ניקוי מחבתות וסירים
כלי בישול אשר מתבצע בהם בישול או טיגון, משאירים על הכלים שאריות דביקות ושמנויות, שלא פשוט להסיר אותן. על מנת להפטר מהן בקלות השרו את הכלים למשך הלילה עם מים רותחים והוסיפו אבקת כביסה. שילוב זה יסיר בקלות את כל החומרים השומניים, ויחסוך לכם את הצורף להתאמץ ולקרצף את הכלים.
ניקוי הכיריים והתנור
ניקוי קל ופשוט של הכיריים והתנור יתבצע באמצעות התזת חומר מסיר שומנים. השאירו את החומר למספר דקות, על מנת שיבצע את הפעולה. לאחר מכן תוכלו לנגב את החומר עם מטלית. לחה, והכל יצא מבריק ונקי. אלטרנטיבה נוספת היא להשתמש בתערובת של חומץ, מים וסודה לשתייה ביחס שווה. מרחו את התערובת על דפנות התנור או הכיריים, והשאירו את התערובת לפעול במהלך הלילה. בבוקר תוכלו לנקות את התנור בעזרת ניגוב קל.
ניקוי המקרר
המקרר אוגר בתוכו שאריות לכלוך גם על דפנותיו הפנימיים וגם על חלקו החיצוני. לפעמים נוצר במקרר ריח לא נעים, כתוצאה משאריות מזון ששהו בו זמן רב. ניקיון המקרר הוא מלאכה לא פשוטה, ואם לא מתחשק לכם לבצע אותו לבד, או באופן כללי הייתם מעדיפים לוודא שהמטבח שלכם ינוקה באופן יסודי, ניתן להיעזר בשירותי חברת ניקיון מקצועית. אם החלטתם כן לנסות ולנקות לבד את המקרר, תוכלו להתחיל בניקוי החלק הפנימי שלו עם תרכובת המכילה חומץ ומים, ביחס של כוס חומץ על ארבע כוסות מים. החומץ ינקה את שאריות המזון ויסיר זכר לכל ריח לא נעים שהיה במקרר. על מנת שלמור על גומיות האטימה של דלת המקרר, מומלץ לרסס אותן מעת לעת בעזרת שמן. הדבר יבטיח לכם שהן לא יתבלו, וימשיכו לאטום את המקרר כהלכה.
ניקוי קרש חיתוך
על קרש החיתוך מצטברות פעמים רבות שאריות של אוכל. חשוב להקפיד ולנקות אותו מיד לאחר השימוש. אופציה אחת היא להכניס את הקשר לשטיפה במדיח הכלים. השנייה היא להשרות את הקרש בתערובת סודה לשתייה ומים. לאחר השריית הקרש יש לשפשף היטב ולשטוף ממנו את שאריות הסודה לשתייה.
ניקוי כלי כסף וסכו”ם
על מנת לנקות ולהבריק את כלי הכסף שלכם, תוכלו להכין קערה ולמזוג לתוכה מעט סודה לשתייה (כ- 2 כפות אבקה) ו- 3 כפות מלח גס. השרו את הכלים במים חמים הכוללים את תערובת זו, והכלים שלכם יבריקו ויראו חדשים.
מידע נוסף בנושא ניקיון ניתן לקבל באתר מרכז הפוליש והניקיון www.polishingandcleaning.co.il