עדשות מגע הן התחליף הפופולרי ביותר להרכבת משקפיים, אנשים בעלי לקויות ראיה הנאלצים להרכיב משקפיים בוחרים פעמים רבות להרכיב דווקא עדשות מגע, עדשות מגע עושות בדיוק את הפעולה של המשקפיים, והמשתמש בהם אינו זקוק כלל למשקפיים למעט משקפי שמש או משקפי אבק (משקפיים לשטח המאפשרות רכיבת שטח בכל תנאי מזג אוויר ובכל תנאי שטח).
למי מתאים להרכיב דווקא את עדשות המגע?
בעיני רבים הרכבת משקפיים היא חסרון, הם טוענים שהמשקפיים הופכות את הפנים למגושמות, עבורם למשל הומצאו עדשות המגע. עדשות המגע כאשר הם על העיניים כמעט ולא ניתן להבחין בהם והם אינן בולטות מן הפנים של המרכיב אותם. סיבה נוספת להעדפת עדשות המגע, היא זווית הראייה הרחבה יותר שהן מעניקות לעומת משקפיים.
סיבה משמעותית נוספת לכך שרבים מעדיפים את עדשות המגע על פני המשקפיים היא הנוחות שהן מאפשרות במהלך פעולות היום יום ובעיקר בעת פעילות ספורטיבית כמו ריצה למשל, שם המשקפיים יכולות להוות מטרד של ממש במהלך זמן הריצה, עדשות מגע שיושבות טוב על העין לעומת זאת, לא מפריעות כלל בעת הריצה ונוחות יותר לשימוש.
סוג נוסף של עדשות הן עדשות שנועדו להסתיר פגמים קוסמטיים בעין כמו פגמים רפואיים שמשנים את צורת האישון וכדומה, וכן עדשות טיפוליות מיוחדות שנקראות עדשות טיפוליות שמטרתם להגן על קרנית העין אחרי פגיעה כלשהי או במקרה של פציעה בעין.
איזה עדשות מגע מומלצות?
ישנם שני סוגים עיקריים של עדשות מגע, סוג אחד הן עדשות המגע החד פעמיות, הן יכולות להיות נוחות יותר לשימוש שהרי אינן דורשות תחזוקה מתמדת, אך הן עשויות להיות יקרות יותר לאורך זמן. הסוג השני הן עדשות המגע הרב פעמיות המחזיקות לזמן רב, אך דורשות תחזוקה מתמדת של תמיסה מיוחדת שנועדה לחיטוי וניקוי עדשות המגע, או על ידי תמיסה רב תכליתית בה משפשפים את העדשה עם הידיים אחרי שהתמיסה טופטפה עליהן, ולאחר מכן משרים את העדשות בתמיסה למשך מספר שעות. או על ידי תמיסה המבוססת על מי חמצן היקרה יותר, שם לא צריך לשפשף את העדשה אלא רק להשרות.