הופעתו של עובש על הקיר בבית זו תופעה לא נעימה בעליל. לא רק שזהו מפגע אסתטי, אלא שגם העובש יכול להביא אתו סיכונים בריאותיים. לכן כאשר נתקלים בעובש, חשוב להתמודד מהר ולשמור על סביבת המגורים אסתטית ובריאה.
בנוסף, כדי לטפל בו נכון, ואולי אפילו למנוע את הופעתו, חשוב להבין את הגורמים להיווצרותו, להכיר אסטרטגיות יעילות למניעה, כמו גם את השיטות הטובות והיעילות ביותר להסרתו באופן מוחלט.
מה הגורמים להיווצרות עובש בקירות?
עובש בקירות נוצר בדרך כלל מחדירת מים ולחות לתוך הקירות דרך סדקים, או בשל איטום לקוי. גם חללים בהם ישנה לחות גבוהה ומעט אוורור, כמו חדר האמבטיה, חשופים להיווצרות עובש ונחשבים לפגיעים יותר.
בנוסף עובש יכול להתפתח בשל מים עומדים, נזילות מים ואוורור לקוי בבית, לשחרר רעלים ואלרגנים מזיקים לאוויר, ולגרום לבעיות נשימה ואלרגיות. זיהוי סימנים מוקדמים לעובש, כגון שינוי צבע של הקיר וריח מעופש, חשוב לטיפול מהיר, מניעת הבעיה והיווצרותם של נזקים נוספים.
מניעת עובש בקירות
כדי למנוע עובש בקירות, יישמו את הטיפים הבאים:
- שפרו את האוורור – אוורור נכון הוא המפתח לשליטה ברמות הלחות בתוך הבית. ודאו כי בחדרי האמבטיה, במטבחים ובאזורים אחרים המועדים ללחות מותקנות מערכות אוורור נאותות.
- תקנו נזילות מים – בדקו באופן קבוע את הבית לאיתור נזילות מים מהצנרת, בקירות או בחלונות. טפלו בבעיות כאלו באופן מיידי כדי למנוע ממים לחלחל לתוך הקירות ולגרום לצמיחת עובש.
- אטמו סדקים וחריצים – בדקו באופן קבוע את החלק החיצוני של הבית ושימו לב אם יש סדקים או חריצים בקירות, בחיפוי או בחלונות. אטמו כראוי את הפתחים והחריצים הללו כדי למנוע חדירת מים.
- השתמשו במוצרים עמידים בפני עובש – בעת צביעה מחדש של קירות הבית, בחרו בצבעים באיכות גבוהה אשר עמידים לעובש ומכילים חומרים אנטי-מיקרוביאליים, המעכבים את צמיחת העובש על פני השטח.
טיפול בעובש קיים בקירות
יש לכם עובש בקירות? כך תטפלו:
- הקפידו על אמצעי בטיחות – לפני שאתם מתחילים לטפל בעובש, הקפידו על אוורור נאות והשתמשו בציוד מגן אישי, כולל כפפות, משקפי מגן ומסכה, כדי לשמור על עצמכם מפני סיכוני העובש.
- נקו את העובש מהמשטחים – נקו את האזורים הפגועים בתערובת של מים וחומר ניקוי עדין או חומר ייעודי לניקוי עובש. אם העובש חדר עמוק לתוך הקירות או גרם לנזק מבני, ייתכן שיהיה צריך להזמין אנשי מקצוע לטפל בבעיה.
- יישמו פתרונות לטיפול בעובש – לאחר הניקוי, השתמשו בחומרים ייעודיים לטיפול בעובש ויישמו אותם על האזורים הפגועים כדי למנוע מהעובש להתפתח שוב, כמו גם להמשיך להתפשט בחלל.
מניעת עובש באמצעות בידוד מתאים
אסטרטגיה יעילה נוספת למניעת עובש בקירות היא לשדרג את הבידוד בכל הבית. לבידוד ישנו תפקיד חשוב בוויסות הטמפרטורה הפנימית והפחתת העיבוי, שהנו הגורם המרכזי לצמיחת עובש. בידוד לקוי עלול לגרום להצטברות של רטיבות וליצור תנאים נוחים להיווצרות עובש.
בידוד נכון של קירות חיצוניים, גגות ורצפות עוזר לשמור על טמפרטורה פנימית עקבית, ומפחית את הסבירות לעיבוי. קחו בחשבון שבידוד איכותי לא רק מסייע למניעת עובש אלא גם תורם ליעילות אנרגטית ולחשבונות חשמל נמוכים יותר, מה שהופך אותו להשקעה משתלמת.
הזמינו אנשי מקצוע מיומנים בעת הצורך
אמנם ניתן לטפל בלא מעט בעיות עובש בשיטות “עשה זאת בעצמך”, אולם חשוב לדעת מתי עולה הצורך בהתערבות מקצועית. עובש בקירות עלול להיות חמור יותר ממה שנגלה לעין, ולכן הזמנת אנשי מקצוע מיומנים יכולה לסייע לכם לזהות את היקף הבעיה, כמו גם את הגורמים לה.
למומחים יש את כל הציוד, המומחיות והניסיון הדרושים לטיפול בבעיות עובש מכל סוג. הם פועלים לפי תקנים של התעשייה, מחויבים לטיפול מקיף, ומספקים שקט נפשי וסביבה נטולת עובש.
מניעה וטיפול בעובש בקירות: פעולות חשובות לשמירה על סביבת המגורים
אמצעי מניעה יעילים וטיפול מיידי בבעיות עובש קיימות יכולים לעזור לכם להגן על השלמות המבנית של ביתכם ולשמור על בריאותכם. על ידי נקיטת צעדים מתאימים, תוכלו לשמור על קירות הבית נקיים מעובש ולהבטיח מרחב מחיה נעים ואסתטי. כמו כן זכרו שכיום ישנם חומרים ייעודיים לטיפול בעובש המתאימים לניקוי עובש מסוגים שונים של משטחים.
למידע מעמיק יותר על מניעה וטיפול בעובש, מוזמנים לקרוא את המאמר ” עובש בקירות – איך מנקים עובש בצורה טובה?”