במוצאי שבת האחרונה התאספו עשרות חברים ממגוון קהילות דתיות ברחבי מודיעין לתפילת ערבית משותפת בשטח שבו היו מתוכננים לקום בתי כנסת ועדיין לא קמו.
כסממן מובהק של ערב בחירות הצטרו לתפילה המועמדים לראשות העיר וחברי מועצת העיר חיים ביבס ואמנון מרחב כאשר גם יעקב גוטליב חבר קהילת ''צעירי מודיעין'' וראש המטהו של יגאל צדוק המתמודד גם הוא לראשות העיר נוכח במקום.
ברקע לדברים ולתפילת המחאה נמצאת מצוקתה של קהילת כלל ישראל בבוכמן המונה כ-150 משפחות.
הקבילה קבלה הקצאת קרקע של 220 מ"ר לבניית בית כנסת באזור בוכמן דרום אך לאור התרחבות הקהילה המנה לדברי החברים בה כמה מאות מתפללים 150 התפצלה הקהילה ל-2 קבוצות תוך הבטחה מנציגי העייריה כי יוקצה לקבוצה השנייה שטח נוסף בהקדם מה שלא התבצע בדיעבד עד כה.
לדברי חברי הקהילה הדבר מביא למצב בלתי אפשרי בו בשבת האחרונה התפללו למעלה מ-200 איש בשני בתי פרטים בגינת הבתים מכיוון שהבית לא הכיל את כל האנשים שהגיעו להתפלל שלא לדבר על נשים וילדים שלא יכלו בכלל לחשוב על הגעה לתפילה''.
חשוב לציין כי הקבוצה השנייה שכן הסכימה להתפשר ולבנות גייסה את הכסף מהחברים וניגשה במרץ להציג תוכניות, לבנות בית כנסת בשיטת הבנייה הקלה זאת במטרה להספיק אולי להיכנס טרם החגים הבאים למבנה סביר לתפילה.
אשר לוי מראשי הקהילה סיפר כי :''עבדנו ע"פ כל התוכניות שהעירייה בקשנו, ביקשו ציפוי אבן, ביקשו ממ"ד ביקשו תוכניות פיתוח הכל הכנו אספנו מחברי הקהילה למעלה מ-700,000 ש"ח וערכנו עשרות ישיבות על מנת להציג תוכנית, וביום אחד הכל נקטע, בטענה כי ניסינו להוציא את עלויות הפיתוח מהעירייה ללא תשלום''.
אשר לוי ומתי אלפר המשמשים כראשי קהילות כלל ישראל מסבירים מדוע מופנה כעסם לעירייה:''אספנו כסף מכל החברים כל משפחה שרק בשנים האחרונות נכנסה לגור הוציאה מכיסה למעלה מ-10,000 ₪ על מנת לבנות בית כנסת, עיריית מודיעין בשנים האחרונות בכל העיר לא בנתה מתקציבה אפי' בית כנסת אחד בעיר וגם אם היא סייעה לבית כנסת כזה או אחר זה או בהקצאת קרקע, או בתקציב שהגיע ממשרדי ממשלה השונים לטובת בית כנסת הדברים נראים כאילו ראש עיר יודע שהוא לא ממשיך עוד קדנציה אז הוא נותן לעושה דברו למרר לתושבים את החיים''.
עוד טוענים חברי הקהילה כי מספר פניות לראש העיר משה ספקטור ולמנכ''ל העריייה יורם כרמון אינם נענות.
לוי טוען כי מזכירת המנכ"ל אף אמרה לו בשמו של כרמון כי זה האחרון מחרים אותו כי פנה לתקשורת.
מדוברות העירייה נמסר לדתילי מודיעין כי:''בשכונת בוכמן מתוכננים לקום שני בתי כנסת של קבע בשטחים צ' 7 וצ' 8 כשעל פי הנתונים תושבי השכונה זכאים לבית כנסת אחד בלבד במימון המדינה. בשנתיים אחרונות התעכבה הבנייה בצ' 7 בעקבות עתירה של הקהילה הרפורמית, "יוזמה", לבג"צ. לפני מספר חודשים הושגה פשרה והקרקע שוחררה לטובת עמותת "שבטי ישראל". בנוסף על כך גייסה העירייה תקציב לבניית בית כנסת ב צ'8 לקהילת "לב אחים" זו דורשת להרחיב את בית הכנסת מעבר לסטנדרט המקובל ולכן כרגע יש עיכוב בביצוע פרויקט הבנייה''.
במקביל, פעל סגן ראש העיר, מיכאל חרל"פ, מול משרד הדתות לקבל מבנה יביל לבית כנסת אשר יוקם בצ' 12. מועצת העיר החליטה להקצות את המגרש להקמת מספר בתי כנסת בהתאם לבקשות שהוגשו ע"י עמותות, כאשר כל העלויות , למעט עלות הקרקע, מוטלות על העמותה המבקשת.
עמותת "כלל ישראל" ו"אחדות מודיעין", המקימות בצ' 12 בתי כנסת, נדרשו להכנת תשתית משותפת במגרש. מאחר ועמותת "אחדות" מתקדמת יותר בהליך הקמת בית הכנסת היא ביצעה את הפיתוח המשותף מכספה בלבד. אחד מתנאי הקמת בית כנסת ע"י עמותת "כלל" הינו פיתוח הקרקע והשתתפות ב 50 אחוז מן העלות של התשתית המשותפת. עמותת "כלל ישראל" העדיפה להתעלם מדרישה זו וניסתה לעקוף את מנכ"ל העירייה כשפנתה אל גורמים אחרים בעירייה ובתקשורת, זאת על מנת לקדם את הקמת בית הכנסת ללא תשלום או התחייבות לתשלום חלקה בפיתוח המשותף. מנכ"ל העירייה, פעל כראוי כשעמד על כך שהתקדמות הפרויקט תתבצע על פי ההסכמים ולמניעת ניצול עמותת "אחדות ישראל" ע"י "כלל ישראל".
בימים האחרונים אף היתה פנייה של מר זלצר, מראשי הקהילה, אל מנכ"ל העירייה ובה הדגיש בפניו כי גם עליו התנהגות נציג עמותת "כלל ישראל" אינה מקובלת.
דרכי פעולה לא כשרות של העמותה הם שמעכבים את הקמת בית הכנסת.
העירייה מצפה שעמותת "כלל" תשלם את חובה לעמותת "אחדות ישראל", ולאחר מכן אנו משוכנעים כי נוכל להתקדם ולסייע ככל האפשר עד להקמת בית הכנסת המיוחל.