הרבה אנשים שחווים קושי בתקשורת עם הסביבה מגלים לפתע שיש להם ליקוי שמיעה זה או אחר. לצערנו גם הרבה אנשים לא מרגישים בנוח לטפל באותו ליקוי שמיעה באמצעות מכשירי שמיעה כי הם מרגישים שזה ממתג אותם במשבצת של אנשים מבוגרים, חולים או כאלו הזקוקים לסיוע. ליקוי שמיעה ניתן לטיפול. אם לא מטפלים בו, לא מקלים על החיים, קשה מאד לנהל תקשורת יומיומית בסיסית. כיום, עם הטכנולוגיה החדשנית קל לטפל בליקויי שמיעה.
מכשירי שמיעה לכל מי שמעוניין בחיים טובים יותר
אנחנו מבינים בדיוק מה אתם מרגישים. לפתע קשה לכם לתקשר עם הסביבה, אתם לא מבינים מה מדברים אתכם. אתם צריכים להתקרב כדי לשמוע טוב יותר, או מנסים לקרוא שפתיים ולא מצליחים.
הסיבה לכך היא לרוב, ליקוי שמיעה שגורם לכם לבעיות תקשורת ושמיעה. כמובן שכל ליקוי שמיעה יש לאבחן באמצעות בדיקה ספציפית, ורק לאחר הבדיקה יש לתאם מועד להתאמת מכשירי שמיעה איכותיים.
את התאמת מכשירי השמיעה יש לבצע אך ורק דרך מכון שמיעה מוסמך שיכול להתאים לכם מכשירי שמיעה ברמה גבוהה. היות ולא כל ליקוי שמיעה דומה למשנהו, גם מכשיר שמיעה שונה אחד מהשני וחייב להיות על סמך פרמטרים מותאמים אישית.
מכשירי שמיעה יעניקו לכם איכות חיים טובה יותר. תוכלו לתקשר טוב יותר עם הסביבה שלכם, הדיבור שלכם לא יפגם ובכלל, היומיום יהיה הרבה יותר אפקטיבי, נגיש ונעים.
העובדה שישנם ליקויי שמיעה לא מחייבת אתכם לסבול, כיום, עם טכנולוגיה חדשנית ואיכותית אפשר ליהנות בכל יום מחדש, גם עם ליקוי שמיעה.
מכשירי שמיעה – אלו סוגים קיימים?
- מכשירי השמיעה האנלוגיים
מכשירי שמיעה אלו הם מכשירים בהם מערכת ההגברה מורכבת מרמקול פשוט ומקרופון והצלילים נקלטים ועוברים הגברה אחידה, אך פשוטה מאד. מכשירים אלו לא מבדילים בין רעש חשוב לבין רעשי רקע. וכאן נכנס לתמונה סוג ליקוי השמיעה, היות וישנם סוגים של ליקויי שמיעה בהם רעשי הרקע קובעים את חומרת הליקוי.
- מכשירי השמיעה הדיגיטליים
כל מכון שמיעה שמתקדם עם הטכנולוגיה יעדכן אתכם שישנם מכשירי שמיעה איכותיים ומומלצים, ואילו מכשירי השמיעה הדיגיטליים כמובן. המכשירים מצוידים במנגנוני הגברה חדשניים המאפשרים יכולת עיבוד הצלילים ברמה גבוהה. הצלילים הופכים לאותות דיגיטליים ובכך הופכים את ליקוי השמיעה למטופל, סביל ולא מקשה על היומיום.
לפני שאתם מחליטים ובוחרים את מכשירי השמיעה שלכם, ובטח לפני שאתם רוכשים רצוי שתכירו היטב את המכשיר. תוכלו לבקש תקופת נסיון, וחשוב שתשימו לב לאיזו קטגוריה המכשירים שלכם מיוחסים. האם הם מכשירים תוך אוזניים, האם מאחורי האזן, האם בהתאמה פתוחה או עם מגבר בתוך תעלת השמיעה?
כאשר אנחנו מוצאים את מכשיר השמיעה האידיאלי לנו, הכל הופך להיות נוח יותר. גם בגלל החדשנות של המכשירים המאפשרת לנו תפעול נגיש וקל. וגם בגלל שהשמיעה בתדרים הופכת להיות איכותית יותר.
ליקויי שמיעה מגיעים בכל גיל, אין להם סלקציה. גילאים צעירים, גילאי ביניים או גילאים מבוגרים. חשוב שכל מי שיש לו ליקויי שמיעה ידע, יש איך לטפל בכך. אין חובה לבזבז את החיים עם ליקויי שמיעה המשבשים את מהלך היומיום.