עשרה תלמידי כיתות י”א מבתי הספר השונים בעיר, נסעו, כמשלחת של “שגרירים צעירים”, לצ’מברסבורג פנסילבניה שבארה”ב. חברי המשלחת זכו להערכה רבה, לאחר שייצגו את העיר ואת ישראל בכבוד בעת ביקורם. המשלחת יצאה מסגרת תכנית חילופי נוער “שגרירים צעירים” המתבצעת בין הליגה לידידות אמריקה-ישראל בארצות הברית, והמועצה לחילופי נוער וצעירים בישראל, כחלק ממשלחת ישראלית המונה 40 תלמידים מערים שונות בארץ.
התוכנית “שגרירים צעירים” מהווה מפגש חברתי תרבותי של התלמידים הישראליים עם בני גילם האמריקאים ומבוססת על יצירת מעגלי היכרות עם ישראל דרך האירוח ההדדי במשפחות, מפגשים עם מעצבי דעת קהל ושיחות עם התלמידים המקומיים בכיתות ובבתי הספר.
לאחר מסע של שבועיים חזרו שתי המשלחות לישראל. עם שובם מארה”ב, אירחו חברי המשלחת הישראלית את חבריהם מהמשלחת האמריקנית בעיר ובבתיהם, וזכו לקבלות פנים מרגשות הן מצד בני הנוער והמשפחות והן מצד מנהל החינוך בעירייה.
תכנית האירוח בישראל נבנתה מתוך מטרה של היכרות העיר והמדינה על הישגיה השונים ודרכי התמודדות עם אתגרים לאומיים, במלאת 70 למדינה, וזאת באמצעות ביקור באתרים מגוונים ובהם: “מקורות”- מתקן אשכול, פארק המיחזור, פארק התעשייה “תפן”, נאות קדומים ואתרי מורשת העיר. בנוסף, התארחו המשלחות בבתי הספר השונים בעיר, חוו טקס קבלת שבת בקהילת יזמ”ה ופעילות ערכית בתיכון יחד.
את הביקור בארץ חתמו המשלחות בערב פרידה מרגש שכלל את צוותי החינוך מבתי הספר, הורי הילדים, מלווי המשלחות וצוות מינהל החינוך העירוני. במהלך הערב, שיתפו חברי המשלחת משתי המדינות בחוויותיהם וברשמים מהביקורים ההדדיים. בערב הפרידה לקח חלק סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, מויש לוי.
סגנית ראש מינהל החינוך, מירי חוגרי: “למשלחות ערך רב הן מבחינת התהליך אותו עוברים הנציגים בארץ המכשיר אותם לייצג באופן ראוי את המדינה, תוך הפגנת תחושת שייכות וגאווה למדינה, והן בחוויות אותם חווים חברי המשלחת המתארחת, במפגשים הבלתי אמצעיים עם חבריהם, בני הנוער, עם בני משפחותיהם, עם אנשי החינוך בבתי הספר ובכל הזדמנות שנקרתה בדרכם. כל אלה מהווים נכס צאן ברזל, לקשר אותו מייצגים השגרירים הן מהארץ והן מחו”ל. השפעה שתלווה אותם שנים רבות”.
את המשלחת בארה”ב ובארץ ליוותה ורד אלבו, מנהלת בית הספר “דורות” לשעבר, שהייתה שותפה בכל תהליך הכנת בני הנוער לקראת הנסיעה, כמו גם בבניית תכנית האירוח וליווי המשלחת, שלדבריה, הייתה משמעותית וענתה על דרישות התכנית הן מבחינה ערכית לאומית ועירונית והן מבחינה אישית לחברי משלחת האמריקאית והישראלית כאחד. חברי המשלחת סיכמו את החוויה המעצימה בהבנה שהקשרים שנוצרו ימשכו גם בעתיד ויהוו גשר לחוויות נוספות ומתמשכות.