בשנים האחרונות הובלטו ביתר שאת החיכוכים שבין חילוניים לדתיים בישראל. כשחושבים על הנושא הזה, מיד קופצים לראש דברים לא נעימים כמו עימותים סביב שמירת השבת, טענות הדדיות לאובדן ערכים וויכוחים על שוויון בנטל והדרת נשים. אך במודיעין פועלת מזה כמה שנים קבוצה המונה כשלושים תושבים, שמנסה להוכיח שאפשר גם אחרת. מדובר על “לימוד מודיעין”, ארגון המגדיר עצמו כ”מפגש של תרבות, זהות ודעת לכל הקהילה”. הקבוצה, המורכבת כולה ממתנדבים, מהווה חלק מפרויקט עולמי שקיים ב־60 מדינות, ומנסה לעורר שיח שונה על אודות היהדות.
ב- 9-10 במאי יערך הפסטיבל במרכז הרב תחומי בעיר. הוא יכלול הרצאות ופאנלים שיבחנו את היהדות במובן הרחב ביותר של המילה. בין היתר אפשר יהיה למצוא בפסטיבל הרצאות של הסופרת יוכי ברנדס והרב דוד לאו, דיונים בנושאים כמו “רבנות חילונית”, “ניו אייג’ ויהדות” ו”בין סיינפלד לתלמוד”, סרטים העוסקים ביהדות וביחסי חילוניים־דתיים בישראל, שיעורים בהלכה ואפילו סדנאות לילדים.
כנסים של “לימוד” מתקיימים בארבעים ושבע קהילות ברחבי העולם. כל כנס הוא פסטיבל ססגוני של לימוד יהדות במובן הרחב ביותר של המילה, וחגיגה של תרבות יהודית עכשווית. בישראל קיימים עוד ארבע קהילות “לימוד”; בנגב, בגליל, בערבה ובירושלים. “לימוד” הוא בראש ובראשונה אירוע קהילתי. “לימוד” שואף להפגיש לשיח ערני ומשותף אנשים הצמאים לידע, שיח ותרבות יהודית-ישראלית. אנשים מכל גווני הזהויות היהודיות, שרוצים לדבר, לשיר, להתבטא ולהעמיק את הזהות היהודית-ישראלית שלהם באשר היא.
“לימוד” מיועד לכל הגילאים; ילדים, מבוגרים וגמלאים, ולכל קצוות הקשת החברתית והדתית. זהו לא כנס שבו ארגונים בעלי אג’נדה פוליטית מציגים את מרכולתם, אלא כנס של אנשים מן השורה הפועלים למילוי צורך אישי, רוחני, תרבותי וקהילתי ותורמים מעצמם לטובת הכלל. מגוון הפעילויות האפשריות ב”לימוד” הוא רחב כיד הדמיון. ב”לימוד” כל משתתף הוא לומד וכל משתתף יכול גם ללמד.
לפרטים נוספים, התוכנית המלאה והרשמה (הכניסה חינם): www.limmudmodiin.org