במכתב שהעתקים ממנו נשלחו לרבני העיר מדווח מיכאל חרל''פ על פעילותו.
להלן המכתב המלא:
בשבועות האחרונים נדונו נושאים רבים הקשורים לחינוך הדתי לקראת שנת הלימודים הבאה.
מצאתי לנכון לעדכן את הציבור על מנת שיוכל ללמוד ממקור ראשון על הנושאים שנדונו ועל ההחלטות שהוחלטו:
תגבור תורני בבתי הספר הממלכתיים דתיים אחרי שעות הלימודים.
אחרי פניות רבות הוסרה ההתנגדות לפתיחת תגבור תורני אחרי שעות הלימודים (מינהל החינוך התנגד לפתיחת תגבור תורני אחרי שעות הלימודים בבית הספר ממ"ד אבני החושן) ובשנה הבאה יפתחו תיגבורים תורניים בכל בית ספר ממלכתי דתי שיחפוץ בכך.
גן חובה ממלכתי דתי במתחם קייזר.
לפי חוברת הרישום שחולקה לבתי התושבים לפני מספר חודשים, בוטל גן החובה הממ"ד היחידי בשכונת קייזר (ולא בגלל חוסר ברישום). גן החובה הדתי במתחם שירת בשנים האחרונות את תושבי המתחם. גן החובה בוטל על פי החלטת מינהל החינוך. בעקבות פניות הורים רבות ובהתערבות ראש העיר ומ"מ ראש העיר הוחלט על בניית גן נוסף שישמש את האוכלוסייה הממלכתית דתית במתחם. לפי המידע שהועבר הגן אמור להימסר באיחור אחרי פתיחת שנת הלימודים.
גנים ממלכתיים דתיים תורנים.
פנתה לעירייה קבוצת הורים המעוניינת בפתיחת גנים תורניים נוספים תחת הפיקוח של החינוך הממלכתי דתי במשרד החינוך. אחרי המתנה ממושכת במשך מספר חודשים, אישר מינהל החינוך בעירייה את פתיחת הגנים. התכנים יקבעו ע"י הפיקוח על החינוך הממלכתי דתי במשרד החינוך ועיריית מודיעין ובשיתוף ההורים. בנוסף, בפגישה שהתקיימה עם ראש העיר סוכם גם שתתאפשר פתיחת גן של רשת מאירות מודיעין.
המשך בינוי הישיבה התיכונית.
לפני מספר שבועות התקבלה ההרשאה התקציבית לבינוי שלב ב' של הישיבה התיכונית. קבלת ההרשאה לוותה בקשיים רבים. לפני למעלה כשנה נמחקה הבקשה ע"י מינהל החינוך לבינוי שלב ב' של הישיבה התיכונית ורק בהתערבותי נשלח מכתב תיקון ובה הופיע בקשת ההרשאה.
בינוי בית הספר אבני החושן.
בית הספר ייכנס באיחור למבנה הקבע שלו ברחוב עמק בית שאן. עד אז תלמידי ביה"ס יצטרכו להתארח מספר חודשים בבית ספר אחר בשכונה. בנוסף לבית הספר יחסרו כיתות אם נוספות בשנה שאחרי השנה הנוכחית. בביה"ס צפויים ללמוד בשנת הלימודים תשס"ט כ- 14 כיתות ובמבנה ניבנים בשלב זה רק 10 כיתות אם. מינהל החינוך הציב בעדיפות נמוכה יחסית את בניית השלב הנוסף שחסר בבית הספר ולכן לא התקבלה ההרשאה לבניית השלב החסר בשנת 2007. מאידך העדיף מינהל החינוך בניית בתי ספר אחרים שאין בהם אפילו לא תלמיד אחד!!.
בינוי בית הספר ממ"ד בוכמן.
לצערי מצבו של בית ספר זה לא שונה מהותית ממצבו של בית הספר ממ"ד אבני החושן. מינהל החינוך הציב את בנייתו בעדיפות נמוכה. סביר להניח שבית הספר יצטרך להתגלגל ממקום למקום וחבל. הוכח במיקרים רבים שחוסר היציבות והמעבר ממקום למקום פוגעים בתפקוד השוטף של בית הספר.
תגבור תורני במסלול מיוחד או בית ספר תורני על אזורי.
לפני מספר חודשים פנתה קבוצה גדולה של הורים שילדיהם עולים לכיתה א' למשרד החינוך בבקשה לתת לילדיהם פיתרון לימודי תורני. הורים אלו סירבו לשלוח את ילדיהם לבית ספר למען אחי. לאחר מספר דיונים של אנשי מקצוע בתחום החינוך, שנערכו אצל מנהל המחוז הקודם מר שמעון הראל ובהשתתפות הפיקוח על החינוך הממלכתי דתי, מינהל החינוך הדתי וראש מינהל חינוך בעיריית מודיעין סוכם להמליץ על פתיחת מסלול באחד מבתי הספר בעיר. קיימות שלש אפשרויות שהוצגו בדיונים אלו, הראשונה היא לאפשר להקים בית ספר על אזורי תורני ייחודי בעיר בפיקוח משרד החינוך, האופציה השנייה היא לפתוח מסלולים בבתי הספר הקיימים (כל בית ספר שיחפוץ יוכל לפתוח מסלול זהה אצלו) והאופציה השלישית להתעלם מדרישה זו ולא לעשות דבר. החשש מפני פתיחת בית ספר תורני ייחודי הוא שהציבור התורני ואיכותי ינהר אחריו וישאיר את בתי הספר הקיימים ריקים מתוכן. החשש מפני פתיחת מסלול בבית ספר קיים הוא יצירת מעמדות בתוך בית הספר. החשש מפני לא לעשות דבר היא שהאוכלוסייה שהיא בשר מבשרינו משרתת כמונו בצה"ל וכול' תלך לבית ספר חרדי שאינו מתאים לציונות דתית לאומית או שתצא מחוץ לעיר.
ביום חמישי התקיים דיון בלשכת ראש העיר מר משה ספקטור. את הדיון יזמתי במטרה להחליט על הדרך הטובה ביותר לפני פתיחת שנת הלימודים. בדיון השתתפו ראש העיר, מ"מ מנהל מחוז ירושלים, הרב שמעון אדלר ראש מינהל החינוך הדתי במשרד החינוך, מחמ"ד המחוז הגברת שרה מאיר, מפקחות בתי הספר וגני הילדים בחינוך הממלכתי דתי של משרד החינוך וראש מינהל חינוך בעיריית מודיעין. בדיון הוצגו היתרונות והחסרונות של כל חלופה. הדעות בנושא זה חלוקות אבל אני מאמין שנציגי מחוז ירושלים במשרד החינוך, ומינהל החינוך הדתי במשרד החינוך ימליץ על הדרך הטובה לפתור סוגיה זו.
היעד שלי לנסות ולהכיל את כל המעוניינים בחינוך הממלכתי דתי, גם אלו המעונינים בחינוך התורני תחת המערכת החינוך הממלכתית דתית ובפיקוח של משרד החינוך.
בתחילת השבוע, בפעם הראשונה אחרי כמעט שנתיים של דיבורים, הועלה בוועדת החינוך העירונית הנושא של מתן מענה לציבור התורני הגר בעיר (מחוץ לסדר היום- מעניין למה??). סוף כל סוף מבינים 2 חברי המועצה מויש לוי ועופר גלנץ, שצריך לתת מענה תורני בחינוך היסוד י לתושבי העיר. לצערי, לקח להם יותר משנתיים כדי להביא את הנושא לישיבת וועדת חינוך. אכן חזון אחרית הימים. כמו כן מנסים חברי המועצה מויש וגלנץ להשליט את האג'נדה הפוליטית שלהם במערכת החינוך בכל דרך אפשרית ובהתאם לדעותיהם הידועות לציבור הדתי.
צהרונים.
מופנות אלי פניות רבות בנושא צהרונים. ביקשתי, שאת הצהרונים בבתי הספר הדתיים ובגנים הדתיים יפעילו גורמים אחרים איכותיים יותר כמו שנעשה בבית הספר יחד, הזכאי להפעיל צהרונים משלו. ניסיון להביא מפעיל צהרונים אחר לאחד מבתי הספר הממלכתיים דתיים בתחילת השנה נתקל בהתנגדות של העירייה. מקווה שיופקו לקחים בשנה הבאה וגם לבתי הספר ולגנים הדתיים יהיה מותר להפעיל צהרונים איכותיים המתאימים לציבור הדתי.
*לא ציינתי סוגיות נוספות שטופלו על ידי בחודשים האחרונים כגון הפיטורים התמוהים הבלתי מתקבלים על הדעת של רב ביה"ס הרב מוטי (אל דאגה הוא הוחזר לתפקידו) ועוד ועוד נושאים.
לסיכום, האם מינהל החינוך פועל לטובת החינוך הממלכתי דתי? כן, בודאי. האם אפשר לישון בשקט?, בהחלט לא. יש לעמוד על המישמר להשוואת תקציבים עירוניים, מניעת מגמות הרסניות שמנסים להחדיר פוליטיקאים למערכת החינוך העירונית , בינוי מוסדות חינוך דתיים בעיתם ובזמנם, הגיע הזמן שגם בחינוך הממלכתי דתי יחכו המיבנים לתלמידים ולא ההיפך, לוודא הקמת גן חובה ממלכתי דתי בקייזר לשנת הלימודים הבאה, להקים צוות חשיבה בנושא הקמת תיכון דתי בעיר ועוד.
אני פונה לציבור להמשיך לסייע לשמור על חלוקה צודקת של משאבים ומודה לעשרות הפעילים המגבים אותי יום יום בפעולות הנעשות על ידי למענם. אני אמשיך לפעול לשיויון בין החינוך הדתי לחינוך הלא דתי, כך עשיתי בנושא פתיחת גן חובה דתי בקייזר וכך אעשה בנושאים אחרים הפוגעים בציבור המסורתי והדתי.
בעזרתכם ובתמיכתכם אמשיך לשמור ולעשות לטובת מערכת החינוך הממלכתית דתית בעיר מודיעין.