המקומון לציבור הדתי במודיעין
  • חדשות
    • קורונה
    • חברה וקהילה
    • חינוך
    • ספורט
  • חדשות הציבור הדתי
  • נדל"ן
    • דירות למכירה במודיעין -מכבים-רעות
    • דירות להשכרה במודיעין מכבים-רעות
  • כלכלה וצרכנות
    • תיירות ונופש
    • עצות מהמומחים
  • תרבות ופנאי
  • דעות
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
    • קורונה
    • חברה וקהילה
    • חינוך
    • ספורט
  • חדשות הציבור הדתי
  • נדל"ן
    • דירות למכירה במודיעין -מכבים-רעות
    • דירות להשכרה במודיעין מכבים-רעות
  • כלכלה וצרכנות
    • תיירות ונופש
    • עצות מהמומחים
  • תרבות ופנאי
  • דעות
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
המקומון לציבור הדתי במודיעין
  • חדשות
    • קורונה
    • חברה וקהילה
    • חינוך
    • ספורט
  • חדשות הציבור הדתי
  • נדל"ן
    • דירות למכירה במודיעין -מכבים-רעות
    • דירות להשכרה במודיעין מכבים-רעות
  • כלכלה וצרכנות
    • תיירות ונופש
    • עצות מהמומחים
  • תרבות ופנאי
  • דעות
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
    • קורונה
    • חברה וקהילה
    • חינוך
    • ספורט
  • חדשות הציבור הדתי
  • נדל"ן
    • דירות למכירה במודיעין -מכבים-רעות
    • דירות להשכרה במודיעין מכבים-רעות
  • כלכלה וצרכנות
    • תיירות ונופש
    • עצות מהמומחים
  • תרבות ופנאי
  • דעות
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
ראשי » חינוך » העירייה פרסמה את מתווה החזרה ללימודים לכיתות א'-ד'

העירייה פרסמה את מתווה החזרה ללימודים לכיתות א'-ד'

29 באוקטובר 2020

 בהתאם להחלטת הממשלה על חזרת ילדי כיתות א'-ד' לבתי הספר בשבוע הבא, גם במודיעין נערכת העירייה לחידוש הלימודים. ראש העיר הנחה את מינהל החינוך להיערך להפעלת מתווה של חמישה ימים בשבוע, תוך הקפדה על קפסולות ואנשי צוות קבועים ככל הניתן.

בעקבות החלטת הממשלה להשיב את כיתות א'-ד' לספסל הלימודים ביום ראשון הקרוב 1.11, נערך מנהל החינוך בעירייה יחד עם צוותי החינוך בבתי הספר, למתווה בית ספרי עם עקרונות וקווים מנחים עירוניים אשר שם לו למטרה לדאוג בראש ובראשונה, לבריאותם של התלמידים ושל אנשי הצוות החינוכי והמנהלי, עם כל המורכבות והאתגרים שניצבים בפני המערכת בתקופה זו.

על פי המתווה, כיתות ג'-ד' ישובו ללמידה בקפסולות. לכך נוסף אתגר לא פשוט שהציבה הממשלה, שבזכות היערכות מקיפה של העירייה ניתן לעמוד בו, והוא הדרישה כי גם כיתות א'-ב' יהיו מחולקות לקפסולות, בשונה מהמצב שהיה, בתחילת השנה. על פי המתווה העירוני, ישתמשו כלל בתי הספר בצוותים הקיימים הכוללים, מחנכים, מורים מקצועיים ותומכי הוראה, אשר ילמדו בקפסולות קבועות, עם אנשי צוות קבועים ככל הניתן. כך שבסופו של דבר, המטרה היא ליצור בכלל בתי הספר קבוצות קבועות שנפגשות עם אותם אנשי צוות. בהקשר זה מדגישים במנהל החינוך, כי לכל בית ספר ניתנת האוטונומיה לבנות את הקפסולות לפי הצוותים, מערכת השעות והמרחבים הזמינים שברשותו. בימים אלו, תערוך העירייה גם פגישות עם כל בית ספר בנפרד, על מנת לבדוק היכן יש קשיים ואתגרים המצריכים פתרונות יצירתיים.

כידוע, כל קפסולה יכולה להכיל עד 18 תלמידים למעט מקרים חריגים, באישור משרד החינוך ומינהל החינוך. כאשר אתגר נוסף בו מנסה לעמוד המתווה העירוני הוא יצירת רצף חינוכי בין הקפסולות הלומדות בבית הספר לבין הצהרונים. ההנחיה העירונית הינה לא לערבב בצהרון תלמידים מקפסולות שונות. המטרה היא שקבוצת צהרון תכיל תלמידים מאותה קפסולת למידה מהבוקר. הצהרונים ימשיכו לפעול בשעות הרגילות עד השעה 17:00.

כיתה ריקה. צילום: דוברות חולון

בשטח בית הספר, בכיתות ובהפסקות, על פי הנחיות משרד הבריאות, נדרשים כל התלמידים ואנשי הצוות לעטות מסכות (לרבות תלמידי כיתות א'. כאשר גם להפסקות יצאו התלמידים באופן מדורג על מנת ליצור סטריליות ככל הניתן בין הקפסולות. כמו כן גם חדרי המורים יפוצלו או שיוקמו בהם מחיצות.

>> להצטרפות לרשימת התפוצה של חדשות מודיעין וקבלת כל העדכונים ראשונים בווטסאפ, לחץ/י כאן <<

תלמידי כיתות ה'-ו', אשר טרם נקבע מועד חזרתם לבתי הספר ע"י הממשלה, יזכו בתקופה הקרובה למפגשים במרחבים פתוחים, לאחר שאלו אושרו על ידי משרד החינוך. המפגשים עליהם עומלים בימים אלה צוותי החינוך בבתי הספר, יתקיימו במתכונת של קפסולות אשר ייפגשו עם איש צוות קבוע מתוך מטרה ליצור שיח רגשי-חברתי, לחזק את החוסן האישי והקבוצתי ולזהות תלמידים בסיכון. מספר התלמידים בקפסולה שכזו נמצא עדיין בדיונים במשרדי החינוך והבריאות.

לפני פתיחתם של שערי בתי הספר, מנוקים מוסדות החינוך באופן יסודי, תוך הקפדה לשמור על היגיינה גבוהה וניקיון מוגבר באופן יומיומי עם שובם של התלמידים. כל בית ספר קיבל תקציב הצטיידות לחומרי היגיינה וציוד אישי של מסכות.

כפי שהיה עד כה, לא תותר כניסת הורים, מפעילים חיצוניים ואנשים שאינם צוותי חינוך לשטח בית הספר. כמו כן, יש למלא בכל בוקר הצהרת בריאות לפני ההגעה לבית הספר וכמובן, לגלות אחריות אישית וקהילתית ולא לשלוח את הילד למסגרת באם לא מרגיש טוב.

בדיקות קורונה בבית ספר. צילום: קופ"ח כללית

ראש העיר, חיים ביבס: "אני גאה במינהל החינוך וצוותי החינוך בבתי הספר שעשו עבודה מדהימה ומאומצת, שמאפשרת לנו כרשות מקומית להרחיב את תכנית הממשלה לחמישה ימים מלאים בשבוע בכל שכבות הגיל א'-ד'. זוהי תקופה בה אנו נדרשים לתת פתרונות יצירתיים ולעמוד באתגרים שטרם נראו, ומאז פרוץ המשבר אנחנו מוכיחים כי במקומות בהם אנו מקבלים אוטונומיה לפעול, אנו עושים זאת על הצד הטוב ביותר עבור התלמידים, ההורים וצוותי החינוך שלנו. על כולנו להבין שעל מנת לקיים ככל הניתן שגרת חיים לצד הקורונה, עלינו להתמיד במאבק לצמצום התפשטות הנגיף, לשמור על הכללים ולגלות אחריות מוגברת כלפי הסובבים אותנו. רק כך נצליח לשמור את העיר שלנו ירוקה."

סגן רה"ע ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי: "האתגרים בפניהם עומדת מערכת החינוך העירונית בתקופה זו הם עצומים, כאשר חדשות לבקרים ההנחיות וההגבלות משתנות ברמה הארצית, ואנו נאלצים להתאים לכך את המערכת המקומית. מנהלי בתיה"ס, יחד עם הצוותים החינוכיים ובסיוע מנהל החינוך, עושים מאמצים כבירים על מנת לנסות לאפשר לכל התלמידים בכיתות א'-ד' לחזור לשבוע לימודים של חמישה ימים בקפסולות, על פי ההנחיות. מגיעה להם תודה, הוקרה והערכה רבה על מאמצים אלה. אני קורא לכולנו לשמור ולהקפיד על ההנחיות, כדי שפתיחת בתי הספר לא תביא לעלייה משמעותית בתנאי התחלואה, וכך נוכל להחזיר גם תלמידים משכבות נוספות ללימודים."

>> להצטרפות לרשימת התפוצה של חדשות מודיעין וקבלת כל העדכונים ראשונים בווטסאפ, לחץ/י כאן <<
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎דתי מודיעין‎
פרשת השבוע: פרשת בהר־בחקתי
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:18
20:19
ירושלים
18:54
20:16
חיפה
19:07
20:20
באר שבע
19:17
20:16
טוב תודה - גננים מומלצים להקמת גינות
בתי חולים
מרפאות וקופות חולים
בתי מרקחת
ייעוץ הכוונה וסיוע
גני ילדים
בתי ספר יסודיים
מרכזים קהילתיים ומועדונים
חוגי המתנ"ס
קווי תחבורה ומוניות
חברת החשמל
בנקים
דואר
מקוואות
ספריות

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
לפרטים: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אינטרנט אתר השבוע בני נוער בריאות ורפואה בר מצווה בתי ספר האגף לשירותים חברתיים המלצת דתילי הרב אליעזר שינוולד התנדבות חדשות בחירות 2008 חדשות הבידור חדשות הנוער חדשות העיר חדשות הציבור הדתי חדשות חסד מקומי חדשות כלכלה חידון פ"ש חיים ביבס חינוך חנוכה טיולים וטבע ילדים כתבות מד"א מודיעין מודיעין מכבים רעות מלחמת חרבות ברזל משרד החינוך נדל"ן נפתלי בנט נשים ספורט ספרים עיריית מודיעין עמיעד טאוב פארק ענבה פינת האימוץ פרשת השבוע צרכנות קהילה קורונה ראיון 4X6X8 שכונת נופים תרבות
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס