איך בוחרים נכון אופניים חשמליים, כמה עולים אופניים חשמליים ומדוע השירות ביום שאחרי הוא קריטי. מאמר מקצועי לרוכב הממונע הבא.
אופניים חשמליים הופכים במהירות לאחד מכלי הרכב הקלים הפופולריים בישראל. המחיר הנמוך של האופניים, אשר נע בין 2,500 שקלים ל-9,000 שקלים, התחזוקה הקלה והזולה (שלא דורשת יותר מכ-200-300 שקלים בשנה) והגמישות התחבורתית האפקטיבית, הופכים את האופניים הממונעים לדבר הירוק-הזז-החם-הבא.
אבל איך בוחרים אופניים חשמליים ומה חשוב לדעת לפני שקונים? באתר “הרוכב החשמלי” שמשמש בתור מרכז המידע המקצועי ביותר בענף, עונים לנו על כמה שאלות חשובות. “הרוכב” מפעיל מוקד שמספק ייעוץ בחינם ועובד בשיתוף עם יבואנים וחנויות בכל רחבי הארץ. היכרותו עם השטח, כולל עם דגמי 2021, הפכה אותו לאבן שואבת למתעניינים בכלי החשמלי.
שאלה ראשונה: למה אתם קונים אופניים חשמליים?
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם קונים אופניים חשמליות היא “למה”. מדוע אתם מחפשים אופניים ממונעים ומה אתם (באמת) צריכים.
יש הבדל מהותי בין רוכב שצריך אופניים חשמליים לעבודה (כמו לדוגמה שליח או סוכן מכירות), לבין אמא שרוצה פתרון להקפצת ילדים בדרך לעבודה. את המטרות כדאי לאפיין לפי הפרמטרים הבאים:
- מהו מרחק הנסיעה הממוצע שלכם בק”מ?
- האם אתם צריכים אופניים חשמליות מהירות באופן מיוחד?
- האם תידרשו להרים את האופניים לעתים תכופות?
- האם תהיו מעוניינים להרכיב ילדים?
- מה התקציב שלכם?
באתר “הרוכב החשמלי” מסבירים שלאחר שעניתם על השאלות הללו, מתבהרת מאד התמונה לגבי הדגם שמתאים לכם. כעת זהו השלב שבו עוברים למחיר.
כמה זה עולה לי?
מחירי אופניים חשמליים נמצאים כיום בטווח שבין 2,500 שקלים ל-9,000 שקלים. כשאנחנו מדברים על אופניים חשמליות זולות, בד”כ אנחנו מדברים על אופניים פשוטות עם גלגלי “שפיצים” (מוטות שיוצאים מהמרכז לג’אנט), קיבולת של כ-10 אמפר/שעה ובלמים סטנדרטיים.
“אופניים כאלה מתאימים למי שמחפש פתרון תחבורתי ברמה של ליד-הבית”, אומרים באתר “הרוכב החשמלי”, “כלומר, אופניים לנסיעות של עד כ-10 ק”מ פלוס-מינוס, בלי דרישות גבוהות מבחינת מהירות, בלמים, צמיגים, גלגלים וכדומה”.
כשעולים בסקאלת המחירים המפרטים משתפרים באופן דרמטי. למשל, אופניים חשמליים ביגפוט (עם גלגלים עבים) יעלו כבר לפחות 5,000 שקלים, אבל יעניקו יציבות ונוכחות בכביש. אם תרצו אופניים חשמליים עם טווח נסיעה גדול, תוכלו להשקיע בקיבולת גבוה מבחינת אמפר/שעה והמחיר יזנק בהתאם. כך גם ישנם פרמטרים שמייקרים את הכלי ומשפרים את חוויית הרכיבה כדוגמת בלמים הידרואליים, צג דיגיטלי עשיר, סבל מובנה, שיכוך מלא, מזלג קדמי כפול גבוה ועוד.
אופניים חשמליים זה גם שירות ביום שאחרי
“חשוב להבין שמעבר לבחירה בדגם כזה או אחר, אופניים חשמליות זה בראש ובראשונה שירות”, מסבירים מומחי “הרוכב החשמלי”, “אופניים צריכות תחזוקה. לא רצינית אבל עקבית. רוכב חשמלי ממוצע מבקר בחנות אופניים אחת לחודשיים-שלושה”.
“כשאתם עושים את הטיפולים בחנות שבה קניתם, בדרך כלל לא תדרשו להוסיף סכומים בשביל דברים קטנים כמו חיזוק בלמים, חיזוק ברגים, תיקון קטן בצופר או יישור ג’אנט. במידה שאתם זקוקים למענה מורכב יותר, שדורש הפעלת אחריות או פנייה ליבואן, כדאי מאד שתעמוד מאחוריכם חנות אמינה וטובה”.