עולם ההייטק צומח ופורח ברחבי העולם וישראל מבססת את מעמדה בתחום בצורה מעוררת השראה. מניות הטכנולוגיה, סטארטאפים, מיזמי הייטק כחול לבן, פתרונות טכנולוגיים בתחומים כמו מדע, תקשורת, רפואה ותעשייה משנים את פני המציאות. לצד זה אנו עדים לשינויים מהותיים בהרגלי הצריכה שלנו עם עוד ועוד חברות טכנולוגיות פורצות דרך שחודרות אל השוק.
על פי דוחות מחקריים עולה כי חברות הזנק כחול לבן משכו אליהן למעלה מ-10 מיליון דולר השקעות לשנה הנוכחית ביותר מ-580 עסקאות הן ממשקיעים זרים והן ממשקיעים מקומיים.
מיזמים ישראלים שאתם צריכים להכיר
סטארטאפ ישראלי שזכה לסיקורים נרחבים משלב טכנולוגיה המכונה A1 יחד עם רובוטיקה. החברה נקראת CommonSense Robotics והיא מאפשרת לקמעונאים לשלוח משלוח תוך זמן קצר בהתאם לצרכים של הלקוחות וזאת מבלי לפגוע ברווחיות שלהם. מטרת העל של החברה היא להקים מרכזי ייצור בהם ניתן יהיה לשלב בין אחסון מקומי ואוטומטי לבין משלוחים זמינים. מיזם ישראלי נוסף נקרא Wasteless והוא למעשה מפחית את כמויות המזון שרשתות השיווק לא מצליחות למכור על ידי טכנולוגיית תמחור דינמית וגמישה. כך למעשה המותגים יכולים לתמחר מוצרי צריכה משתנים לפי תאריכי תפוגה ואז להוריד את המחיר ברגע שמתקרב התאריך.
מוזילים את עמלות התיווך
רובנו מצאנו את עצמנו משלמים כמה אלפי שקלים במקרה הטוב של השכרת דירה לטווח קצר וכמה עשרות אלפים בעסקאות של מכירה, כסף שאפשר היה לעשות איתו הרבה דברים אחרים. המיזם הישראלי Home Hero שהצליח כבר לגייס מליוני דולרים פיתח טכנולוגיה שהמטרה שלה היא למעשה להוריד משמעותית את עמלות התיווך בתחום הנדל“ן. פריצת דרך משמעותית בתחום. מטרת העל של החברה היא לבדוק ולאשר נכסים, תוך צילום שלהם והעלאתם לפלטפורמה של החברה. רק אם העסקה יוצאת לפועל החברה גובה את עמלת התיווך שהיא אחוז מהעסקה. אין ספק שמדובר בפריצת דרך שבאה לחסוך המון כסף לצדדים בעסקאות נדל“ן.
השכרת רכבים בתשלום
ניסיתם לחשב פעם כמה שעות בשנה הרכב שלכם עומד סתם כך בחניה בזמן שאתם עובדים מהבית, נוסעים על אופניים או קורקינט או מעדיפים אוטובוס או מונית? הסטארט אפ של חברת WELLZ מציע פלטפורמה של שיתוף רכבים. כלומר, במקום שהרכב שלכם יעמוד בחניה, אתם יכולים לעשות על זה כסף. הטכנולוגיה באה לעזור לבעלי רכבים להפחית את ההוצאות החודשיות והשנתיות על הרכב, לתרום בהיבט של שמירה על הסביבה ולאפשר לנהגים להשכיר רכבים בעלויות יותר נמוכות בהשוואה לחברות ההשכרה.
מחפשים אנשים
בשונה מחברות וסטארטאפים רבים אחרים, חברת Pipl פועלת באופן של מימון עצמי. החברה הצליחה לפתח מנוע חיפוש שנותן לכל אדם אינפורמציה על אדם אחר באמצעות הזנת נתונים כמו שם, מספר טלפון, מייל או כינוי ברשתות החברתיות. באמצעות השירות ניתן לאמת זהויות, לבצע תהליכים של גיוס עובדים, להעשיר נתונים ועוד.