במהלך השנים הומצאו כמה סוגים של מדפסות: מדפסת סיכות, מדפסת הזרקת דיו, מדפסת המראת צבע ומדפסת לייזר. ההדפסות שמייצרת מדפסת לייזר נחשבות לאיכותיות מאד, אך לאור מחירן הגבוה יחסית של מדפסות לייזר, הן נמצאות בשימוש בעיקר אצל ארגונים ועסקים ופחות אצל המשתמש הביתי. אז מה זה אומר בעצם, מדפסת לייזר, ואיך זה עובד? מאמר זה יתן לכם סקירה על אופן פעולתן של מדפסות לייזר.
מדפסת לייזר: רקע כללי
מדפסות לייזר מתבססות על שימוש בקרן לייזר בפעולת ההדפסה, ומכאן שמן. הן הומצאו כבר בשנות השישים המאוחרות, אך בשנותיהן הראשונות היו גדולות, מסורבלות, ויקרות מאד (בשנות השמונים מחירן היה כמה אלפי דולרים). בהדרגה הן הפכו לקטנות יותר, מהירות יותר וזולות יותר, וכיום ניתן למצוא אותן בישראל במחיר של כמה מאות שקלים.
מדפסת לייזר: אופן פעולה
במדפסת לייזר יש יריעה מתכתית שכרוכה סביב תוף, שבתוכו נמצא הטונר. בנוסף, יש בה נורת לייזר שיורה קרני לייזר. ליריעה המתכתית יש יכולת להחזיק מטען חשמלי. גם לתוף יש מטען חשמלי, ואילו אבקת הצבע שנמצאת בתוך הטונר טעונה במטען חשמלי הפוך משזה של התוף, מה שגורם לה להימשך אליו. רכיב נוסף במדפסת הוא תיל קורונה, שמחובר למקור מתח גבוה, מה שגורם לו ליצור חשמל סטטי על היריעה.
כאשר המחשב שולח הוראת הדפסה למדפסת, פקודה זו עוברת המרה לפיקסלים. כל פיקסל מסמן נקודה שחורה או לבנה על הנייר בהתאם לטקסט או לתמונה שאמורים להיות מודפסים. בתחילת ההדפסה, התוף והיריעה המתכתית נטענים במטען חשמלי. קרן הלייזר יורה על התוף ומבטלת את המטען החשמלי בנקודות שמתאימות לפיקסלים בקובץ המודפס. במקומות בהם בוטל המטען החשמלי הדף יישאר לבן ובמקומות בהם נשאר המטען החשמלי הדף ייצבע בשחור. הנייר שמוזן במדפסת עובר בצמוד לתוף. במקביל, החשמל הסטטי שמפעיל תיל הקורונה גורם לחלקיקי האבקה שבטונר להיפרד ממנו ולעבור אל הנייר. בשלב הבא עובר הנייר בין שני גלילים צמודים שמייצרים חום ולחץ על הנייר וכך מקבעים סופית את הצבע.
התהליך שלעיל תיאר הדפסת שחור-לבן במדפסת לייזר. במדפסת לייזר שמדפיסה צבעים, התהליך דומה אך במקום טונר אחד יש ארבעה: טונר שחור ושלושה טונרים נוספים בצבעי הבסיס (כחול, צהוב ואדום).
יתרונות של מדפסת לייזר
למדפסות לייזר יש לא מעט יתרונות: מהירות ההדפסה שלהן גבוהה יותר; הן נחשבות לאמינות יותר ממדפסות הזרקת דיו; הטונר זול יותר ביחס לכמות הדפים בהשוואה למדפסת הזרקת דיו; הן יכולות לבצע עבודות מסיביות יותר של הדפסה; ובנוסף, לרוב תקופת האחריות עליהן ארוכה יותר בהשוואה למדפסות אחרות.
לקריאה בנושא כיצד ניתן לחסוך בעלויות הדפסה כנסו לכאן