקפיד על קירור האזור באמצעות קרח, ביום של הטיפול יש להקפיד לאכול אוכל רך וקר ואין לשתות אלכוהול או לעשן במשך 24 שעות הראשונות. בנוסף, לאחר הניתוח, בעת התעטשות יש לעשות זאת עם פה פתוח ולא לחסום את הנחיריים ויש להימנע מביצוע פעולות העשויות לגרום לעלייה של לחץ בסינוס כמו למשל שתייה עם קשית. העלייה בלחץ האוויר בחלל הסינוס עשויה לפגוע ברירית הסינוס. לטווח הארוך יותר, כשבוע לאחר הניתוח יש להימנע מפעילות גופנית ואין לטוס או לצלול לתקופה של חודש ימים.
קיימת חשיבות רבה בבחירת מומחה לביצוע 2 סוגי ההרמות
יש חשיבות רבה לבחירת רופא מומחה אשר יהיה ביכולתו לבצע עבורכם את 2 סוגי ההרמות . מומחה בתחום יקפיד לבחור את שיטת הטיפול המתאימה עבורכם בהתאם למקרה האישי שלכם תוך בחינת היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות טרם קבלת ההחלטה. בשל העובדה כי אין שיטות טיפול אחת, יש לבצע אבחון ולאחריו ייעוץ במטרה לבחור את הטיפול המתאים ביותר.
רוצים לקבל עוד מידע מקצועי בתחום השתלות שיניים למידע נוסף https://www.avnieli.com/