למועמדים הוצגו שלוש שאלות זהות להלן התשובות לפי סדר הא.ב.
השאלות שנשאלו המועמדים הינן:
1.מהו הערך המוסף אותו מביא המועמד לתפקיד ראש העיר?
2.מהם שלושת הנושאים העיקריים אותם מציג המועמד כנושאי דגל בהם יפעל אם ייבחר?
3.מהו האופן בו רואה המועמד את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
4.לגזור ולשמור. במידה וייבחר מה יכול המועמד להבטיח לתושבים כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?.
כמו כן מצ''ב סקר בחירות ראשון.
הסקר יינעל ביום ו' הבא ה-19.09.08
ביבס חיים.
סגן ומ"מ ראש העיר בהתנדבות ואחראי על תכנון ופיתוח העיר בחמש השנים האחרונות הוא בעל ניסיון עשיר בניהול מוניציפאלי- כלכלי בתפקידים מקצועיים בכירים בשלטון המקומי בישראל וניהול תקציבים של למעלה מחצי מיליארד ₪ בשנה. ביבס הוא בוגר M.A בעל תואר שני באוניברסיטת בר אילן במינהל ציבורי ושלטון מקומי עם עבודת מחקר בנושא ניהול עיר מקצועי. פעיל עד היום בשירות מילואים בדרגת סגן אלוף, מפקד גדוד הכשרות לקורסי קצינים, מ"כים ואימוני מילואים. הוא בן 39, נשוי ליפית ואבא לרועי דנה ושירי מתגורר במודיעין מאז 1997.
1.מהו הערך המוסף אותו מביא המועמד לתפקיד ראש העיר?
כממונה על תכנון ופיתוח העיר, חבר בוועדה לתכנון ובנייה, חבר וועדת חינוך, כספים, הנהלה וביטחון מביא עמו חיים ביבס לתפקיד ראש העיר הבא ערך מוסף של רקורד עשייה וניסיון עשירים ביותר. בין הפרויקטים שקידם ביבס בקדנציה האחרונה נמצא היכל התרבות העירוני – היכל של למעלה מ 600 מקומות ישיבה הכולל גם מבואה עם כ 100 מקומות ישיבה להצגות ילדים ואירועי פנאי. פינוי אתר הקרוואנים לאורך שדרות החשמונאים הסדרת הכניסה לעיר והקמת מרכז חדש. בנוסף מתגאה ביבס בשורה אורה של פרויקטים ובניהם: הקמת אולמות ספורט בתיכון עירוני ב' ושדרות יצחק רבין והקמתם של 3 אולמות התעמלות בבתי הספר היסודיים במסגרת תוכנית להשלמת כל אולמות הספורט בעיר. שותף מלא בהפיכת מנהל החינוך למנהל מקצועי,ליווי הפורום לפיתוח העיר והוצאת פרוקייטים של למעלה מ 180 מיליון ₪ להשלמת הפיתוח ברחבי העיר. קידום אזור המלאכה ועוד.
2.מהם שלושת הנושאים העיקריים אותם מציג המועמד כנושאי דגל בהם יפעל אם ייבחר?
חינוך- בתוכנית החינוך אותה פרסם חיים ביבס הוא שם דגש על מספר נושאים עקרוניים למצוינות במערכת החינוך. בין השאר מדבר ביבס על רצף חינוכי, פיזי ותוכני בין מסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי לילדי העיר על מנת להעמיק את הידע והיכולות האישיות של כל תלמיד ותלמיד. בנוסף תוקם ועדת היגוי עירונית לערכי הליבה שיוטמעו במערכת החינוך העירונית בעזרת תוכנית חינוך לסובלנות וערכים.
פיתוח העיר- טיפול בבעיות מתחמי המגורים והשלמת הפיתוח בכל המתחמים החדשים הקיימים והעתידיים דרך העברת האחריות על השלמות הפיתוח ופיקוח על העבודות מידי משרדי הממשלה אל עיריית מודיעין. התמקדות בשלושה אזורים מסחריים בעיר: המשך פיתוח אזור המלאכה (ישפרו סנטר) ושיווק שטחים נוספים ליזמים ותעשייה קלה. אזור המע"ר- מרכז עסקים ראשי של העיר הכולל את קניון עזריאלי. מיתוג מחדש של אזור התעסוקה (ליגד סנטר) ע"י הקמת גוף מקצועי שתפקידו יהיה להביא חברות מסחריות גדולות שישמשו עוגן לאזור התעסוקה ויצרו אלפי מקומות עבודה לתושבי העיר.
3.מהו האופן בו רואה המועמד את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
מודיעין נהנית כיום ממרקם חיים שקט ונכון באיזונים והבלמים בין רצונות וצרכי הציבור הדתי לבין רצונות וצרכי הציבור החילוני. כל שינוי במרקם זה, לטובת אחד הצדדים יפר את האיזון ויפגע בו ולכן צריך לשמר את המצב הקיים כפי שהוא. שיתוף הפעולה של ביבס בקדנציה האחרונה עם נציגי הציבור הדתי במועצה הוכח פעמים רבות, הן בנושא הקמת בתי כנסת ומוסדות דת בעיר, והן בנושאי מערכת החינוך הדתית, ואין שום ספק כי שיתוף פעולה זה יימשך גם לאחר היבחרו לראשות העיר כולל תוכנית להקמת בתי כנסת ומקוואות במסגרת משולבת של תקציבי ממשלה ותקציבי פיתוח של העיר מודיעין מכבים ורעות .זאת ועוד שיתוף פעולה וקביעת חלוקת המשאבים מתוך הצרכים הנדרשים תוך שימת דגש על יישום לקחים מהעבר וטיפול אינטנסיבי בתיקון העיוותים שנוצרו לאורך השנים.
4.לגזור ולשמור. במידה וייבחר מה יכול המועמד להבטיח לתושבים כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?.
בתחום החינוך הממלכתי דתי מציין ביבס בתוכניתו כי מדובר במערכת חינוך בלתי נפרדת משאר המערכת ושם למטרה להקים בעיר תיכון דתי: "מערכת החינוך הממ"ד תפעל תוך דיאלוג מתמיד עם ההורים בעשייה החינוכית, הערכית והחברתית המתנהלת בין כותלי ביה"ס, תוך שמירה על עצמאות מקצועית של הצוות החינוכי".
זאת ועוד יש לקדם את הקמתו של בית הספר התורני הממלכתי דתי העל אזורי של העיר מודיעין שיעמיד לרשות הציבור הדתי את הבחירה הראוייה ביותר כחלק מהשלמת התשתיות החינוכיות הנדרשות בעיר מודיעין.
וינרב אלכס.
סגן ראש העיר מודיעין-מכבים-רעות, מראשוני תושבי מודיעין, בן 50, נשוי לנילי + 4 (חייל וחיילת, 9,13), עלה לארץ מארה"ב בשנת 1970, את לימודי התיכון עשה ב "מדרשית נועם", הקים וניהל עסק עצמאי מצליח בתחום הפרסום והדפוס בירושלים, בעל תואר ראשון ולקראת סיום תואר שני בארכיאולוגיה ולימודי ארץ ישראל (אוניברסיטת בר-אילן), החל בפעילותו הציבורית בשנת 1996 ו ב – 2003 נבחר לסגן ראש העיר, ממלא תפקידים ציבוריים רבים ברמה המקומית והארצית – חבר ויו"ר של 7 ועדות מקומיות ו-4 ועדות ארציות.
1.מהו הערך המוסף אותו מביא המועמד לתפקיד ראש העיר?
אלכס וינרב הינו סמל ומופת ברמה המקומית והארצית בכמה מישורים:
1. יושר וניקיון כפיים – ניהול תקין , ראש עיר שאינו מתחנף לבעלי הון – הפרדה בין הון לשלטון!
2. שירות ללקוח – כל תושב לקוח. אדם המנהל קשר יומיומי עם אלפי (!) תושבים. דלתו פתוחה בפני כל אחד (ולא כסיסמא) , אני עושה ועשיתי את זה לכל אורך שירותי ללא קשר לבחירות – אני אוהב את העיר הזו ואת תושביה.
3. ניהול משתף – שקיפות, שיתוף תושבים, אחריות ציבורית ו"רווח לכל"
WIN-WIN). 4. מנהיגות וחזון – אלכס מלכד מסביבו צוות איכותי ומגוון של תושבים אכפתיים שיעזרו לו ביישום המודל.
5. יכולת ביצוע – אלכס וינרב הינו המועמד היחיד המביא איתו "קבלות" על ביצוע. היחיד שמסוגל לומר: "הבטחתי עשיתי"!
2.מהם שלושת הנושאים העיקריים אותם מציג המועמד כנושאי דגל אם ייבחר?
אלכס וינרב ייסד והגה, על סמך סקרי שוק וקבוצות מיקוד את: מודל וינרב למודיעין מכבים רעות". המודל מבוסס על 3 מרכיבים:
• מרכיב ראשון: מודיעין-מכבים-רעות – סמל למנהיגות נקייה ואיכותית!
• מרכיב שני: מודיעין-מכבים-רעות – עיר לכולנו!
• מרכיב שלישי: מודיעין-מכבים-רעות – העיר הירוקה של ישראל!!
3.מהו האופן בו רואה המועמד את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
אלכס וינרב מגדיר עצמו כבעל "כיפה שקופה". הוא בוגר ישיבה תיכונית , מנהל אורח חיים מסורתי (מניח תפילין מידי יום , מגיע לביהכנ"ס מידי שבת , שומר כשרות ועוד..). אולם מעל לכל – אלכס וינרב אוהב את כל גוני הקשת בעם – דתיים , מסורתיים וחילונים. אלכס וינרב הינו המועמד היחיד לראשות העיר המכיר באמת את צרכי הציבור הדתי מכיוון שהוא בא ממנו ושייך אליו. אלכס מתכוון ליזום חוגי בית בקרב חברים ותושבים מהציבור הדתי בעיר ע"מ להקשיב (באמת!) לצרכיהם המיוחדים. ההבדל הגדול בין אלכס לכל היתר – אלכס לא יבטיח אם הוא לא משוכנע ב-100% שהוא יוכל לקיים. רק אלכס יבטיח ויקיים!!
4. לגזור ולשמור. במידה וייבחר מה יכול המועמד להבטיח לציבור הדתי כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?
• אלכס וינרב מתחייב להנהיג עיר של כולם – דתיים , מסורתיים וחילונים. עיר שבה ישרור כבוד הדדי ויחסי "ואהבת לרעך כמוך". • אלכס וינרב ינהיג את העיר לפי השקפה של יושר וניקיון כפיים. • אלכס וינרב מבטיח להיות קשוב לצרכי כל תושבי העיר – מבוגרים וצעירים , עניים ועשירים , דתיים ומסורתיים. דלתו תהיה פתוחה בפני כל אחד ואחד. • אלכס וינרב רואה בתפקידו כראש עיר שליחות ומצווה! • אלכס וינרב לא יפזר הבטחות גם אם זה עשוי לעזור לו להיבחר לתפקיד כזה או אחר.
אמנון מרחב
בן 43, נשוי לשיר, אב לשלושה ותושב מודיעין משנת 1997 – מראשוני הקהילה במודיעין וממעצביה – עורך דין בעל משרד מצליח עם סניפים במודיעין וברמת גן – בעל הניסיון המוניציפלי הרב ביותר מבין המועמדים – ממניחי התשתית למערכת חינוך מגוונת בעיר – בעל קשרים ענפים במערכת הפוליטית והעסקית – מוביל ושותף במאבקים עקרוניים בעיר – מוביל פרויקטים ורפורמות עירוניות
מהו הערך המוסף אותו אתה מביא לתפקיד ראש העיר?
אני מביא אתי לתפקיד ניסיון ניהולי יותר מכל מועמד אחר לראשות מודיעין-מכבים-רעות, שכן ב-10 השנים האחרונות מילאתי מגוון רב ביותר של תפקידים במועצה יותר מכל מועמד אחר. משך השנים למדתי היטב את היכולות, הצרכים והבעיות. בנוסף לכך, אני בעל היכרות עמוקה עם מערכות השלטון הארציות ועם אישי מפתח ברמה הארצית על כל גווני הקשת הפוליטית, היכרות עמוקה עם נושא גיוס הכספים וגם היכרות עמוקה עם הסקטור העסקי. המודל הניהולי שינחה אותי בדרך החדשה לעיר הוא המודל של ראש עיריית חולון, מוטי ששון וראש עיריית רעננה, זאב ביילסקי. שניהם הצליחו לחולל מהפכה בערים שלהם ולהפוך אותן למובילות בישראל, שכן הם הבינו שמתפקידם להקשיב לתושבים, להבין את הצרכים המיוחדים ולגבש חזון חדש, יצירתי וריאלי, ובו זמנית – לגבות את המנכ"ל ואת הדרג המקצועי ולהעניק לו את הכלים ליישם את החזון. בנוסף, התושב יהיה אצלי לקוח שיקבל את השירות הטוב ביותר ויזכה בדלת פתוחה, אמפטיה, סימפטיה חיוך ואפילו חיבוק כשזה בדיוק מה שהוא מחפש. מי שמכיר אותי יודע שאני איש חם שמאמין שלפני הכול צריך להיות בנאדם. "מענטש" כמו שאומרים.
מהם שלושת נושאי הדגל בהם תפעל אם תיבחר?
1.תחבורה ותשתיות – במסגרת מדיניות התחבורה העירונית נפעל למימוש הרכיבים הבאים; שיפור הבטיחות, הפחתת רמת זיהום האוויר, יצירת נגישות וזמינות לכל (יצירת נגישות לאוכלוסיה מוגבלת, ילדים וקשישים באמצעות אוטובוסים מותאמים והסעות מיוחדות, שיפור הנגישות לתחנות האוטובוס ויצירת מפרצי חניה לאוטובוסים המותאמים לכניסה נמוכה, הפעלת מגוון אמצעי תחבורה בעיר המותאמים לצרכי האוכלוסיה לפי שעות הביקוש ובכלל זה מוניות שירות לנסיעות בסופי שבוע, מיניבוסים חשמליים לכניסה לשכונות ואוטובוסים המותאמים להסעות תלמידים), שינוי המדיניות הקיימת (ניהול עצמאי של העירייה בקביעת תוכניות תחבורה ובינוי, ניהול התנועה בעיר צריך לייצר משטר תנועה התואם את רמת הביקוש בהתאם לשעות היום וימי השבוע, הקמת ועדה לבטיחות בדרכים, הפעלת מדיניות חניה עירונית אשר תטפל בין השאר בתכנון חניונים), יצירת פתרונות תחבורתיים ( הקמת חניון אוטובוסים מרכזי, איתור חלופות לתחבורה הציבורית, פיתוח מערך כלל עירוני לשבילי אופניים, קידום מתן שרותי תחבורה לאוכלוסיות יחודיות, הקמת מרכז בקרה בעל שליטה מרכזית ממוחשבת, הקמת מרכז מידע, הסברה, הדרכה ובטיחות בדרכים בשיתוף גורמי האכיפה ומערכת החינוך בעיר; בתי ספר, תנועות נוער, מתנ"סים ואוכלוסיות שונות בעיר).
2.תעסוקה – נציב כמשימה לביצוע הבאת עוגנים תעסוקתיים אשר ביכולתם לספק בעצמם מאות מקומות תעסוקה וכן להוות אבן שואבת לעסקים נוספים שיבואו בעקבותם. זאת דוגמת בנקים, חברות סלולר, הנהלות של חברות עסקיות נוספות. זאת נבצע ע"י הקמת חברה עירונית לפיתוח אזורי תעסוקה אשר תנהל ותתפעל את האזור. החברה תאתר את היזמים מחפשי הקרקע לחברותיהם וזאת למגוון רחב של מגזרי תעסוקה. נשים דגש על היעד של הבאת תעסוקה איכותית מבחינת הון אנושי על פני חברות לוגיסטיקה שהיקף התעסוקה המיוצרת בהן מצומצם. לצד חברות העוגן, נעודד גם הגעתן של חברות סטארט-אפ ואף נפעל להקמתן של חממות טכנולוגיות שייהנו מהטבות של המדען הראשי במשרד התמ"ת.
3.חינוך – המתווה החינוכי של מרחב למודיעין שם את הדגש על הגדלה משמעותית של תקציבי החינוך, אגב בידולו מתקציב הנוער והספורט ועל שמונה עקרונות היסוד של אמנון מרחב לניהול מערכת החינוך העירונית של מודיעין-מכבים-רעות: שוויון הזדמנויות, פלורליזם חינוכי, חינוך להישגים לצד חינוך לערכים, למידה מתמדת, מצוינות, רגישות ואנושיות ושירותיות (התכנית כולה נמצאת לעיון באתר מרחב למודיעין ובחוברת החינוך שחולקה בבתים).
4. רביעי ברשימה, אך בהחלט בעדיפות עליונה – נושא הנוער.
איך רואה אמנון מרחב את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
עבורי הקהילה המיוחדת שהתגבשה במודיעין מכבים רעות בשנים האחרונות היא אחת הדוגמאות הטובות והמוצלחות לשיתוף פעולה, כבוד הדדי ולהערכה ושמירה על ערכים וצרכים של כל אחת מקבוצות האוכלוסייה השונות שמרכיבות את המארג האנושי של העיר הנפלאה הזו. מיום הגעתי למודיעין, פעלתי רבות על מנת לבנות ולעצב במודיעין קהילה שבה דתיים וחילוניים יגורו זה לצד זה בחברות בידידות ובכבוד הדדי. תמיד האמנתי כי יחד עם היותה של מודיעין עיר מגוונת, מוטלת עלינו גם החובה להכיר בצרכים המיוחדים של קבוצות הקהילה המרכיבות אותה. רבים מחבריי בעיר הינם מהציבור הדתי. אני מכיר ומוקיר את תרומתו האדירה של הציבור הדתי לעיר ולקהילה. מהיכרותי האישית, אני יודע שהציבור הדתי שבחר לגור במודיעין, עשה זאת מתוך ידיעה כי מדובר בעיר בה חיים אנשים מזרמים שונים של אמונות, דעות ודרך חיים. אני מתכוון להוליך את בניית הקהילה בעיר הזו בדרך חדשה. דרך שתחזק את שיתוף הפעולה בין הזרמים השונים בציבור ותיתן מענה הולם ונכון לרצונות, לשאיפות ולצרכים שלהם. לטעמי הציבור הדתי – באמצעות נציגיו – צריך להיות שותף מלא באתגר הגדול של הובלת מודיעין בדרך חדשה בשנים הבאות, ולא רק בתחומי הנוגעים רק לדתיים אלה בכל הנושאים והתחומים בהם נעסוק ואותם נקדם בקדנציה הקרובה. רבים מחבריי הם חברי הקהילה הדתית בעיר. מצאתי בהם אנשי עסקים מעולים, עורכי דין מצליחים, אנשי חינוך מהמעלה הראשונה, עיתונאים, עובדי נוער ובעצם – הכל מהכול, המיטב של המיטב. מעל לכל מצאתי בהם נכונות ורצון לתרום, לסייע ולהעניק לעיר בה בחרנו כולנו לגדל את ילדנו ולחיות עם משפחותינו. אני מתכוון להעצים את הנכונות הזו ולרתום את כל מי שיחפוץ לכך על מנת לסייע לי להוביל את העיר מודיעין מכבים רעות לדרך חדשה.
מה אמנון מרחב יכול להבטיח לציבור הדתי כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?
קיים בעיר מחסור אדיר במבני ציבור; ספריות, ממתנ"ס, בתי נוער, מבנים לתנועות הנוער, מרכז לאזרחים וותיקים, בתי כנסת ומקוואות. המצב הוא כה בלתי נסבל עד שתושבים נאלצים להחליף את העירייה ולמלא במקומה את תפקידה בבניית בתי כנסת. הדבר מטיל נטל כבד על חברי הקהילה, יוצר ויכוחים מיותרים בין תושבים (היכן ימוקם ביהכ"נ, מאבק על הקצאות קרקע, מימון וכד'). בכוונתי לשים קץ לאזלת היד של העירייה בתחום זה. העירייה בראשותי תציג תוכנית רב שנתית שבמסגרת יוקצו משאבים לסגירת הפערים ולמילוי הצרכים. • בתי כנסת – להשקפת עולמי, בית כנסת אינו צורך דתי, אלא צורך קהילתי. כראש עיר, אפעל להקמת בתי כנסת שכונתיים גדולים יותר (של כמה מאות מתפללים בכל בית כנסת). מספר בתי הכנסת ייקבע ע"פ מספר המשפחות הדתיות בכל שכונה. המקורות למימון להקמת בית הכנסת יבואו מאיגום משאבים של משרד השיכון והבינוי, הדתות והעירייה (והנטל לא יוטל על חברי הקהילה) – הכול ע"פ תכנית רב שנתית שתציג תכנית ברורה לצמצום המחסור האדיר הקיים בבתי הכנסת ותגדיר מקורות כספיים ברורים לביצוע. כך כל קהילה תדע בדיוק מתי יגיע תורה לבניית בית כנסת.
• חינוך דתי – "יאנוש קורצ'ק, מגדולי המחנכים, טבע את המשפט: 'הדואג לימים – זורע חיטה, הדואג לשנים – נוטע עצים, הדואג לדורות – מחנך אנשים'. אני מאמין במסר הזה. בחרתי לגור במודיעין בגלל החינוך. עשייתי בתחום החינוך הממלכתי הכללי והממ"ד כאחד, מוּנעת מתפיסת עולם ברורה ומגובשת, לפיה לכל ילד יש את הזכות להתחנך במסגרת חינוכית המתאימה לו ולהשקפת עולמם שלו של הוריו. מתוך כך, הנחתי את התשתית לקיומה של מערכת חינוך עירונית עם בתי ספר מגוונים. כחלק מן המאמץ הכולל, תעשה העירייה מאמץ ממוקד ליצור פתרון הולם לאוכלוסיה הדתית, שפריסת בתי הספר הממלכתיים דתיים אינה מיטבית עבורם. כך למשל, מספר רב מאוד של תלמידים, המבקשים ללמוד במוסדות ממלכתיים דתיים נאלצים למצוא פתרון הולם הרחק מן הבית ומסביבתם הטבעית. כיעד מיידי אפעל לקידום הקמתו של בית ספר תיכון דתי. אחזק את מוסדות החינוך הקיימים ואחלץ את הפרויקטים התקועים בבירוקרטיה העירונית של הקמת בתיה"ס החדשים. אפעל להקמת בי"ס טכנולוגי ולמתן מענה לאוכלוסיות מיוחדות – גם מצטיינים וגם הזקוקים לתגבור. על פי תפיסת עולמי מערכת החינוך הדתי הינה מיקרוקוסמוס של מערכת החינוך העירונית בכלל ואטמיע בה את העקרונות שבדעתי להטמיע במערכת (ראו מתווה כללי לנושא החינוך בשלוש תוכניות הדגל).
• תרבות דתית – העירייה בראשותי תהיה שותפה בקיום אירועי תרבות המתאימים לאוכלוסייה הדתית ותרחיב את ההיצע הקיים בתחום לא רק למבוגרים אלא גם לבני נוער וצעירים. אירועי התרבות יקיימו במשך ימי החול ולא רק במוצ"ש. במסגרת תפישת עולמי לחיים משותפים, אפעל לקיום דו שיח תרבותי וסובלני בין הקהילות השונות בעיר, בין השאר באמצעות מפגשי נוער, מפגשים בין אנשי חינוך, פעילויות משותפות ועוד. אחתור לחיזוקה ולביסוסה של תנועת הצופים הדתיים בעיר. כבוגר הצופים וכמי ששימש כמרכז שבט הצופים ברמת-חן אני מעריך ומכיר בחשיבות פעילותן של תנועות הנוער ואעשה כראש עיר כל שביכולתי על מנת לחזק את תנועות הנוער הקיימות בעיר, אדאג להן למבנים מתאימים ואתקצב את פעילותן השוטפת על מנת להביא לשגשוגן ולפריחתן.
• בניית הקהילה – נפעל ליחד לחיזוק הקשרים, ההבנה וההדברות בין כל חלקי הקהילה במודיעין. מועצת גשר תפעל בצורה סדירה ורצופה. ראש העיר יהיה שותף לדיוני מועצת גשר ולקביעת המדיניות הקהילתית. הפעילות תקיף צעירים, נוער ומבוגרים. תחת הנהגתי כראש עיריית מודיעין מכבים רעות תתגבש ותתחזק הקהילה הסולידארית שעליה אנחנו מקווים ומעוניינים להמשיך ולגדל את ילדינו.
צדוק יגאל:
כל אדם הניגש לראיון עבודה מביא איתו קורות חיים המעידים על ניסיונו התעסוקתי בעבר. הבחירות לראשות העיר הן ראיון עבודה ארוך ומתמשך שאליו מביא צדוק 35 שנות עבודה בשירות הציבור. שירות שהחל עם התגייסותו לחיל האוויר- תקופה שהסתיימה 22 שנים לאחר מכן עם תואר ראשון ודרגת סא"ל, המשיך עם מגוון תפקידים אותם מילא במועצת מודיעין בין השנים 2002-2004 אשר הסתיימו בתשעה חודשים בהם מילא את תפקיד מנכ"ל העירייה וכלה בתפקיד מנכ"ל עיריית אשדוד- שם הוא מוכר כמי שהביא את העיר לשגשוג ופריחה שכמוהו היא לא ידעה קודם לכן. במהלך הזמן הזה הוא הספיק להשלים גם תואר שני במנהל ציבורי- עם התמחות בשלטון מקומי, ודוקטורט בכלכלה ומינהל עסקים עם התמחות במינהל ציבורי. משנת 2006 הוא גם מרצה באוניברסיטת בר-אילן בקורס למנהל ציבורי.
1.מהו הערך מוסף אותו יביא יגאל צדוק לתפקיד ראש העיר אם ייבחר?
כדי להיות ראש עיר צריך להיות אדם עם חזון ברור, תכנית פעולה מוגדרת. ויכולת ביצוע מוכחת. יגאל צדוק הוא המועמד היחידי המביא לתפקיד רקע של עשייה אמיתית והיכרות מעמיקה עם כל ההיבטים המוניציפאליים: הן אלו המעשיים-מעבודתו כמנכ"ל עיריית אשדוד, והן אלו האקדמיים.
מהעולם המעשי הוא מציע יכולת מקצועית מוכחת של ניהול עיר עם תקציבי ענק והבאתה לשגשוג ופריחה. מהאקדמיה הוא מביא את החזון ומהשירות הצבאי את המנהיגות יגאל צדוק הוא גם המועמד היחידי שהציג כבר בתחילת הקמפיין מצע מסודר ומובנה עם עקרונות ברורים המבוססים על מסר חד משמעי: עצמאות למודיעין, מכבים רעות על ידי שחרור העיר משליטתם של משרדי הממשלה.
2.מהם שלושת הנושאים העיקריים אותם מציג המועמד כנושאי דגל אם ייבחר?
בפסח 1995 נקרא יגאל צדוק להוביל את הקמפיין השיווקי של מודיעין וכבר אז הוא חלם על קידום מערכת החינוך הייחודית שלה, על קריית ההיי-טק שתיבנה לידה ועל חיי המסחר והתרבות שיפרחו בעיר החדשה. 12 שנים חלפו מאז והנושאים האלה אקטואליים היום יותר מתמיד, רק שעכשיו הוא לא נקרא להתייצב לקידום קמפיין שיווקי אלא כדי להציל את העיר ולהוציא אותה מידי משרדי הממשלה. כי על סדר היום עומד נושא חשוב הרבה יותר: להחזיר את הניצוץ לעיניים של תושבי מודיעין. בשנים האחרונות נדמה שהעיר כבויה, אין בעל בית ובכל שעה משעות היום הרחובות שוממים ונראה שכולם הלכו לישון.
מודיעין זקוקה היום למנהיג שלוקח אחריות. לאדם שיבוא וינתק אותה מחבל הטבור של משרדי הממשלה על מנת שהעיר תוכל לעמוד על רגליה שלה ולהתחיל לצעוד בכיוון הנכון. מה שהיה נכון בשלב ההקמה לא נכון לעיר בת 12 שנה. הגיע הזמן שמשרדי הממשלה, אשר מנהלים את העיר אך מנוונים את מוסדותיה ושואבים אליהם את רוב משאביה הכספיים, ייפרדו לשלום מהתרנגולת שהטילה להם ביצי זהב ויעבירו אותה לידי מי שבאמת ראוי לה: תושבי העיר.
יגאל צדוק יצעיד את מודיעין אל עצמאות עסקית, כלכלית, חינוכית ומנהיגותית, יחזיר לתושבים את האור לעיניים ויגרום להם שוב לזקוף את הראש ולומר בגאווה: אני ממודיעין.
3.מהו האופן בו רואה המועמד את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
מודיעין היא עיר מיוחדת ומאוחדת ולכל תושביה יש צרכים חשובים. אין, ולא יהיה, שום צורך להפריד בין הציבור החילוני והדתי כי גם הציבור החילוני מגיע להתפלל בבתי הכנסת בחגים- וגם הציבור הדתי זקוק למבני תרבות וספורט. יחד עם זאת יש לציין כי מטהו של יגאל צדוק מנוהל בידי אדם דתי, יעקב גוטליב- שהוא אחד המוכרים והמוערכים ביותר בקהילה, ודוברת המטה, אסנת וידר,-גם היא באה מתוך הציבור הדתי.
4. לגזור ולשמור. במידה וייבחר מה יכול המועמד להבטיח לציבור הדתי כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?
ההבטחה אותה נותן יגאל צדוק לציבור הדתי היא אותה התחייבות שאותה הוא נותן לכלל תושבי העיר: פריצה קדימה וניהול עצמאי של כל תחומי החיים. באופן ספציפי ניתן לומר שכבר ביום שאחרי הבחירות תתחיל הכנתה של פרוגרמה חינוכית, רב שנתית ורב-שכבתית, שבה ייילקחו בחשבון צרכיו הייחודיים של החינוך הדתי.
שולדנפרי דורון.
בן 51, נשוי לאסטריה, אב ל-4 בנים. לאחר שסיים את עירוני ה בתל אביב שרת בסיני 3 שנים כמפקד טנק. לאחר הצבא למד באוניברסיטת בר אילן, קיבל תואר במשפטים והוסמך כעו"ד. במשך 10 שנים החזיק משרד עצמאי בתחום הכלכלי מסחרי עם שותפים ושכירים. באותה תקופה, על פי בקשתו של יצחק רבין זכרונו לברכה, שירת כדיקרקטור מן הציבור בחברת עשות אשקלון. ב-1992 הצטרף לליגד , כמנהל במשותף. משנת 2002 ועד יוני 2008 שימש כמנכ"ל ליגד הציבורית ובעליה.
1.מהו הערך המוסף אותו מביא המועמד לתפקיד ראש העיר?
דורון שולדנפרי איש בעל רקורד של עשייה, ניהול והצלחה מביא לעיר את יכולותיו כאיש ניהול, המיטיב ללמוד ולדעת כל פרט הדרוש לניהול עיר בסדר הגודל של מודיעין. דורון לומד את העיר מודיעין דרך הרגלים, ובמסגרת הצעדות שהוא עושה מדי בוקר מקפיד לעבור בכל רחוב במודיעין לפחות פעמיים, כדי לדעת בדיוק מהם הדברים הטעונים שיפור. דורון הנו היזם היחיד שפיתח את אזור התעשיה בעיר, ויצר מקורות תעסוקה לכאלף איש. לדורון תוכנית פעולה להכפלת מספר המועסקים בעיר במטרה לשפר את איכות החיים לתושבים. כדי שתושבי העיר יקבלו עיר נורמאלית, כדי שיטופלו הבעיות, כדי שתהיה תעסוקה עכשיו, כדי שהנוער יפסיק להסתובב ברחובות, כדי שכל זה יקרה, צריך ראש עיר שיודע לנהל. לא סתם מנהל, אלא מנהל טוב ומנוסה. אחד שכבר טיפל במשברים, שמזהה את הבעיות, שמקשיב לצרכי הציבור, קובע סדרי עדיפויות ונותן טיפול מקצועי. מנהל טוב נמצא בשטח מדי בוקר, יודע מה עשו אנשיו, ומה צריך לעשות שהדברים יזוזו ויסתיימו. דורון שולדנפרי הינו היחיד מבין המועמדים שלו רקורד עשייה המוכיח את יכולתו לבצע את כל הללו.
2.מהם שלושת הנושאים העיקריים אותם מציג המועמד כנושאי דגל בהם יפעל אם ייבחר.
התחום הראשון אותו ישפר דורון הוא אופן ניהול העיר והפיכת העיריה לנגישה לתושבים. כדי שראש עיר יהא קשוב, זמין ומגיב נכון הוא צריך מערכת ניהול קשרי תושבים. מערכות מסוג זה קיימות בכל ארגון עסקי גדול שיש לו עשרות אלפי לקוחות. לעירית מודיעין יש עשרות אלפי תושבים, והיא צריכה לתת להם שרותים יומיומיים בצורה יעילה , על פי סדרי עדיפויות. בני הנוער הם בעדיפות הראשונה של דורון. יש צורך להגדיל את התקציב לתנועות הנוער, למצוא בית הולם לתנועות שאין להן בית, להקים לפחות עוד 3 מועדוני נוער, ליצור מגרשי כדורגל וכדורסל אמיתיים עם מסגרת תחרותית לנוער ועם גאוות יחידה של העיר מודיעין . להקים ספורטק עם דגש לנוער, להרחיב את פרויקט החונכות בבתי הספר , לדאוג לתעסוקה לנוער בחופשים ובקיץ, להגדיל את מעורבות ההורים במניעת אלימות בבתי הספר, ובעיקר לקבוע יעד חדש וגבוה מהותית לזכאויות לבגרות. שאיפה למצוינות איננה מילה גסה. יתרה מזאת, טיפול נכון בביטחון העיר, שעיקרו הקמת סיירת עירונית, תאפשר לנו כעיר, לפקח על הפארקים והאירועים בלילות ולמנוע מהנוער רעש וונדליזם. ראש העיר, הוא נושא הדגל בענין הבאת התעסוקה בעיר. דורון עשה זאת עד היום, עכשיו יעשה זאת למען העיר.
3.איך רואה המועמד את שיתוף הפעולה עם הציבור הדתי בעיר הן מבחינה ציבורית ופוליטית, הן מבחינה פרקטית והן מבחינת חיי היום יום?
הציבור הדתי במודיעין מהווה 25% מכלל תושבי העיר. הציבור הדתי מונה קבוצות וזרמים שונים, ולכולם יש צורך לתת מענה. נכון להיום ידוע לדורון כי ישנם אזורים נרחבים בהם ישנה אוכלוסיה דתית רבה, ואין שם מספיק בתי כנסת, כמו שכונת קייזר למשל. חוסר זה צריך להיות מתוקן בהקדם. יבנו בתי כנסת ובתי ספר דתיים בהתאם לצרכי האוכלוסיה המתגוררת באותו אזור. דורון מגיע מבית מסורתי. הדת היהודית היא חלק חשוב ממנו וממשפחתו. לכל אחד מגיע לחיות בהתאם לדתו ולאמונתו.
4.לגזור ולשמור. במידה וייבחר מה יכול המועמד להבטיח לציבור הדתי כי יתרחש במהלך הקדנציה הבאה?.
דורון אינו איש של הבטחות אלא איש של מעשים. דורון כן מתחייב לבדוק לעומקם את כל הצרכים של הציבור הדתי על כל גווניו בעיר, ובשיתוף עם ציבור זה ואנשי מקצוע לבנות את התוכנית שתתן להם את המענה המדויק ביותר.